DANK U SINTERKLAASJE

We hebben weer een leuke dag gehad gisteren. Sinterklaas moest helaas komen lopen! De pieten die hem zouden ophalen waren helemaal de tijd vergeten! Ze hadden het vast te druk met elkaar. Toen ze op school aankwamen, bleken ze getrouwd te zijn! Na het bezoek konden ze weer met elkaar naar huis gaan in de gele cabrio.
In de bovenbouw is weer veel werk gemaakt van de surprises. Alle hulpsinterklazen, n hulpouders die hebben meegeholpen aan deze dag: bedankt!


VAN MEESTER HARRIE

Hartverwarmend,emotioneel n fantastisch was mijn afscheidsfeest van de Airborneschool. Langs deze weg wil ik iedereen bedanken die hieraan bijgedragen hebben.
De organisatoren en vrijwilligers, het was geweldig!
Vooral de teksten in het boek en op de kaarten waren bijzonder, bedankt daarvoor.
Bedankt Heelsumse Harmonie voor het prachtige optreden. Dit was mijn wens. Ik heb begrepen dat zoiets niet zomaar gebeurt, dan is mijn dank nog groter.
Bedankt namens Beppie en mij voor dit bijzondere afscheid.
Harrie Kerkhof.


ZIEKENHUIS

Na het leuke feest van vorige week, zal meester Harrie vandaag geopereerd worden. Hij krijgt in het ziekenhuis een nieuwe heup. We hopen dat alles goed gaat, en hij over een paar maanden weer kan huppelen. Wie meester Harrie een beterschapskaartje wil sturen, kan dat doen naar:
Korenbloemstraat 16, 6871 WE Renkum.


ADVENTSLIED

Het is inmiddels adventstijd. Vorige week zijn we begonnen met de eerste kaars en het eerste couplet van het adventslied dat we dit jaar gebruiken. Deze week is de tweede kaars aan de beurt. Langzamerhand komt de hele school in kerstsfeer. De bomen worden versierd, de lichtjes gaan branden, samen gaan we op weg naar Kerst, de Ster achterna.

Wilt u het thuis ook zingen? Klik dan hier voor de MP3 versie en print deze nieuwsbrief uit voor de tekst.

Adventslied
Refrein:
Advent is verwachten
met hopen bekleed
Is licht in de nachten
Van God die ons nooit vergeet

1. Wanneer hij in de tempel staat
is er een engel die daar praat
Zacharias je krijgt een zoon
’t Wordt en bijzondere persoon
Geloof je ’t niet? Dit is het teken
je zal tot die dag niet meer spreken

2. Gegroet Maria, hoorde zij
Gabriel kwam dichterbij
Wees maar niet bang, je krijgt een zoon
Hij neemt plaats op Davids troon
Maria zei: ik zal God eren
Ik wil de weg gaan van de Here

3. Elisabeth hield het niet uit
Gezegend ben je! riep zij luid
Maria zei: ik loof de Heer
Zijn minste dienaar krijgt de eer
Wie hoger heeft, geeft Hij te eten
God is zijn kinderen niet vergeten

4. Wat waren alle mensen blij!
Een zoon, maar o hoe heette hij?
Johannes, schreef zijn vader neer
Zijn tong kwam los, hij prees de Heer
En liet aan alle mensen weten
God is Zijn kinderen niet vergeten


KERSTFEEST

Op donderdag 22 december om 18.30u gaan we met elkaar naar de Hervormde Kerk aan de Kerkstraat in Renkum. We vieren dan het Kerstfeest. Voor onze leerlingen is dit een verplichte activiteit. We vinden het fijn als ouders, opa’s en oma’s, en andere belangstellenden het Kerstfeest met ons mee vieren. Ook dit jaar weer nodigen we u hiervoor van harte uit. Voor jongere broertjes en zusjes die nog niet op school zitten, is een oppas geregeld in hetzelfde gebouw. Wilt u hier gebruik van maken zodat er in de viering meer rust is?


HALEN EN BRENGEN GROEP 1, 2 EN 3

De kinderen van groep 1 moeten vr de viering in de grote zaal naast de kerk gebracht worden. Zij komen dan met hun eigen juf de kerk binnen.
Na de viering worden de kinderen van groep 1, 2 en 3 in deze zelfde zaal weer door de ouders opgehaald.


AFSCHEIDSRECEPTIE JUF EURANNE

Aansluitend aan het kerstfeest is de receptie vanwege het vertrek van juf Euranne. We nodigen alle kinderen en ouders uit om na het kerstfeest nog even te blijven. De receptie is in de grote zaal. Omdat we willen voorkomen dat een onoverzichtelijke situatie ontstaat doen we dat alsvolgt: De kinderen van groep 1 t/m 3 gaan vanuit de kerk met hun juf naar deze zaal. Hun ouders worden verzocht deze kinderen gelijk op te halen. Zij kunnen dan als eerst juf Euranne de hand schudden. De andere kinderen en hun ouders gaan eerst naar buiten waar warme chocolademelk en glhwein klaarstaan. Als de kleine kinderen geweest zijn kunnen de anderen naar binnen om juf Euranne gedag te zeggen. De pijlen wijzen u de weg!


OUDEJAARSVOETBAL

LET OP: In het vorige bericht hierover stond in het emailadres van Alex een t te veel. Het goede adres staat hieronder. Wie zich al heeft opgegeven, graag opnieuw aanmelden!!
Op donderdag 29 december 2011 organiseert Sportbuurtwerk Solidez i.s.m. het jongerenwerk van Solidez de 28e editie van het Oudejaarszaalvoetbaltoernooi. De juffen en meesters van de Airborneschool hebben dan vrij, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat de Airborneschool niet mee zou kunnen doen. Dit toernooi is voor jongens en meisjes van 10 t/m 23 jaar. De vraag is nu: kan de Airborneschool een team inschrijven? Alleen wanneer er voldoende reacties zijn kan dat. Het is tenslotte vakantie. Teams bestaan uit minimaal 5 en maximaal 7 spelers en een begeleider van minstens 18 jaar. Ik wil graag een team begeleiden, maar ik heb nog geen spelers. Wanneer er kinderen uit groep 7 of 8 zijn die hieraan mee willen doen, wilt u ze dan bij mij opgeven via onderstaand email adres? Voor het inschrijfformulier van het toernooi heb ik nodig: naam speler, geboortedatum, adres, postcode en woonplaats. Wilt u ook doorgeven of u wilt begeleiden wanneer we meerdere teams in zouden kunnen schrijven? Het toernooi zal zijn in Sporthal de Rijnkom en Sporthal Doorwerth. Meer details worden bekend gemaakt als alle inschrijvingen binnen zijn.
Alex Matthijssen, Vader van Tom (8) en Ben (5)
(0317) 314735, alex.matthijssen@hotmail.com


HOERA! JARIG ……

Sven Kerkhof (2/3b) – 7 december
Tarik Maciantowicz (5) – 7 december
Cate Oosterveld (1) – 11 december
Emma Sabandar (4) – 12 december
Niels Stunnenberg (7) – 13 december
Sabine vd Kleij (8) – 13 december
Mareno Kennis (7) – 14 december
Max Pansier (5) – 17 december
Marceau vder Schouw (6) – 18 december
Juf Esther (2/3a) – 19 december


AGENDA 2011/2012

Kerstfeest voor alle kinderen en ouders in de Herv. Kerk, Dorpstraat, Renkum

22 december 18.30u

Afscheidsreceptie juf Euranne voor kinderen, ouders, en genodigden: 19.30u-21.00u

22 december

Groep 1 t/m 4: vrij

23 december

Groep 5 t/m 8: Continurooster. Lunch mee. 14.00u vrij

23 december

Kerstvakantie

26 december t/m 6 januari

Weer naar school: Gelukkig Nieuwjaar!

9 januari 2012

Gr. 1 t/m 8: middag vrij i.v.m. studiemiddag van het team

12 januari 2012

Start nieuwe onderbouwthema: Dieren in de winter

9 januari 2012

Gr. 2 t/m 8: dag vrij i.v.m. studie- en administratiedag van het team

27 januari 2012

Klik hier voor de printversie van deze nieuwsbrief. Heeft u opmerkingen n.a.v. deze nieuwsbrief? Mail naar info@airborneschool.nl  U krijgt altijd antwoord!

 

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl