Nationaal schoolontbijt.

Wij zijn vanmorgen in alle klassen gestart met het Nationaal Schoolontbijt. Het was lekker en gezellig. Met dit ontbijt willen wij kinderen duidelijk maken dat het heel gezond is om ’s morgens te ontbijten. Je spijsvertering is dan op zijn best en je hebt dan ook voldoende energie om aan de slag te gaan met je werk op school. Het is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend dat er ontbeten wordt. Daarom is het belangrijk om kinderen bewust te maken dat het beter voor je is om de dag te starten met een ontbijt.

Goede doelenproject Ghana.

Voor het goede doelenproject in Ghana is er tot aan de herfstvakantie 54 euro opgehaald.
Lianne de Buck is intussen vertrokken naar Ghana. Zij zal dit geld goed besteden voor de kinderen daar. Elke maandag mogen de kinderen geld mee nemen voor dit project. Als we dat elke week doen dan hebben we met de kerstvakantie een nog veel hoger bedrag voor deze kinderen. Doen we allemaal mee?
Juf Greetje gaat in de kerstvakantie ook bij dit project in Ghana kijken. Het zou leuk zijn ze als niet met lege handen daar aankomt.

Thema “De Bakker”.

Het nieuwe thema in de onderbouw is " We bakken koek en taart". Over de bakker dus! We hebben al in sommige groepen een kwarktaart gemaakt. Er is in alle onderbouw groepen een woordspin over de bakker gemaakt. En we
hebben de leskist "van graan tot brood" van het MEC te leen.
Vanmorgen hadden we het nationaal schoolontbijt dat natuurlijk naadloos aansluit op ons thema. Maar we gaan ook op bezoek bij de bakker. Groep 4 gaat volgende week, op 6 en 8 november, op bezoek bij Bakker Bart in Renkum (in 2 groepen). De groepen 2/3A en 2/3B gaan op 14 november op bezoek bij bakkerij Cock Aalders in Doorwerth. Groep 1 zal waarschijnlijk op een later tijdstip nog een uitstapje gaan maken, passend bij het thema.

Voor deze bezoekjes hebben we uiteraard vervoer nodig. Wilt u zich aanmelden bij de leerkrachten?
Groep 4: 6 en 8 november, van 8.30 u. tot 10.15 u. a.schussler@airborneschool.nl of j.scheppink@airborneschool.nl
Groep 2/3A: 14 november, van 9.30 u. tot 10.00 u. a.sorensen@airborneschool.nl
Groep 2/3B: 14 november, van 9.00 u. tot   9.30 u. j.verschoor@airborneschool.nl

Website

Een website bijhouden vraagt veel tijd. Wij zijn bezig de website verder te actualiseren. Annemarie zet regelmatig er nieuwe foto's van de activiteiten op de website. De moeite waard om te bekijken. Onder de knop links staan links van websites die leuk en veilig zijn voor de kinderen.

Voorlichtingsavond Voortgezet Onderwijs groep 8

Op maandagavond 5 november wordt er een voorlichtingsavond voor ouders over het voortgezet onderwijs gegeven in het lokaal van groep 8. Wij beginnen om 20.00 u. Dhr J. van Norel van het Streek uit Ede zal ons het nodige over het huidige voortgezet onderwijs vertellen. U bent van harte uitgenodigd. Wij hopen weer op een grote opkomst.

Voorstelling groep 5 en 6

Op dinsdag 6 november gaan de kinderen van groep 5 en 6 naar de voorstelling “Beschuitstraat 11”. Afgelopen periode hebben de kinderen dramalessen gevolgd die voorbereiden op dit bezoek.
De voorstelling gaat over een opa en oma die gaan verhuizen. Ze laten zien wat opa en oma vinden in een oude doos op zolder. De voorstelling vindt plaats in de Rijnkom onder schooltijd.

Nieuwe leerlingen

Na de herfstvakantie hebben wij de volgende kinderen kunnen verwelkomen:
In groep 1 zijn Noah Keukens, GabriŽlla Slotboom en Lorenzo ter Horst gestart en afgelopen maandag is Elianne van Helden in groep 7 teruggekeerd. Wij wensen jullie met je ouders een fijne tijd toe op onze school.

Aanmelding nieuwe leerlingen.

Heeft u nog een kind tussen de 2 en 4 jaar dat nog niet is aangemeld bij onze school dan willen wij u vragen uw kind binnenkort aan te melden. Vroege aanmelding is voor ons prettig i.v.m. de planning.
Kent u ouders, met kinderen in deze leeftijd, die nog een goede school voor hun kind zoeken? Vertel hen dan over onze school . Deze ouders mogen vrijblijvend een afspraak met ons maken.

Nieuwe vrijwilliger op onze school.

U heeft waarschijnlijk al gemerkt dat Hans Gerrits regelmatig op dinsdag en donderdag op onze school aanwezig is. Als vrijwilliger helpt hij ons bij het uitvoeren van conciŽrge taken, zoals tuinonderhoud en reparaties. Wij zijn erg blij met zijn hulp.

Geen honden op het plein.

Wij zien de laatste tijd weer wat honden op het schoolplein komen. Wij willen u vragen uw hond niet meer mee te nemen naar school. Niet iedereen vindt dit prettig. De school moet een veilige plek zijn voor kinderen. Ook al is uw hond nog zo lief, een kind kan er bang voor zijn. Tevens willen wij voorkomen dat er plasjes worden gedaan op ons plein.

Gevraagd stoeptegels.

In december zal het talud op het schoolplein weer netjes gemaakt worden. Tevens komen er rubberen tegels onder de duikelstang. Wij hebben voor deze opknapbeurt ongeveer 400 stoeptegels nodig van 30 bij 30 cm. Wie kan ons daar (gratis) aan helpen? U kunt hierover contact opnemen met Wim Koenen. E-mail: directie@airborneschool.nl.

De kledingcontainer

Wellicht nog niet bij iedereen bekend: op ons plein, bij het voetbalveld, staat een container voor oude maar nog draagbare kleding. Zeker nu bij het wisselen van de seizoenen heeft u vast de kasten opgeruimd en weggelegd wat
niet meer past de volgende zomer! De kleding kunt u, in dichtgeknoopte plastic zakken, in de container gooien. Hij wordt regelmatig geleegd. De kleding komt terecht bij mensen die ze goed kunnen gebruiken. De school
verdient er een klein bedrag mee, ter aanvulling op ons normale budget.

Studiemiddag 15 november

Op 15 november hebben we als team een studiemiddag. De kinderen zijn dan ’s middags vrij. Dit staat niet zo duidelijk aangegeven in de kalender. Bij twijfel kunt u altijd onze website raadplegen, daar staat het goed vermeld.
IVN Zuidwest Veluwe zoom zoekt vrijwillers.
Het IVN Zuidwest Veluwezoom is actief op het gebied van natuur- en milieueducatie. Zij ondersteunt de activiteiten van het Milieu Educatie Centrum Gemeente Renkum (MEC) met vrijwilligers die activiteiten van het MEC begeleiden. Om deze ondersteuning uit te breiden is de Kinderwerkgroep IVN opgericht. Deze werkgroep organiseert activiteiten aansluitend op het aanbod van het MEC, bijvoorbeeld een workshop paddenstoelen in oktober 2012. Het IVN Zuidwest Veluwezoom organiseert in 2013 de cursus SCHARRELKIDS met als doel o.a. actieve vrijwilligers te werven voor de kinderwerkgroep. Heeft u nu al interesse om te helpen als natuurouder informeer dan bij Hermien Schel 0317-315230 jhnschel@planet.nl


HOERA! JARIG IN DE KOMENDE 2 WEKEN

 29 oktober Reniela Bosters groep 6
 4 november

Kevin van de Kraats  

groep 1
 7 november Juf Willemijntje  
 8 november Naomy Blijlevens groep 4
 8 november Vico van Munster

groep 5

 9 november Lotte van Deelen groep 6

We wensen jullie een feestelijke dag toe!

AGENDA

 31 oktober  Minitheater groep 5.
 5 november

Voorlichtingsavond voortgezet onderwijs voor ouders groep 8.

 6 november

Groep 5 en 6 gaan naar een voorstelling in de Rijnkom

 7 november  Minitheater groep 4
 7 november

Leraren van de groepen 4, 2-3a vieren hun verjaardag en in groep 2-3b wordt de bijzondere

verjaardag van juf Willemijntje gevierd, want zij wordt Sara.

14 november

Minitheater groep 2-3a

15 november  Studiemiddag team. Alle leerlingen zijn ’s middags vrij.

18 november

 Kerk&School dienst in de NH kerk in Heelsum


 

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl