Welkom

We heten welkom (terug) op school Jeffrey en Susan Andriese in groep 1a en groep 1b.


Alpe d’Huzes

Wat een festijn afgelopen vrijdag. Zoveel kinderen die voor het goede doel de longen uit hun lijf hebben gelopen! ’s Morgens de kinderen van de onderbouw en ’s middags de kinderen van de bovenbouw. Tussendoor was nog de spinningmarathon bij Sjabbens, waar, net toen onze kinderen bezig waren, het Jeugdjournaal op bezoek kwam. Een eerste schatting zegt dat we met alle scholen zo’n € 14.000,- hebben opgehaald! Een fantastisch resultaat. Voor alleen de Airborneschool staat de voorlopige stand op € 3400,-. Een woord van dank aan alle vrijwilligers en de organisatie. Want zonder die mensen was het niet gelukt! Hartelijk dank!!!
Gisteren kregen de kinderen hun stempel- en sponsorkaart weer mee naar huis om het geld op te halen. Het geld moet dan uiterlijk maandag 11 juni weer binnen zijn op school!


Sport- en speldag

En dan nog even terugkijken op onze eigen sport- en speldag. Prachtig weer, veel ouderhulp en goede zin bij de kinderen hebben er een mooie dag van gemaakt. Hierbij willen we de SPAR in Heelsum niet vergeten die ons heeft gesponsord bij het eten en drinken. Enorm bedankt allen die aan deze fijne dag hebben bijgedragen.


Juf Esther

Na deze week gaat juf Esther officieel met zwangerschapsverlof. We zijn blij met haar dat ze nog een poosje de ochtenden is blijven komen om kinderen te toetsen en voorbereidingen te maken voor de nieuwe groepsplannen, maar nu mag ze toch echt rust nemen en wachten tot het kindje komt.
Esther, we wensen je een mooie tijd en zien je heel graag ergens volgend jaar weer terug!


Het Jaarfeest

Het is inmiddels al een traditie geworden: in de laatste week van het schooljaar vieren we met elkaar het einde daarvan. We nemen afscheid met de school van de kinderen van groep 8 en we bedanken alle ouders die dit jaar geholpen hebben bij vele activiteiten! Het jaarfeest is op dinsdag 26 juni van 8.30 – 14.00 uur. De kinderen eten dus allemaal op school (het welbekende overheerlijke hapjesbuffet) en zijn om 14.00 uur allemaal uit.
Alle gegevens en de strookjes waarmee u zich kunt opgeven voor hulp en hapjes krijgt u deze week voor één keer in een extra – papieren - nieuwsbrief.


Verkeersexamen

Afgelopen week is het Praktijk verkeersexamen van groep 7 geweest. Alle kinderen zijn geslaagd! Hartelijk gefeliciteerd!!


Type-examen

Na 14 weken heel hard trainen met typen zijn op 4 en 11 juni de type-examens. Veel succes allemaal!


Inspecteur

Op dinsdag 12 juni bezoekt de inspecteur onze school. Elke 4 jaar worden alle scholen in Nederland bezocht en dit jaar zijn wij dus weer aan de beurt. Hij zal gedurende de ochtend gesprekken hebben met de directie, de IB’er, juf Margreeth, ook enkele klassen bezoeken en hij beoordeelt een groot aantal documenten van de school zoals schoolplannen, jaarverslagen, toets gegevens, enz.


Contactavonden

Op dinsdag 12 juni en donderdag 14 juni a.s. zijn de contactavonden. In de bijlage treft u het rooster aan. Als u wilt ruilen mag u dat zelf afspreken maar meldt u het wel even bij de leerkracht(en) van uw kind(eren)


Kijkje in de nieuwe groep

Op vrijdag 22 juni is er ’s morgens het kijkje in de nieuwe groep. Groep 1 gaat die ochtend naar school en daarom hebben zij woensdag 20 juni de ochtend vrij!


Bezoekjes

Op dinsdag 19 juni gaan de groepen 2/3 naar een echte Paprikatuin in Bemmel, in het kader van ons project. De eerste groep wordt daar om 9.30 uur verwacht en de tweede groep om 10.00 uur. Daarvoor hebben we uw hulp nodig in de vorm van ouders met auto’s. U kunt zich opgeven bij de leerkrachten, juf Jedidja en juf Jule (j.verschoor@airborneschool.nl )

Op donderdag 8 juni gaat groep 6 in het kader van het project naar Rhenen. Ze vertrekken om 09.30 uur.
Ook hier hebben we hulp nodig van ouders met auto’s. U kunt zich opgeven bij juf Greetje (g.wolthuis@airborneschool.nl )


Verjaardagen

Er zijn in de laatste weken nog een aantal verjaardagen te vieren.
Juf Greetje viert haar verjaardag op vrijdag 15 juni.
Juf Cornelieke en juf Everdien vieren hun verjaardag op woensdag 20 juni. Groep 5 gaat bij mooi weer naar het bos. Het is dan handig dat ze buitenkleren aan hebben. Om 12.15 uur zijn de kinderen weer terug op school. De kinderen mogen zelf een klein cadeautje geven of een klein bedrag inleveren bij juf Greetje. Zij koopt daar een cadeau voor de juffen voor.
De juffen van de groepen 2/3 a en 2/3 b vieren hun verjaardag op woensdag 27 juni.
Tot slot viert meester Jack zijn verjaardag. Traditiegetrouw gaat hij met de klas naar de hei. Op welke dag dat is, is afhankelijk van het weer. De ouders van groep 7 zullen dit op tijd horen.


Zin in een Musicalkamp, Voetbalkamp of het Technokamp?

SKAR organiseert dit jaar voor het eerst vakantiekampen.
Voor kinderen van 8 jaar en ouder die gek zijn op voetbal, houden van zingen en dansen of een kleine techneut zijn, organiseert Kinderopvang SKAR dit jaar tijdens de vakantie voor het eerst drie vakantiekampen. Van maandag tot en met donderdag leren de kinderen alles over voetbal, musical/theater/dans of techniek. Overdag zijn ze op de locatie en ’s avonds kunnen zij thuis laten zien wat ze die dag hebben geleerd. Het kamp wordt afgesloten met een uitdagende activiteit of spetterend optreden voor de ouders. Voor de vakantiekampen maakt Kinderopvang SKAR, naast eigen pedagogisch medewerkers, ook gebruik van de kennis en kunde van professionele samenwerkingspartners. Ervaringsdeskundigen die de kinderen met veel enthousiasme en spelplezier de fijne kneepjes van het vak leren. Tijdens het Musicalkamp gaan de kinderen onder leiding van de stichting Young Talent aan de slag met de musical the Wiz. Van decor tot zingen, dansen en toneelspelen, alles gaan ze zelf doen en maken. De trainers van de Arnhemse Voetbalschool helpen de kinderen tijdens het Voetbalkamp met verschillende voetbalactiviteiten hun techniek te verbeteren en samen met Technoplanet gaan de kinderen tijdens het Technokamp met verschillende technieken en materialen muziekinstrumenten maken. Voor ieder wat wils.

Meer informatie/Aanmelden: Kijk voor meer informatie, de tarieven en aanmelden op www.vakantieiseenfeestje.nl  of bel naar 0900-2357527.


HOERA!!! JARIG……….

Merijn van Driel - groep 1A – 8 juni
Dennis Leeuwis – groep 2/3A – 9 juni
Eline Nijeboer – groep 4 – 9 juni
Lynn van Brenen – groep 2/3B – 12 juni
Lian Spies – groep 4 – 12 juni
Finn van Zoest – groep 2/3B – 16 juni
Elza Jansen – groep 4 – 16 juni


Agenda 2011 / 2012

Type-examens

4 en 11 juni

Groep 6 naar Rhenen – Ouders en auto’s gevraagd!

8 juni

Contactavonden

12 en 14 juni

Exitgesprekken groep 8 op verzoek

13 juni

Verjaardag van de juf in groep 6

15 juni

Airborneteam naar de Nationale SchoolZwemkampioenschappen in Amersfoort

16 juni

Vaderdag

17 juni

Groep 1 t/m 4 vrij ivm overdracht

18 juni

Groep 2/3a en 2/3b naar de paprikatuin in Bemmel – Ouders en auto’s gevraagd!

19 juni

Groep 1 vrij, ivm kijkje in de nieuwe groep

20 juni

Verjaardagen van de juffen van groep 5

20 juni

Gr. 8: Musical-avond (alleen voor de ouders, grootouders, vrienden, familie, buren van onze groep 8-leerlingen)

21 juni

Kijkje in de nieuwe groep, Gr. 1 t/m 7( de nieuwe groep 1-leerlingen worden ook uitgenodigd) Groep 8 tot 10.30 uitslapen van de musical.

22 juni 09.00 – 10.30 uur

Rapport mee

22 juni

Jaarfeest, afscheid groep 8, bedanken hulpouders

26 juni 08.30-14.00 uur

Afscheidsavond groep 8

26 juni

Verjaardagen van de juffen in de groepen 2/3a en 2/3b

27 juni

Laatste schooldag, begin zomervakantie!!

29 juni 12.00 uur

Klik hier voor de printversie van deze nieuwsbrief. Heeft u opmerkingen n.a.v. deze nieuwsbrief? Mail naar info@airborneschool.nl U krijgt altijd antwoord!

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl