Een nieuw gezicht in de school!

Beste ouders/verzorgers,
Graag wil ik mij als nieuwe directeur van de Airborneschool via deze nieuwsbrief aan u voorstellen. Mijn naam is Wim Koenen en ik ben 52 jaar oud. Ik woon in Ede. Ik werk al weer 30 jaar in het onderwijs. Eerst als leerkracht in een basisschool en later als leerkracht op een SBO school. Vanaf 1999 ben ik directeur van enkele basisscholen geweest. Ik vind het belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan. Het onderwijs moet de kinderen uitdagen om te willen leren. Dit gebeurt ook op de Airborneschool. Daarom zie ik er ook naar uit om aan dit enthousiaste team leiding te geven. Na de meivakantie zal ik tot de zomervakantie twee dagen in de week op school werken. De andere drie dagen werk ik nog op mijn huidige school. Daar kan ik dan het schooljaar goed afronden. Na de zomervakantie zal ik volledig werken op de Airborneschool. Het plan is dat ik op woensdag en vrijdag op school zal zijn. Soms zal ik de woensdag met de dinsdag verwisselen als dat qua werkzaamheden beter uitkomt.
Ik maak later graag nader kennis met u. U kunt bij mij altijd een open deur aantreffen.
Met vriendelijke groeten,

Wim Koenen.


Continurooster

A.s. vrijdag is er WEL een continurooster voor de groepen 5 t/m 8. Dit staat niet op de kalender, maar we doen het eigenlijk altijd voor een vakantie. De kinderen eten dus gezamenlijk op school (zelf brood en drinken meenemen!) en zijn om 14.00 uur uit.


Vakantierooster 2012-2013

Nogmaals ter herinnering de vakantie van volgend schooljaar:
Herfstvakantie 15/10 – 19/10 2012
Kerstvakantie 24/12 – 04/01 2012/2013
Voorjaarsvakantie 25/02 – 01-03 2013
Pasen 29/03 – 01/04 2013
Meivakantie 29/04 – 10/05 2013 (dit is incl. Hemelvaartsdag)
Pinksteren 20/05 2013
Zomervakantie 08/07 – 16/08 2013 ONDER VOORBEHOUD! (Er ligt nog een wet te wachten op behandeling door de Tweede en Eerste Kamer. Deze gaat onder andere over de veranderingen in de schooltijden en vakanties van het VO. Als deze wet DOORgaat gelden deze data. Als de wet NIET doorgaat geldt voor ons: 01/07 t/m 09/08)


Projectafsluiting

Deze week is woensdag van 18.30 – 20.00 uur de tentoonstelling van ons project “Uitvindingen”. Er wordt deze week nog hard gewerkt aan de laatste loodjes om alles er woensdag extra mooi uit te laten zien! U bent van harte welkom! In elke klas is wel wat te zien en in het speellokaal is er een hapje en een drankje, verzorgd door de Oudercommissie.


Koninginnedag

30 april wordt er tòch Koninginnedag gevierd in Heelsum. U hebt wellicht de discussie gevolgd in de krant. Het comité van dit jaar wil graag de touwtrekwedstrijden voor de basisscholen in ere herstellen. Op school zal geïnventariseerd worden of we twee teams van sterke meiden en jongens kunnen samenstellen om mee te doen op het feestterrein. De wedstrijden vinden plaats om 12.00 uur.
Ook in Renkum worden uiteraard festiviteiten georganiseerd. In de plaatselijke kranten kunt u alles lezen over het programma.


Afscheid

Per 1 mei heeft juf Anneke Hazeleger een vaste baan aangeboden gekregen bij het Kinderdagverblijf waar zij nu ook werkt in Barneveld. Wij zijn blij voor haar dat zij in deze lastige tijden een baan heeft gevonden, maar voor ons is het jammer, want het betekent helaas weer een verandering in groep 2/3B. Vanaf de meivakantie zal juf Willemijntje op donderdag en vrijdagmorgen naast juf Jule in deze groep werken. Wij willen juf Anneke via deze weg heel erg bedanken voor haar inzet van de laatste maanden en wensen haar veel succes bij haar andere baan!


Minitheater

Aanstaande woensdag is er géén minitheater!
De groepen 1 hebben samen minitheater op 16 mei. De ouders van deze groepen zijn dan van harte uitgenodigd!


Sport- en speldag 23 mei 2012

Op woensdag 23 mei a.s. is de sport- en speldag voor dit jaar en deze wordt gehouden op de velden van DKOD. Het thema is Olympische Spelen. De dag wordt geopend met het afleggen van de Olympische eed. Daarna is er een vossenjacht voor de kinderen. Vervolgens zullen de kinderen hun spelonderdelen gaan uitvoeren. De kinderen van gr. 1 t/m 3 en van gr. 4 t/m 7 zullen worden verdeeld over elk 12 groepen.
Voor deze dag hebben de kinderen een wit T-shirt nodig dat beschilderd gaat worden. Wilt u dit deze week of de eerste week na de meivakantie meegeven? Ze kunnen er dan mee aan de gang.
Verder zoeken we nog ouders/verzorgers die de groepen willen begeleiden. U kunt zich opgeven bij juf Sonja of meester Jack.


Schoolkamp Groep 8

De bijzondere laatste maanden voor groep 8 zijn aangebroken: schoolkamp, musical, afscheidsfeest, ze komen met rasse schreden naderbij. De eerste voortekenen hebben we al gezien en gehoord in de school! Het kamp is het eerst aan de beurt. Op 14, 15 en 16 mei gaat groep 8 op kamp. Als begeleiding gaan juf Marjoleine, juf Greetje, juf Wiljanne en meester Jack mee. Verder zijn er nog enkele ouders bij betrokken als boodschappen- en kookploeg en voor het vervoer van de spullen. Meester Jack wordt die dagen vervangen door juf Jessica (ma + di) en juf Willemijntje (woe); juf Greetje wordt vervangen door meester Edward (ma + di + woe), ook geen onbekende voor de kinderen.


De Arena

Zoals in de vorige nieuwsbrief is uitgelegd zijn we op zoek naar ouders die willen helpen met het regelen van (gratis!) tegels via Marktplaats. We hebben tot nu toe één aanmelding, maar dat is niet genoeg! Belangstelling? Stuur even een mailtje naar de directie (directie@airborneschool.nl), dan kunnen we verdere afspraken maken.


De Tuin in!

Na de meivakantie starten onder- en bovenbouw met hetzelfde thema: We gaan de tuin in! Daarvoor doen we ook weer graag een beroep op u om mee te denken aan mogelijke excursies, gastsprekers en tuintjes: We willen in de onderbouw graag in oude zwembadjes (evt. lek!) met de kinderen plantjes zaaien/poten. Dus als u ons daaraan kunt helpen dan heel graag! Na afloop van het thema krijgt het u badje weer terug. Ook zijn we blij als er ouders potgrond e.d. kunnen “sponsoren”, tuingereedschap willen uitlenen, enz.


Groep 8 doet deze keer niet mee met het thema. Zij zijn druk met de musical.


Scholentennis4kids bij Bakkershaag

Op vrijdagmiddag 11 mei a.s. van 14.30 tot 15.30 organiseert Bakkershaag in samenwerking met sportbuurtwerk het ScholenTennis4kids voor jongens en meisjes van groep 3 en 4. Deze gratis middag vindt plaats op het tennispark van Bakkershaag en wordt verzorgd door de tennistrainer van Bakkershaag, Andy Blom. Jongens en meisjes van groep 3 en 4 van alle basisscholen uit Renkum en Heelsum kunnen meedoen aan een tenniscircuit met verschillende onderdelen. Voor elk gewonnen onderdeel kun je punten verdienen. Voor alle deelnemers is er een prijsje. Sportieve kleding en sportschoenen is gewenst. Inschrijven kan tot donderdag 10 mei tot 16.00 uur per mail sportbuurtwerk@solidez.nl (naam,adres, geboortedatum, tijd, telefoonnummer, school/klas). Schrijf je snel in! Contactpersoon voor informatie: Andy Blom (andyblom@kpnmail.nl) of via Sportbuurtwerk 06-51951485


Gevonden voorwerpen

De mand met gevonden voorwerpen zit weer aardig vol. Wilt u deze week kijken of er nog iets in zit wat van uw kind is en meenemen?
Vast bedankt.


HOERA!!! JARIG……….

Anna Smaling – groep 5 – 26 april
Robin Riezebos – groep 8 – 27 april
Tigo Middelbos – groep 4 – 4 mei
Bodhi Gorter – groep 1A – 5 mei
Reinier de Waard – groep 7 – 7 mei


Agenda 2011 / 2012

Tentoonstelling project Uitvindingen 18.30 – 20.00 uur

25 april

Meivakantie

28 april t/m 6 mei

Koninginnedag

30 april

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

4 en 5 mei

Start nieuwe OGO-thema Tuinen in Onder- en Bovenbouw

7 mei

Studiemiddag Team – geen les en geen Lunchclub

10 mei

Regionale zwemkampioenschappen Airborneteam 3

12 mei

Moederdag

13 mei

Kamp groep 8

14,15,16 mei

Minitheater groep 1A + 1B

16 mei

Sport en speldag

23 mei

 Klik hier voor de printversie van deze nieuwsbrief. Heeft u opmerkingen n.a.v. deze nieuwsbrief? Mail naar info@airborneschool.nl  U krijgt altijd antwoord!

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl