WINTER!

Het is inmiddels echt winterweer. Het is koud, het vriest en het is heerlijk om buiten te spelen. De kinderen hebben dan ook sneeuwpret. Wilt u eraan denken om uw kind een sjaal, muts en handschoenen mee te geven voor het buitenspelen? Het wordt anders erg snel koud voor ze.
Graag zien we ook de reservekleding van de onderbouw schoongewassen terug op school.


CITO EINDTOETS

Vandaag zijn de leerlingen van groep 8 begonnen aan de CITO Eindtoets. Drie dagen lang zijn ze aan het buffelen om de Eindtoets tot een goed einde te brengen. Als afsluiting zullen zij getrakteerd worden op een heerlijke lunch. Deze wordt verzorgd door de Oudercommissie. Om 14.00 uur zijn de leerlingen vrij.
We wensen ze heel veel succes!


LUIZENPLUIZEN: DIT KEER WEER NIKS GEVONDEN!

Elke donderdag na een vakantie komen de luizenmoeders weer om luizen te pluizen. Dat is heel fijn want zo hebben de luizen geen kans. Ook de andere ouders verdienen een compliment, zij letten goed op en behandelen dan als het nodig is. Bij de kleuteringang staat een pot met luizenkammetjes. Daar mag u er één van meenemen. Er ligt ook een briefje bij met tips.
We zoeken nog wel wat pluizers. Heeft u vijf keer per jaar op donderdagmiddag tijd, neemt u dan contact op met Fabiënne Streefkerk of juf Cornelieke.


PLANTEN VERPOTTEN

We zoeken mensen met groene vingers. In februari moeten de groene planten in de gangen dringend verpot en bemest worden. Wie wil er helpen! Potten, mesttabletten en aarde zijn op school aanwezig.
Lijkt het u wat, neemt u dan contact op met juf Cornelieke.


KERK- EN SCHOOLDIENST

Op 12 februari a.s. is er weer een Kerk- en Schooldienst. Het thema van deze dienst is “stevig staan”. De afgelopen weken hebben de leerlingen verhalen gehoord en liederen gezongen die over het thema gaan. De dienst wordt gehouden in de Gereformeerde Kerk aan de Utrechtseweg. De dienst begint om 10.00 uur. U bent van harte welkom! Voor jongere broertjes en zusjes is er oppas in de zaal aan de achterkant van de kerk aanwezig. Na afloop is er koffie/thee en limonade.


VOORLEESWEDSTRIJD

Op zaterdag 11 februari a.s. zal Esmee Streefkerk onze school vertegenwoordigen tijdens de tweede ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Zij zal het daar opnemen tegen de voorleeskampioenen van de scholen uit de gemeente Renkum. We wensen haar veel succes en plezier!


RENKUMSE SCHOOLZWEMKAMPIOENSCHAPPEN

Op zondagmiddag 18 maart organiseert RZC voor de tweede keer op rij de Renkumse schoolzwemkampioenschappen. Vorig jaar hebben wij als school met drie teams meegedaan. Lijkt het je leuk om hier aan mee te doen dan kun je je opgeven. Je mag je alleen aanmelden, dan delen wij je in bij een team, maar je mag ook zelf een team opstellen en dan als team aanmelden. Een team bestaat uit 6 kinderen waarvan er twee uit groep 3 of 4 komen, twee uit groep 5 of 6 en twee uit groep 7 of 8. Je kunt alleen meedoen als je een diploma hebt. Voor meer informatie kun je terecht bij juf Jule (groep 2/3b). De aanmeldingen (via invulstrookje in de bijlage) moeten voor 17 februari binnen zijn bij je eigen juf of meester.


SCHOOLVOETBALTOERNOOI (TULPTOERNOOI)

Op vrijdag 6 april 2012 is weer het jaarlijkse Tulptoernooi. De leerlingen van groep 5 t/m 8 kunnen hier aan meedoen. Geef je z.s.m. op via het invulstrookje in de bijlage.Uiterlijke inleverdatum is vrijdag 10 februari bij je meester of juf.


KROKUSKORFBALTOERNOOI

Ook op vrijdag 6 april is er voor de kinderen uit groep 3 en 4 het korfbaltoernooi. Kinderen die meedoen kunnen ook deelnemen aan de clinics op woensdag 21 en 28 maart zodat ze het korfballen ook een beetje leren. Dit is van 17.00 uur tot 18.00 uur op sportpark Wilhelmina in Heelsum. Geef je voor 10 februari op bij je juf via het invulstrookje in de bijlage.


GEZINSDIENST

Op 19 februari is er een gezinsdienst van de Hervormde Kerk in het Kerkje op de heuvel in Heelsum. Het thema van deze dienst is “Wie roept Samuel?” De dienst begint om 10.00 uur. Na afloop is er in Rehoboth koffie, thee, limonade en nog wat lekkers.


AFSCHEID

Levi Friedman (1b) gaat vanaf volgende week naar de Leonardoschool in Bennekom. Wij wensen hem daar veel succes.


VOORJAARSVAKANTIE

En dan wordt het Voorjaarsvakantie! Van 18 tot en met 26 februari is de school dicht en kunnen we allemaal even lekker genieten van een weekje vakantie, dicht bij huis, in de sneeuw of misschien wel in de zon! Lekker uitrusten en graag weer gezond en wel terugkomen! Wilt u voor de schooldeuren sluiten nog even in de mand met gevonden voorwerpen kijken? Alles wat blijft liggen wordt geschonken aan een goed doel.
Allemaal veel plezier!


HOERA! JARIG ……

Laura Garcia Perez (6) – 9 februari
Danique Kerkhof (4) – 12 februari
Quincy de Roos (4) – 16 februari
José Derwig (7) – 16 februari
Abel Olthof (1) – 17 februari
Aimée van der Kolk (2b) – 17 februari
Jan Willem Koenders (6) – 18 februari
Desteny van der Vreede (5) – 20 februari
Brian Hobson (6) – 21 februari
Raoul Alblas (8) – 21 februari
Anka de Weerd (5) – 22 februari
Tom Matthijssen (8) – 22 februari
Cheyenne van Brakel (4) – 24 februari
Milan ter Horst (1) – 27 februari
Hannel Beenen (8) – 27 februari


AGENDA 2011 / 2012

Gr. 6, 7 en 8 Gastlessen Heelsumse Harmonie

3 en 10 februari

Bezoek Veluwezoom in Kasteel Doorwerth gr. 7 en 8 

7 februari

CITO eindtoets gr. 8

7,8 en 9 februari

Kerk- en schooldienst in de Gereformeerde kerk

12 februari

Gr. 1 t/m 8 middag vrij i.vm. studiedag van het team

14 februari

Continurooster gr. 5 t/m 8

17 februari

Voorjaarsvakantie

20 t/m 24 februari

Start Schoolproject gr. 1 t/m 8 “Uitvindingen”

27 februari

Minitheater gr. 8 ouders van deze groep zijn van harte welkom

29 februari

Luizencontrole

1 maart

Bezoek Airbornemuseum gr. 7

5 maart

Minitheater gr. 7 ouders van deze groep zijn van harte welkom

7 maart

Contactavond gr. 8 definitief advies

13 en 15 maart

Minitheater gr. 6 ouders van deze groep zijn van harte welkom

14 maart

 Klik hier voor de printversie van deze nieuwsbrief. Heeft u opmerkingen n.a.v. deze nieuwsbrief? Mail naar info@airborneschool.nl  U krijgt altijd antwoord!

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl