Beste ouders,
Dit is de 36e nieuwsbrief. Een kort jaar geweest dus. Twee jaar geleden had het schooljaar 6 weken langer. Dat blijft toch een vreemd gevolg van de vakantiespreiding. Want 6 hele weken maakt echt een groot verschil. Dezelfde lesstof moeten in veel kortere tijd behandeld worden. Die druk hebben we zeker ervaren. Bij onze jaarevaluatie benoemden we in het team de vele piekdruktes. Iemand zei terecht: ‘Het lijkt of er in het onderwijs alleen nog meer piektijden zijn en nauwelijks nog gewone 40-urige werkweken.’ Daarnaast is het ons in het afgelopen jaar niet gemakkelijk gemaakt met flinke bezuinigingen en druk vanuit inspectie en overheid. Ik noem dit niet om te kunnen wegkwijnen in weemoed.…….Ik noem dit wl om aan te geven dat onderwijspersoneel die 6 weken zomervakantie (waar er doorgaans 4-5 van overblijven) hl erg hard nodig heeft. Ik noem dit ook om vol trots te kunnen zeggen dat het team van de Airborneschool zich niet terneer laat drukken door hoge werkdruk. De doelen zijn ruimschoots behaald. Er was maar weinig ziekteverzuim. Er is weer veel bereikt. En als het goed is heeft u dat gemerkt. We zijn erg blij dat we opnieuw een grote groei in leerlingenaantal hebben doorgemaakt. We zijn blij met de laatste toetsresultaten die wr hoger waren dan de vorige. We zijn blij met zveel hulpouders. We zijn blij dat de meeste kinderen lekker in hun vel steken. We zijn blij met de dikke 9 die ouders ons gaven op het item: welkom voelen en bij ons terecht kunnen. Het betekent niet dat we klaar zijn. Ook in het afgelopen jaar zijn er dingen gebeurd waarvan we vinden dat het beter kan. Mede door uw eerlijke feed-back werden we ons daarvan bewust. Het betekent wel dat we voldaan onze vakantie in gaan. Met veel dank aan elkaar voor de inzet: kinderen, leerkrachten en ouders. Met elkaar bouwen we de Airborneschool. Ik hoop dat de vakantie iedereen zal brengen waar hij/zij naar uit ziet. In ieder geval geen gehaast op de vroege ochtend, niet zoeken naar broodtrommels, gymkleding, of het huiswerk. Genieten van rust, zon, natuur en elkaar! Doe voorzichtig aan bij de kleine en grote uitstapjes. A.s. vrijdag om even voor 12.00 uur doen we weer (kinder) champagne om de vakantie in te luiden. Komt u ook?
Namens alle collega’s van de Airborneschool,
Euranne van Gorkum
Directeur Airborneschool

AFSCHEID

Het wordt nu echt aftellen voor onze groep 8-kanjers:
Maartje v Deelen, Isa van Galen, Hans Gerrits, Julian Gerritsen, Thirsa Geutjes, Renee Hagen, Stefan Jgers, Sanne de Jong,
Hanna Knecht, Mirthe Koenders, Sara Matthijssen, Serano Meijberg, Maurits Mouthaan, Mats Penninks, Stan Pijpers, Romee van de Pol, Beln de Roba Cortada, Jan Jelles Rupert, Liz Sabandar, Bob Spies, Ellen ter Stege, Susan van Vliet,
Lisanne van Voorst.
Bedankt voor de geweldige musical die jullie ons hebben laten zien!! En zoveel andere prachtige herinneringen…….. Succes op de middelbare school. Laat ze merken wat je bij ons geleerd hebt!! Jullie zijn er ontzettend aan toe om uit te vliegen. Maar wat gaan we jullie missen, zeg…..!! Jullie zijn altijd welkom om nog eens binnen te lopen. Het afscheidsfeest begint woensdag om 19.00u !!


NOG MEER AFSCHEID

Helaas: meester Joep gaat ons verlaten. Hoe jammer we dat in het team ook vinden. En anders de kinderen en ouders van zijn kleuterklasje wel. A.s. donderdag nemen zij afscheid. Joep, bedankt voor zveel inzet. Je hebt onze allerjongsten een geweldige start gegeven. Je hebt ook ons als collega’s regelmatig een spiegel voorgehouden. Het was inspirerend om je een half jaar in ons midden te hebben.
Verder zullen we juf Lisa, de onderwijsassistent uit groep 2/3a gaan missen omdat haar stageperiode erop zit. Bedankt voor je hulp, Lisa……….


EN TIJDELIJK AFSCHEID

Juf Lysbeth gaat er 5 maanden tussenuit vanwege de bevalling van haar eerste kindje. We wensen je een heel goede tijd, Lysbeth. Geniet van de rust. We zijn razend benieuwd wie er nou zo schopt in die dikke buik? We zien juf Lysbeth als alles goed gaat weer terug in december of januari.


SPONSORLOOP EN FANCY FAIR

Zit u goed? Dan komt hier de uitslag. We kunnen € 3173,21 overmaken naar de Cliniclowns. Van dit geld kunnen heel veel zieke kinderen een beetje vrolijkheid krijgen. Bedankt voor uw gulle giften. Er staat een leuk artikel met veel foto’s op: http://www.blikoprenkum.nl/nieuws/1986-jaarfeest-airborneschool-met-acties-voor-cliniclowns-met-fotoreportage


OUDERAVOND CONTINUROOSTER

Er is een werkgroep opgericht van leerkrachten en ouders. Zij begeleiden in opdracht van de MR het traject naar de verkenning en besluitvorming rond de vraag: Gaan we wel of niet over naar een continurooster? Een verslag van de te nemen stappen is als bijlage bijgevoegd. Wilt u in elk geval dinsdag 6 september noteren? Er zal dan een ouderavond zijn over het continurooster.


HULPOUDER-BEDANK-FEEST

We realiseren ons heel goed dat we erg veel geluk hebben met de hulp van zoveel ouders. Wat zouden we zijn zonder hulp in de bieb, het docucentrum, decorbouwers, pleinwacht-assistentie, chauffeurs, poetsmoeders, computerouders, plusklasouders, musicalouders, kerstouders, naaiouders, klusouders, MR-ouders, OC-ouders, enz, enz…. We willen jullie graag bedanken. Op woensdag 6 juli om 11.45u worden jullie verwacht in de arena op het kleuterplein.


WATERPROJECT

De laatste maanden is in alle groepen gewerkt over water. Ook de schoolreisjes en excursies pasten bij dit thema. In de schoolkrant die deze week meegaat kunt u lezen en bekijken wat we allemaal geleerd hebben.


ZWEMLES

De kinderen van groep 4 hebben woensdag hun laatste zwemles en mogen daarom opblaasspeelgoed, waterpistolen en snorkels of zwembrillen meenemen. Het zou fijn zijn als het opblaasspeelgoed thuis al gevuld wordt met lucht. Het half uurtje zwemles is anders wel heel gauw voorbij……… Voor de kinderen van groep 3 is een extra nieuwsbrief beschikbaar over de zwemles van volgend jaar.


FEEST JARIGE JUFFEN

De leerkrachten van de beide groepen 2/3 vieren op woensdag 6 juli hun verjaardag.
We maken er geen waterfestijn van omdat het toch wat frisser weer lijkt te worden.


DIGITALE NIEUWSBRIEF

Er zijn veel nieuwe gezinnen. Heeft u al een abonnement op de digitale nieuwsbrief? Maak het gauw in orde:
1. Ga naar onze website www.airborneschool.nl
2. Klik rechtsboven op: nieuwsbrief
3. Vul het aanmeldformulier in
Meld u nog voor de zomervakantie aan!! Dan hoeft u nooit meer een nieuwsbrief te missen. Bovendien ontvangt u volgend jaar extra informatie over onze OGO-thema’s, met veel leuke foto’s en filmpjes.
Overigens zal de nieuwsbrief volgend schooljaar niet meer wekelijks, maar eens per 2 weken verschijnen.


ANDER EMAILADRES?

Wilt u dit zelf wijzigen wanneer het emailadres veranderd?
1. Ga naar onze website www.airborneschool.nl
2. Klik rechtsboven op: nieuwsbrief
3. Klik op: Ik ben al abonnee. Haal mijn gegevens op.


KINDERDORP

We willen u wijzen op deze leuke vakantie-activiteit op 16, 17 en 18 augustus. Zie http://www.solidez.nl/nieuws/kinderdorp,_het_leukste_dorp_in_de_gemeente_renkum_/ .


HOERA! BINNENKORT JARIG:

Jasper Verplanke (2/3b) – 4 juli
Dave van Santen (7) – 6 juli
Iris kerkhof (4) – 9 juli
Julian Gerritsen (8) – 10 juli
Van harte gefeliciteerd en een fijne dag!


JARIG IN DE VAKANTIE

Mylene Jager – 14 juli         Wouter Nijeboer – 3 augustus
Luuk Vincent – 14 juli         Sifra Beenen – 5 augustus
Mirthe Koenders – 14 juli    Erik Willemsen – 8 augustus
Senne Spies – 16 juli           Ben Matthijssen – 11 augustus
Isa Gorter – 18 juli             Odilia Smitsmans – 11 augustus
Romee vd pol – 19 juli        Nikki Brehler – 12 augustus
Allester Laamers – 22 juli    Pepijn Verschoor – 13 augustus
David Beenen – 26 juli        Els Zegveld – 14 augustus
Dylan Stolk – 27 juli            Myrthe v Woudenberg – 15 augustus
Thirsa Geutjes – 27 juli       Coen Jansen – 20 augustus
Lonneke Goverde – 29 juli   Jeannah Bosters – 20 augustus
Jort v Bijnen – 29 juli           Fien v Gend – 21 augustus
Marieke de Boer – 30 juli     Juf Sonja – 29 juli


AGENDA 2010/2011

Kijken in de nieuwe groep

5 juli

Gr. 8: Afscheidsviering (ook groep 8-ouders zijn welkom!)

6 juli 11.15u

Gr. 2/3 a en b: Verjaardag van de juffen

6 juli

Hulpouders-bedank-feestje

6 juli 11.45u

Gr. 8: Afscheidsfeest (voor groep 8-leerlingen en hun ouders)

6 juli 19.00u

Gr. 7: 2e deel van de verjaardag van juf Greetje (neem je fiets mee en een lunchpakket)

7 juli 12.30u-15.00u

Start van de zomervakantie. We drinken champagne op het plein!

8 juli om 12.00u


AGENDA 2011/2012

Eerste schooldag

22 augustus

Schoolfotograaf

31 augustus

Luizencontrole, instructie en afspraken met luizenbrigade

1 september 13.00u

Airbornewandeltocht (geen school-activiteit)

3 september

Informatie-avond/ Ouderavond over continurooster

6 september 19.30u

Contactavond met de nieuwe leerkracht

12 en 14 september

Klik hier voor de prinversie van deze nieuwsbrief. Heeft u pmerkingen n.a.v. deze nieuwsbrief? Mail naar info@airborneschool.nl . U krijgt altijd antwoord!

  

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl