Nieuwe directeur

Zoals u in de brief van vorige week hebt kunnen lezen is Wim Koenen benoemd als nieuwe directeur op onze school. Hij zal per 1 mei 2 dagen per week bij ons op school aan het werk gaan. Tot de zomervakantie zullen Jack en Willemijntje naast Wim functioneren als waarnemend directeur en ook Wim wegwijs maken op onze school. Wij als team zijn blij met de keuze die is gemaakt en hebben alle vertrouwen in een goede samenwerking met hem.


Vakantierooster 2012-2013

Na goedkeuring door de MR heeft de school het volgende vakantierooster voor volgend schooljaar vastgesteld:
Herfstvakantie 15/10 – 19/10 2012
Kerstvakantie 24/12 – 04/01 2012/2013
Voorjaarsvakantie 25/02 – 01-03 2013
Pasen 29/03 – 01/04 2013
Meivakantie 29/04 – 10/05 2013 (dit is incl. Hemelvaartsdag)
Pinksteren 20/05 2013
Zomervakantie 08/07 – 16/08 2013 ONDER VOORBEHOUD!
(Er ligt nog een wet te wachten op behandeling door de Tweede en Eerste Kamer. Deze gaat onder andere over de veranderingen in de schooltijden en vakanties van het VO. Als deze wet DOORgaat gelden deze data. Als de wet NIET doorgaat geldt voor ons: 01/07 t/m 09/08)


Minitheater

Aanstaande woensdag is groep 2/3b aan de beurt en op woensdag 18 april groep 2/3a. Ouders van deze groepen zijn van harte welkom.
We willen u ook nog een keer een veranderde datum voor het minitheater van groep 1 doorgeven: in plaats van 25 april (ook de dag van de projectafsluiting) wordt het 16 MEI. De twee groepen 1 doen samen één minitheater op deze woensdag!


Voetbal- en Korfbaltoernooi

Jongens en meiden wat een prachtige dag was het vrijdag! De dag begon wat koud, maar toen de zon eenmaal goed doorbrak was het goed toeven op het Wilhelminasportpark! We hebben heel veel enthousiaste kinderen bezig gezien met korfbal en voetbal.
Er waren 3 korfbalteams die door een ouder en iemand van DKOD begeleid werden en zij hebben allemaal zeer fanatiek gekorfbald. Na elke wedstrijd nog strafballen nemen. Prima gedaan! Eén team, het team 3/4 heeft zelfs de eerste prijs gehaald! Gefeliciteerd jongens en meiden! En DKOD bedankt voor de goede organisatie van dit toernooi!
Bij de voetballers hebben we ook veel kinderen aan het werk gezien. Iedereen heeft enorm zijn best gedaan, maar ja … er kan niet door iedereen gewonnen worden! Maar er zijn wel prijzen behaald vrijdag! De meiden van groep 5 onder de enthousiaste leiding van meester Harrie wonnen de eerste prijs! Gefeliciteerd meiden! De jongens van groep 6 en 8 haalden een eervolle 4e prijs. Ook knap gedaan jongens!
Ook hier dank aan de organisatie en ook een woord van dank voor alle ouders en andere begeleiders die deze dag met de kinderen op sjouw zijn geweest en de OC die iedereen nog eens van drinken, chips en een heerlijke appel heeft voorzien! Allemaal enorm bedankt!


De Arena

Nee, geen schoolreisje naar Ajax, maar we willen hier graag uw aandacht vragen voor onze eigen arena; de grastrappen rond de zandbak die door regen en kinderspel steeds verder afkalven. Er is onderzocht hoe we hier, zonder hele grote kosten te moeten maken, verbetering in kunnen brengen. (Grote kosten aan dit soort projecten worden liever niet meer gemaakt in verband met de komende nieuwbouw.) In overleg met een deskundige van het bestuur en Coen Beenen zoeken we naar een mogelijkheid om de trappen steviger te maken met tegels. Op meerdere sites en Marktplaats worden heel veel gratis tegels aangeboden. Wij zoeken nu ouders die voor ons via deze weg aan gratis tegels kunnen komen en die ook willen ophalen en naar school brengen. Belangstelling? Stuur even een mailtje naar de directie (directie@airborneschool.nl), dan kunnen we verdere afspraken maken.


Oproep

De Oudercommissie zoekt voor volgend schooljaar 4 nieuwe leden! Het liefst werken zij met een ouder namens elke groep. U kunt zich melden bij Jozé Wijkamp of u geeft het op school even door aan Jack of Willemijntje.


Alpe d’Huzes

Op 1 juni komen de basisscholen van Renkum/Heelsum gezamenlijk in actie voor het goede doel! Met deze unieke actie willen wij bijdragen aan het welbekende initiatief Alpe d’Huzes en daarmee de strijd tegen de ziekte kanker steunen. Alpe d’Huzes is een evenement waarbij fietsers en lopers zo vaak mogelijk de legendarische Alpe d’Huez beklimmen. De fietsers en lopers worden gesponsord en zo haalt de stichting veel geld op. Met dit geld wordt onderzoek gedaan om een leven met of na kanker leefbaar te maken en liever nog de wereld uit te helpen. Als scholen willen we hier graag aan bijdragen.
Alpe d’Huzes vindt dit jaar plaats op 6 en 7 juni. Dit jaar doen er ook 2 leerlingen van de Jac P. Thijsse school aan mee. Op 1 juni hebben we met álle kinderen uit Renkum een ‘proloog’, met een sponsorloop en een spinning marathon! De spinning marathon duurt 6 uur en wordt samen georganiseerd met sportschool Sjabbens. Elke school moet een uur lang de fietsen in de spinzaal draaiende houden. Kinderen vanaf groep 6 kunnen zich hier per school voor inschrijven. De eerste school begint ’s ochtends om 9 uur en de laatste school is om 15 uur klaar. Met alle andere kinderen wordt een sponsorloop gehouden. Deze start om ca. 10.30 uur met live muziek en een gezamenlijke warming-up. Daarna gaan we 30 minuten rennen. Na afloop krijgen de kinderen wat te drinken en sluiten we om ca. 12 uur gezamenlijk af. Deze bijzondere dag wordt begonnen met een les waarin aandacht besteed wordt aan de ziekte kanker. We proberen veel media aandacht te krijgen. Uiteraard de krant maar we hopen ook op het jeugdjournaal. In de komende weken zullen we vaker in de nieuwsbrief meer info vermelden.


HOERA!!! JARIG……….

Lieve Verschoor groep 1b – 11 april
Cheyenne Keukens groep 7 – 11 april
Guus Smaling groep 1a – 11 april
Helmie van Genderen groep 3b – 15 april
Sara Azzouz groep 1b – 16 april
Julian Leeuwis groep 8 – 16 april
Felix Rupert groep 8 – 22 april
Dries Cornelissen, conciërge – 24 april


Agenda 2011 / 2012

Minitheater groep 2/3b

11 april

Studiemiddag Team – geen les en geen Lunchclub

12 april

Minitheater groep 2/3a

18 april

Tentoonstelling project Uitvindingen 18.30 – 20.00 uur

25 april

Meivakantie

28 april t/m 6 mei

Koninginnedag

30 april

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

4 en 5 mei 

Start nieuwe OGO-thema Tuinen in Onder- en Bovenbouw

7 mei

Studiemiddag Team – geen les en geen Lunchclub

10 mei

Regionale zwemkampioenschappen Airborneteam 3

12 mei

Moederdag

13 mei

Kamp groep 8

14,15,16 mei

 Klik hier voor de printversie van deze nieuwsbrief. Heeft u opmerkingen n.a.v. deze nieuwsbrief? Mail naar info@airborneschool.nl  U krijgt altijd antwoord!

 

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl