In groep 2 zitten 23 leuke en lieve kinderen. En twee juffen, juf Lysbeth en juf Truus. De ene juf staat op maandag en dinsdag voor de groep en de andere de rest van de week.
In groep 2 leren we van alles en spelen we met van alles. We leren ook veel van elkaar.
’s Morgens beginnen we meestal in de kring en horen dan regelmatig een verhaal uit de Bijbel. Dan steken we eerst onze mooie paaskaars aan. Ook leren we liedjes bij de bijbelverhalen.
We spelen buiten (op vrijdagmorgen spelen we ook in de boomhut!), doen spelletjes of muziek/dans in het speellokaal of gymmen.
In de groep spelen we vaak en daarbij leren we ook heel veel! B.v. we om samen te spelen met andere kinderen en goed te overleggen. We spreken met elkaar regels af zodat het spelen nog fijner wordt.
Elke morgen gebruiken we het planbord en kiezen we een reken-, taal-, creatieve of bouw/constructieactiviteit. Ook spelen we dan in onze themahoek. De themahoek wordt z ingericht, dat het thema waar we met de school over werken, te herkennen is.
’s Middags kiezen we meestal zelf een activiteit om te doen. We hangen dan onze naam bij een kaartje met b.v. de bouwhoek of computer op.
We leren ook liedjes en opzegversjes, maken muziek en leren b.v. een ritme te klappen. We spelen wel eens toneel (drama). En we gaan regelmatig kijken naar het minitheater of geven zelf een voorstelling.
Ook hebben we elke twee weken een letter waar we het klankgebaar van leren en waar we spullen van thuis mee mogen nemen waarbij we de letter kunnen horen die aan de beurt is. Ook doen we allerlei taalspelletjes: rijmen, welk woord hoort niet in het rijtje? En we hakken en plakken woorden.
Ook doen we rekenspelletjes b.v. de telrij van 1-2- of van 20-1. We leren de cijfers te herkennen en benoemen, wat is meer/minder/evenveel?, hoe weet je wat het langste is, het dikste, hoeveel is n of twee erbij, meer/minder enz.
U begrijpt dat we ’s middags best moe zijn als we naar huis gaan! Maar de volgende morgen beginnen we weer uitgerust aan de nieuwe dag! Het is fijn om in groep twee te zijn!