In groep 3 zitten 25 leuke, leergierige en toch allemaal verschillende kinderen. 11 meisjes en 14 jongens. Op maandag en dinsdag staat juf Anneke voor de groep  en op woensdag, donderdag en vrijdag staat juf Karlijn voor de groep.

We werken dit jaar voor het eerst met de methode lijn 3. We leren de letters lezen en benoemen met gebaren en we leren de letters schrijven. We leren woorden en zinnen maken. We kunnen ook al echte verhaaltjes schrijven. We bedenken ze samen of helemaal alleen. We zijn echte schrijvers in de dop. Op maandag schrijven we altijd een nieuwsbericht. We lezen de berichten aan elkaar voor. We maken er ook een tekening bij. Net een echte nieuwsbericht uit de krant.

Voor rekenen werken we met de methode pluspunt. We kunnen goed samenwerken tijdens de verschillende co÷peratieve werkvormen. Maar ook individueel leren we om onze rekenopdrachten te maken. Op dinsdag hebben we gym van juf Kitty in Doelum. Heerlijk klauteren en klimmen. Of een te gek spel leren en spelen met elkaar in de grote zaal. We hebben de verteltas en boekenbeurd. Alle kinderen genieten hier enorm van.  We krijgen toneelles op dinsdag. Dat is heel gezellig en we kunnen het al best goed. Natuurlijk vergeten we ook de andere creatieve vakken niet. Muziek, dans, tekenen en handenarbeid.

We zijn een hele leuke en gemotiveerde groep 3. Samen bedenken we oplossingen voor een probleem. Samen helpen we elkaar. Samen leren we met elkaar. Alleen SAMEN is het nog leuker en fijner dan alleen.