Het kamp was geweldig! Door het stralende weer konden we elke dag buiten eten........
We hebben veel lol gehad en ons prima vermaakt met al die bosspellen, crea-activiteiten en het Nationaal Park Hoge Veluwe op een steenworp afstand. Het was wel heel fijn dat er een weekend achteraan kwam om even heerlijk bij te slapen.

 


PAASPROJECT

Ons 40-dagenproject waarmee we naar pasen toewerken gaat over bloemen en planten. In het midden op de poster (zie kleuteringang) staat een zonnebloem. Onderweg naar Pasen gaat er elke week een blad open, tot hij op paasmorgen volop bloeit. Een prachtig project dat we volgende week afsluiten met een viering in iedere groep. Na de viering hebben we een lekkere brunch. Deze wordt verzorgd door de Oudercommissie. De school gaat om 14.00u uit.


VOETBAL-TULP-TOERNOOI
KORFBAL-KROKUS-TOERNOOI

Er doen dit jaar heel veel leerlingen mee. Er wordt druk getraind……..De deelnemers krijgen volgende week hun laatste informatiebrief. En we vinden het erg leuk als er ook toeschouwers komen. Vrijdag 22 april tussen ongeveer 9u en 14u op het Wilhelmina Sportpark.


INDELING GROEPEN 2/3

Er gaat deze week een extra nieuwsbrief uit per digimail met daarin de indeling voor de groepsverdeling in de groepen 2/3 van volgend jaar. Het samenstellen van nieuwe groepen doen we volgens een protocol. Willen de ouders die dit betreft daarom ook de bijbehorende brief goed doorlezen?


CONTINU-ROOSTER

Er wordt ons veel gevraagd of we dit nog gaan invoeren. Daarom even een terugkoppeling van hoe het ervoor staat. In de ouder-enquete van november jl. is de mening van ouders gepeild. De uitslag wordt besproken in de MR-vergadering van 18 april. We hebben al wel opgemerkt dat veel ouders voorstander zijn van een continu-rooster. Er is ook in het team uitgebreid over nagedacht. Natuurlijk snappen we dat er voor ouders voordelen zijn van lestijden van 8.30u-14.30u. Deze zijn er voor ons ook wel. Maar voor ons als leerkrachten zien we k nadelen. We nemen nu al bijna niet de tijd om te pauzeren. Hoe zal dat gaan als straks alle kinderen op school blijven tussen de middag? Verder vinden we het erg belangrijk of het in het belang van kinderen is. Zijn zij beter af met een continurooster? Samen met de MR gaan we een plan en een tijdpad opzetten om onze vragen te onderzoeken. Uiteraard zullen we hiervoor ook bij andere scholen te rade gaan. Als er ouders zijn die hierin willen meedenken, dan horen we dit graag.


SCHOOLREISGELD

Zoals aangekondigd in nieuwsbrief 23, zijn de kosten voor het schoolreisje:
- €12,50 per kind (groep 2/3 t/m 7)
- €3,00 per kind (groep 1 en 1/2)
We willen niet te lang contant geld in school hebben. Wilt u het schoolreisgeld daarom betalen in de week: van 9 t/m 13 mei a.s. (gelijk na de meivakantie). Graag in een envelop met de naam van uw kind(eren) bij de leerkrachten.


FANCY FAIR

Natuurlijk staat 23 juni al op uw kalender! Het is die dag feest op school. De Airborneschool bestaat 45 jaar! Dit combineren we met ons jaarfeest en een sponsorloop voor ons spaarproject ‘Cliniclowns’.De sponsorloop is tussen 16.30u en 17.15u. Daarna start de Fancy Fair. We noemen u dit alvast vanwege de rommelmarkt waar ook speelgoed en boeken verkocht kunnen worden. Wilt u dit vast thuis bij elkaar zoeken de komende maanden en bij een grote schoonmaak niet alles weggooien of weggeven?


KLASSELUNCH

A.s. donderdag doet groep 8 mee met Klasselunch. Zij eten die dag met elkaar op school en hoeven hiervoor niets mee te nemen.

 


MOBIELTJES

Tigo (gr. 2/3b) houdt samen met zijn ouders een actie om oude mobieltjes in te zamelen. De opbrengst gaat naar Polen. De doos waarin ze worden opgespaard staat in de teamkamer. Helpt u Tigo mee??

 


HOERA! BINNENKORT JARIG:

Helmie v Genderen (2/3b) – 15 april
Julian Leeuwis (7) – 16 april
Van harte gefeliciteerd en een fijne dag!

 


AGENDA 2010/2011

Korfbal Clinics: oefenen voor het Krokustoernooi

6 en 13 april 15.00u-16.30u

Voetbaltrainingen: oefenen voor het Tulptoernooi

Zie trainingsschema op site

Gr. 2/3b: Mini-theater. Ouders groep 2/3b-leerlingen zijn welkom!

13 april 11.30u-12.00u

Gr. 8: Klassenlunch: eten op school

14 april

Gr. 7: Theoretisch verkeersexamen

14 april

Gr. 7: Praktisch verkeersexamen

17 mei

Gr. : Verjaardag van de juffen

18 april

Medezegenschapsraad

18 april

Gr. 1 t/m 8: Paasbrunch en paasviering, continu-rooster tot 14u

21 april

Tulptournooi: voetbal (gr. 5 t/m 8) en korfbal (gr. 3 en 4)
Ook supporters zijn van harte welkom op het Wilhelminasportpark.

22 april

Meivakantie

22 april t/m 8 mei

Moederdag

8 mei

Schoolreisgeld betalen: in dichte envelop met naam van kind(eren)

9 t/m 13 mei

Gr. 4: Gastdocent muziekles (elke dinsdag tot aan de zomer)

10 mei

Gr. 1/2: Mini-theater. Ouders groep 1/2-leerlingen zijn welkom!

18 mei 11.30u-12.00u

Gr. 6 en 8: Feest van 50 jarige juf Marjoleine en meester Jack

16 mei (en niet 18 mei)

Hoofdluiscontrole

12 mei

Gr. A1: Mini-theater. Ouders groep A1-leerlingen zijn welkom!

25 mei 11.30u-12.00u

Gr. 1 t/m 8: middag vrij i.v.m. nascholing team

26 mei

Gr. 1 t/m 7: middag vrij (i.v.m. lange dag op woensdag)

31 mei

Gr. 1 t/m 7: Schoolreis

1 juni

Hemelvaartvakantie

2 t/m 5 juni

Pinkstervakantie

11 t/m 13 juni

Vaderdag

19 juni

   
Klik hier voor de printversie 

 

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl