In groep 1 zitten op dit moment 14 kinderen. In de loop van het schooljaar loopt dit aantal langzaam op naar ongeveer 26 kinderen.
Verdeeld over de week zijn er 3 juffen in groep 1. Juf Everdien, juf Greetje en juf Karlijn. We beginnen 's morgens meestal in de kring. De kinderen mogen vertellen, we bespreken welke dag het is en wat we deze dag gaan doen en luisteren naar een Bijbelverhaal of zingen liedjes die bij de Bijbelverhalen horen.
Tijdens het buitenspelen hebben we meestal veel plezier. We spelen in de zandbak, rijden met karren en loopfietsen, glijden van de glijbaan of spelen in de boomhut. We maken in de loop van de ochtend leuke dingen tijdens de planbordles en spelen vaak in de hoeken. In de huishoek spelen we vader en moedertje, dat we prinsen en prinsessen zijn, kabouters die kastanje soep maken en nog veel meer. In de themahoek spelen we over een thema. Soms is het een slaapkamer, waar we wakker worden en tanden gaan poetsen. Het kan zijn dat we spelen dat het een winkel is of een werkplaats van de fietsenmaker. 's Middags kiezen we vrij en mogen we spelen met datgene wat we leuk vinden. De juf heeft dan tijd om met een paar kinderen in een klein groepje te werken. In de bouwhoek bouwen we de mooiste bouwwerken van grote of kleine blokken. En natuurlijk spelen we met de diverse materialen uit de kasten.
Als iemand alleen wil spelen dan mag dat, maar we stimuleren de kinderen natuurlijk om samen te spelen en elkaar te helpen. In de kring zingen we liedjes, maken we muziek en luisteren we naar elkaar en naar de verhaaltjes die de juf vertelt. Ook leren we veel over de diverse thema's die in het schooljaar aan bod komen. Zo vergroten we de woordenschat van de kinderen. We spelen spelletjes die de kinderen voorbereiden op het leren lezen, rekenen en schrijven. Tijdens de gymlessen klimmen en klauteren we in de toestellen in het speellokaal. We doen zang- en tikspelletjes of leren gooien en vangen, kopje duikelen, hinkelen, springen, huppelen en nog veel meer. We maken in ieder geval zoveel mogelijk plezier.
Meestal vliegt de dag voorbij. Dan gaan we moe naar huis om lekker uit te rusten. En de volgende dag begint het allemaal weer opnieuw.