STRAALMOMENTEN

Vandaag is het Dag van de Leraar. Even wat aandacht voor ons prachtige beroep en reden voor een compliment aan onze meesters en juffen!! Leerkrachten zijn de spil in het onderwijs. Zonder hen zou onderwijs niet mogelijk zijn. Een baan die je helemaal opslokt. Vanaf het moment dat de deuren ’s ochtends opengaan en de kinderen binnenkomen met al hun verhalen; tot aan de gesprekken na schooltijd over leerlingen, het organiseren van leuke activiteiten en het administratieve werk. Zelden zal een leerkracht om half 6 naar huis gaan met het idee klaar te zijn; meestal gaat er nog een stapel nakijkwerk of een handleiding mee naar huis. Van leerkrachten wordt gevraagd dat ze ‘ieder kind geven wat het nodig heeft’. Dat betekent naast lesgeven op minstens 3 niveaus, ook een driftaanval in goede banen leiden, een natte broek verschonen, of een verlegen kind uit de tent lokken. Met elkaar zoeken, en je zorgen maken over een kind wat niet gelukkig lijkt. En niet te vergeten: omgaan met de steeds groter wordende druk van ouders………..(Maar dat speelt bij ons uiteraard niet :) Vorige week hebben we in het team de straalmomenten gedeeld van de eerste weken. En met elkaar geconstateerd wat een prachtig vak we toch hebben! Bedankt voor de leuke attenties vanmorgen waaruit we waardering proefden! En het feit dat u uw kinderen aan ons toe vertrouwt!                                                              Euranne van Gorkum
                                                                                                                               Directeur Airborneschool


PROJECT: KIJK! TEKENTENTOONSTELLING

De onderbouw werkt al een aantal weken over het thema: ‘Kijk eens!’ Het is al volop zichtbaar in de groepen.

In de bovenbouw is hiermee deze week een start gemaakt. Het project is gebaseerd op de Kinderboekenweek 2010. Gisteren is als grote opening een speurtocht uitgezet door de school. Kinderen van groep 5 t/m 8 hebben illustraties, illustratoren en boeken bij elkaar gezocht. Vandaag krijgen we hoog bezoek! Sanne Miltenburg, bekend kinderboeken-illustrator, komt ons van alles vertellen over haar werk. In alle groepen maken we een boekentafel. Kinderen mogen hiervoor hun favoriete boek meenemen. Ook hebben we (van de eerste ouderbijdrage!!!) de geno-mineerde prijzentitels kunnen aanschaffen!I 


INFORMATIEAVOND

U komt toch ook naar de informatieavond?? Maandagavond 11 oktober willen we u graag informeren over onze werkwijze op school en de plannen voor dit jaar.

Programma:
19.45u   Koffie/thee
20.00u   Opening (speellokaal)
20.30u   Programma 1   Onderbouw:  Informatie in groep  1 en 4
              Programma 2   Bovenbouw: 
                                     -Realistisch rekenen
                                     -Digibord
                                     -Leeslijn
                                     -Materialenmarkt
              Programma 3: ‘Beeld en Brein’ door Hanneke Schoemaker, ergotherapeut
21.00u   Herhaling Programma 2 en 3
              Doorlopend:DVD Andere Schooltijden
21.30u Hapje/drankje
We vinden het belangrijk dat u als ouders hierbij bent, omdat u zo een beter beeld heeft van wat uw zoon/dochter overdag meemaakt!  Er is voldoende ruimte voor uw vragen aan de directeur of de leerkrachten. Zoals u ziet zijn er meerdere programma’s tegelijk. U zult dus moeten kiezen. We hopen op een grote opkomst, net als vorig jaar!


TRAINING BEELD EN BREIN

Met een kind in groep 6 t/m 8, heeft u vast over deze training gehoord. Onze kinderen leren nu voor het 2e jaar haar mindmapping-techniek: uit een lange ingewikkelde lap tekst de essentie halen en deze visueel maken. Iets wat in het Voortgezet Onderwijs, Ún in onze maatschappij bijna dagelijks gevraagd wordt. Ook voor veel volwassenen heel waardevol om te leren. Meer weten? Kom dan naar de workshop op de informatie-avond, uiteraard ook voor onderbouwouders.


SCHOOLTIJDEN

Samen met u als ouders willen we dit schooljaar een besluit nemen over onze schooltijden. Veel ouders hebben aangegeven graag een continu-rooster te willen. Maar er zijn ook ouders die hier niet aan moeten denken. Uiteraard zult u hierover nog veel horen dit jaar. Op de informatie-avond laten we een DVD zien met de eventuele mogelijkheden voor een continu-rooster en wat hiervan voor-en nadelen zouden kunnen zijn voor kinderen, ouders en school. De DVD wordt doorlopend vertoond.


OUDERBIJDRAGE

Vandaag of morgen krijgt ieder gezin een brief over de ouderbijdrage. Wilt u snel betalen?? De dure maanden komen er weer aan……… Heeft u vragen over de begroting?? Ook hiervoor kunt u terecht op de informatie-avond.


Er staan veel leuke nieuwe links op onze website. Bijvoorbeeld om thuis te oefenen met de tafels, de werkwoordspelling of engels. Zie: www.airborneschool.nl (knop links). Misschien een goed idee om onze site als homepage in te stellen?? Heeft u ook een leuke educatieve site ontdekt? Laat het ons weten……… 


HOERA! JARIG DEZE WEEK:

Dion Gros (4) – 3 oktober
Lindsay v Capelleveen (7) – 3 oktober
Gwen Middelbos (2/3a) – 5 oktober
Whitney Westrik (5) – 7 oktober
Esmee Streefkerk (7) – 7 oktober
Emma Hobson (1) – 8 oktober
Juf Anneke – 8 oktober
Oliver Hobson (1) – 8 oktober
Iris Bekendam (7) – 9 oktober
Eefke Verschoor (2/3a) – 10 oktober
Noa Wagener (7) – 10 oktober
We wensen jullie een fijne verjaardag!


AGENDA 2010/2011

Medezeggenschapsraad                                                7 oktober 20.00u
Start Kinderboekenweek ‘De grote Tekententoonstelling’  6 oktober
Gr. 6 en 7: Gastlessen Beeld en Brein                             23, 30 september, 7 oktober
Gr. 8: Herhalingsles Beeld en Brein                                 14 oktober
Informatieavond voor alle ouders                                    11 oktober 20.00u
Open dansles groep 1 t/m 3: welkom aan de ouders       14 oktober
                                                                                   Groep 1/2: 9.45 - 10.30 uur
                                                                                   Groep 2/3b: 10.30 - 11.15 uur
                                                                                   Groep 2/3a: 11.15 - 12.00 uur
Gr. 5 t/m 8: Continu-rooster                                         15 oktober
Herfstvakantie                                                              18 t/m 22 oktober
Kerk & Schooldienst Hervormd Heelsum                         31 oktober

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl