Een iglo in aanbouw. (Thema weer en klimaat bovenbouw)

Groep 3

Na de oefenperiode vanaf de herfstvakantie willen we nu graag dat voortaan alle groep 3 kinderen nog lekker even buitenspelen als ze op school komen en dan zelfstandig en alleen naar binnenkomen, hun jas en tas ophangen en
wegleggen en in de klas komen. We zien al heel veel kinderen die dat al heel goed kunnen, maar we willen nu graag dat alle kinderen dit gaan doen. Ze worden zo weer een stukje zelfstandiger.

Theaterbezoek onderbouw

Maandag 4 februari bezoeken de kinderen van groep 1,2,3 de voorstelling "Op Zolder" in de Concertzaal in Oosterbeek. Dat is de afsluiting van de danslessen die deze groepen in het najaar hebben gevolgd in het kader van het Cultuurmenu.

Daar hebben we natuurlijk vervoer voor nodig! Hierbij is de afspraak altijd: alleen eigen kind evt. in een stoeltje op de voorstoel. Andere kinderen altijd op de achterbank en met de gordel vast. U kunt dus niet meer kinderen kwijt dan dat er gordels zijn!

Datum: maandag 4 februari 2013
Vertrek: 10.00 uur
Terug op school: 11.45 uur

Wilt u mee, geef u dan zo spoedig mogelijk op bij de leerkrachten van de maandag:

groep 1: juf Jedidja, email j.ester@airborneschool.nl
groep 2/3A: juf Lysbeth, email l.vantsant@airborneschool.nl
groep 2/3B: juf Jule, email j.verschoor@airborneschool.nl

Winterboek

De kinderen van groep 2/3 hebben samen een winterboek gemaakt. In dit boek staan foto's van de kinderen met eigen teksten. U kunt het boek bekijken via de volgende link.

http://onlinefotoalbum.hema.nl/onlinefotoalbum-bekijken/b755425d-60af-4879-8ef4-8b456cfe48ea

Als u het boek zelf wilt hebben kunt u dit doorgeven aan de leerkracht van uw kind. Het kost 18 Euro.

Nationale Voorleesdagen

Aankomende woensdag vindt de start van de nationale voorleesdagen plaats. Dit evenement duurt tot zaterdag 2 februari en heeft als doel het lezen bij kinderen te stimuleren. Wij willen hier als school ook extra aandacht aan besteden. Deze ochtend zal er dan ook in elke klas op een speciale manier aandacht besteed worden aan het voorlezen. In groep 5 komt wethouder Weeda en ook in de andere groepen zal er iemand anders
dan de eigen leerkracht komen voorlezen. De rest van de periode wordt er in alle klassen extra aandacht besteed aan lezen. Heeft uw kind een favoriet boek wat hij/zij graag zou willen laten zien aan de rest van de groep, dan mag hij/ zij het boek meenemen. Misschien dat ze er zelfs wel wat uit kunnen laten horen.

Voorlezen is erg belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. In de bijlage “Tien gouden voorleestips” leest u nuttige tips voor thuis. Klik hier voor de Tien gouden voorleestips

 

Een vreugdevol bericht

Wij vinden het fijn om u mee te delen dat juf Lysbeth zwanger is. Zij verwacht haar kindje begin juli.
Dit betekent dat zij begin juni met zwangerschapsverlof gaat. Later zullen we u laten weten wie haar dan gaat vervangen. Wij zullen zorgen dat de continuÔteit gewaarborgd zal blijven.

Nieuwe leerling

Deze week is Ashley van Kooy in groep 1 gestart. Wij hopen dat Ashley samen met haar ouders zich snel thuis zal voelen op onze school en wij wensen jullie een fijne tijd toe op onze school.

Datum wijziging ouderavond

De thema ouderavond georganiseerd door de oudercommissie stond op 4 maart gepland. In verband met een vakantie van de inleiders voor deze avond wordt deze avond verschoven naar maandag 18 maart. Het thema zal zijn: “Een veilig klimaat in de school”. Binnenkort ontvangt u meer informatie. Noteer alvast deze datum in uw agenda.

Gezinsdienst Hervormde kerk Heelsum

Zondag 27 januari is er weer een gezinsdienst. Alle gezinsdiensten van dit seizoen gaan over de reizen van Paulus. Vorige keer hebben wij het gehad over "Ben je blind of zo", deze keer willen wij het gaan hebben over "Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet". Paulus en Silas zitten in de gevangenis en zij komen op een merkwaardige wijzen weer vrij. Als je meer wilt weten hoe dit afloopt kom dan zondag 27 januari naar het kerkje op de heuvel om 10.00 uur. Na de dienst is er koffie, thee of limonade drinken in Rehoboth. 


HOERA! JARIG IN DE KOMENDE 2 WEKEN

21 januari  Ward Hopstaken                         groep 7
21 januari  Joran Riezebos                           groep 5
22 januari  Fleur Gerritsen                            groep 8
24 januari  Rick Beekhuizen                         groep 4
26 januari  Sam de Bruin                              groep 2b
26 januari  Alexander ter Laak                     groep 7
28 januari  Roque Gutierrez Alonso               groep 4
30 januari  Talitha van Meerveld                   groep 1
31 januari  Roos-Marijn Schrader                 groep 3b
31 januari  DaniŽl Ziegler                             groep 8
1 februari  Juf Everdien.
We wensen jullie een feestelijke dag toe!

                                                          

 

AGENDA

23 januari                     Start Nationale voorleesdagen.
5 t/m 7 februari Cito      Eindtoets (groep 8)
11 en 13 februari          Contactavonden.

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl