HERDENKINGEN

Hierboven de foto van Mr Tony van The Parachute Regiment 1947-1949.  Via email zijn groep 8-leerlingen en juf Euranne met hem in contact gekomen. We hebben hem afgelopen zondag in Oosterbeek ontmoet. Mr. Tony had voor al onze 40 aanwezige leerlingen een presentje mee. Het was een indrukwekkende ervaring!! Er waren dit jaar veel kinderen bij de herdenkingen. De groep 6 leerlingen hebben prachtig gezongen in het kleine kerkje op de heuvel! Uit de toespraak van juf Euranne bij de herdenking in Heelsum:

Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Vrijheid maak je met elkaar! Vrijheid begint bij jezelf.


DIGITALE NIEUWSBRIEF

Bedankt voor de leuke reacties die we kregen op de digitale nieuwsbrief!! Momenteel maakt 75% van onze ouders gebruik van de digibrief. Bent u nog niet geabonneerd? Voer dan gauw uw emailgegevens in op de website.


CONTACTAVONDEN

Denkt u aan de contactavonden van deze week? In de computerhal is koffie en thee te verkrijgen. Loopt u daar ook even langs de gevonden voorwerpen!


HANDELINGSPLANNEN

Veel kinderen krijgen voor één of meer vakken extra ondersteuning. Dit wordt meestal gegeven door de eigen leerkracht. Soms is dat met een handelingsplan. De doelen van dat vak worden dan tijdelijk aangepast. Vaak is extra leertijd, of intensievere instructie nodig. Kinderen die in zorgblok 1 (tot eind oktober) met een handelingsplan werken, krijgen hierover een briefje mee naar huis. Als u wilt, kunt u het plan inzien tijdens de contactavonden.MYSTERIE FIETSEN

Afgelopen weken zijn veel klachten binnen gekomen van schade aan fietsen. Vooral het verduisteren van ventielknopjes is favoriet.  Gisteren zijn in de groepen hierover stevige afspraken gemaakt. Wilt u ook thuis met uw kind hierover praten. Het is niet toegestaan om ongevraagd aan spullen (fietsen!!) van een ander te komen. In de pauzes wordt niet gespeeld in de buurt van de fietsen!


CONTACTGEGEVENS

We missen nog 12 rode contactformulieren. We willen u graag kunnen bereiken wanneer er iets is met uw kind! Dus graag met spoed inleveren.


SCHOOLORKEST

Vorig jaar met kerst speelde een orkest van leerlingen en ouders. Mede door de professionele leiding van Annette Veltkamp klonk dit schitterend. Met het vertrek van de vorige groep 8 zijn helaas erg veel muzikanten vertrokken. Graag willen we peilen hoeveel kinderen en ouders er dit jaar mee zouden willen doen……… Opgeven met de strook uit de papieren nieuwsbrief die vandaag meegaat!


JANTJE BETON


Morgen ronden we de loterijverkoop af. We willen graag ALLE boekjes retour, zowel de lege boekjes als de boekjes waar nog loten inzitten.
Het geldbedrag graag in een dichte envelop met naam. Uiteraard moet het geldbedrag kloppen met het aantal verkochte loten. Wilt u weten of u in de prijzen valt? Zie de website: http://www.jantjebeton.nl/steunons/loterij
Bedankt voor de inzet van alle kinderen (en ouders!).


DANSLES

De kinderen van groep 1 t/m 3 zijn gestart met de danslessen van juf Suzanna van het Venster. De lessen zijn op donderdagmorgen en het is fijn als de kinderen dan gymschoentjes mee hebben. De laatste les, op donderdag 14 oktober is een OPEN les. U bent van harte welkom hierbij te komen kijken:
Groep 1/2: 9.45 - 10.30 uur
Groep 2/3b: 10.30 - 11.15 uur
Groep 2/3a: 11.15 - 12.00 uur
Het dansproject wordt in november afgesloten met een voorstelling VOOR de kinderen in de Rijnkom. Hierover later meer.


OGO-project: ‘KIJK EENS!!’

Deze week zijn we in de groep 1 t/m 4 begonnen met het thema "Kijk eens". Dit thema is afgeleid van het thema van de Kinderboekenweek. Behalve het "zien" komen ook alle andere zintuigen aan bod. In alle groepen maken we een brillenwinkel (opticien) in de themahoek, en ook een kijk- en luisterwinkel. We denken nog na over excursies en andere thema-activiteiten. Als u nog suggesties heeft horen we dat graag. Ook spulletjes, zoals oude brillen, lenzen, loepen,
gehoorapparaten, zonnebrillen, enz. enz. zijn van harte welkom!


OUD SPAARPROJECT

We hebben twee jaar lang gespaard voor het kindertehuis in Namibië. Namens de stichting Philadelphia heel hartelijk bedankt voor de gulle bijdragen!!


NIEUW SPAARPROJECT

Vanmorgen hebben alle leerlingen een presentatie gehad over ons nieuwe spaarproject. We hebben gekozen voor een bestemming wat dichter bij huis: de CLINICLOWNS. De spaarpot voor het spaarproject staat elke maandag op tafel. Maar ook op andere dagen kan geld ingeleverd worden voor dit goede doel. Binnenkort meer informatie over de Clini Clowns!

 


AGENDA

Contactavonden (10-minutengesprekken): zie rooster!! 21 en 23 september
Danslessen groep 1 t/m 3 16, 23, 30 september 7, 14 oktober
Gr. 8: Mixed Tournooi- zie speciale nieuwsbrief!! 30 september  LET OP: 8.00u op school!!
Dag van de Leraar: verwen je meester of juf!! 5 oktober
Medezeggenschapsraad 7 oktober 20.00u
Start Kinderboekenweek 6 oktober
Gr. 6 en 7: Gastlessen Beeld en Brein 23, 30 september, 7 oktober
Informatieavond voor alle ouders 11 oktober 20.00u
Gr. 5 t/m 8: Continu-rooster 15 oktober
Herfstvakantie 18 t/m 22 oktober


HOERA! JARIG DEZE WEEK:

 

Gerrit Rochat (2/3a) – 21 september Yarno de Boer (2/3b) 23 september
Thijs Marskamp (5) – 23 september
We wensen jullie een feestelijke dag toe! 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl