Het hapjesbuffet tijdens het jaarfeest.

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Het is al weer een jaar geleden dat ik voor het eerst op de Airborneschool kwam. Dat lijkt lang geleden. Maar dat is eigenlijk een goed teken. Het betekent dat ik mij snel thuis voelde op deze school. Elke dag stap ik met plezier op de fiets naar school om te genieten van de contacten met de kinderen, de ouders en de collega’s.
Ik heb de school leren kennen als een warme school met enthousiaste collega’s en ouders. Het is fijn om te merken dat zo veel ouders zich willen inzetten voor de school. Allemaal hartelijk dank voor jullie hulp dit schooljaar. Zonder jullie hulp konden heel veel zaken niet doorgaan. Met elkaar bouwen we aan de Airborneschool.
In de maand juni hebben we als team het schooljaar geëvalueerd. En we kijken tevreden terug op dit schooljaar. Alle leerkrachten hebben dit schooljaar scholing gehad om het ontwikkelingsgericht onderwijs nog beter in de vingers te krijgen. Dit gaan we komend schooljaar voortzetten.
Wij hebben het beleid voor meer begaafde kinderen herzien, nieuwe materialen aangeschaft. Voor de vakken taal, lezen en rekenen werken we nu met groepsplannen en geven bij deze vakken op 3 niveaus instructie. Op deze wijze proberen we passend onderwijs waar te maken.
Wij hebben van u een dikke 7,5 gekregen op de ouderenquête. Daar zijn we blij mee. Naast de zaken die goed gaan, zijn er altijd verbeterpunten en daar gaan wij in het nieuwe schooljaar ook mee aan de slag.
Deze week nemen we afscheid van groep 8. Een groep die zich goed ontwikkeld heeft. Ze hebben een goed resultaat gehaald op de cito-eindtoets en zijn een hechte groep geworden. Met elkaar hebben ze een prachtige musical op de planken gezet en kijken ze terug op een heel fijn kamp. Jongens en meisje, ik wens jullie veel succes toe in het voortgezet onderwijs.
Ik hoop dat de vakantie iedereen zal brengen waar hij/zij naar uit ziet. In ieder geval geen gehaast op de vroege ochtend, niet zoeken naar broodtrommels, gymkleding, of het huiswerk. Genieten van rust, zon, natuur en elkaar! Doe voorzichtig aan bij de kleine en grote uitstapjes. A.s. vrijdag om even voor 12.00 uur ontkurken we weer (kinder) champagne om de vakantie in te luiden. Komt u ook?
Namens alle collega’s van de Airborneschool,

Wim Koenen.

ALPE D’HUKIDS

Jantien Veldman heeft de afgelopen week het geld geteld dat tot nu toe is binnengekomen. Het is een bedrag geworden van
€ 2.248,88. Een mooi resultaat. Van een enkel kind moet nog geld binnenkomen. Dus jongens en meisjes, graag deze week het geld inleveren. Iedereen hartelijk bedankt voor deze prestatie.

AFSCHEID

Deze week doen onze groep 8 leerlingen voorgoed de deur van de Airborneschool achter zich dicht. Er wacht een nieuwe wereld en uitdaging op hen: de brugklas. En of dat nou in Ede, Doorwerth, Wageningen, Bennekom of Arnhem is, spannend blijft het: allemaal nieuwe kinderen in de klas, heel veel leraren, nieuwe vakken, verder weg op de fiets het dorp uit…We weten zeker dat jullie het fijn zullen hebben op jullie nieuwe school. Laat ze maar merken wat je bij ons geleerd hebt! Jullie zijn er ontzettend aan toe om uit te vliegen. Maar we gaan jullie ook ontzettend missen! Kom je nog eens langs om te vertellen hoe het gaat? Yara, Nikki, José, Susanne, Fleur, Sofie, Martijn (Jägers), Coen, Martijn (de Jong), Mareno, Cheyenne, Nadi, Amelie, Koen, Esther, Niels, Justin, Reinier, Roel, Max, Erik, David en Daniël heel veel succes volgend jaar. Het ga jullie goed!HET JAARFEEST / HULPOUDER BEDANKFEEST / AFSCHEIDGROEP-8-FEEST

Vandaag hebben we met de school afscheid genomen van de kinderen van groep 8 in de arena van het kleuterplein. Tevens hebben we een gezellig jaarfeest met elkaar gevierd. Ook hebben we alle ouders bedankt die dit jaar geholpen hebben bij de vele activiteiten! Langs deze weg willen we nogmaals deze ouders bedanken. We realiseren ons heel goed dat we erg veel geluk hebben met de hulp van zoveel ouders. Wat zouden we zijn zonder hulp in de bieb, documentatiecentrum, decorbouwers, chauffeurs, poetsmoeders, computerouders, leesouders, plusklasouders, musicalouders, kerstouders, klusouders, MR-ouders, OC-ouders, enz. enz.
’s Avonds was er ook een afscheidsfeest voor groep 8, waar we alle leerlingen en ook enkele ouders voor het laatst uitgezwaaid hebben. We kijken terug op een prachtige dag. 


Type examen

Afgelopen donderdag zijn ook de herexamens geweest van cursus 10 vingers blind typen op school.
Ook de laatste 4 kinderen hebben het begeerde briefje gehaald.
In totaal hebben 13 kinderen de cursus gevolgd en Nijnke, Marceau, Pieta, Kars, Trix, ‘Elianne, David, Tessa, Laura, Jonah, Thomas, Thijs en Ward hebben een diploma of een certificaat gehaald. Allemaal gefeliciteerd!!
Ik heb het erg gezellig gevonden. Bedankt allemaal.

Tineke van de Kraats ook namens Gigakids.

HOERA! JARIG IN DE KOMENDE WEKEN

27 juni           Lisa Kennis              groep 7
28 juni           Fleur Wijkamp          groep 4
1 juli              Allisha ter Horst        groep 6
2 juli              Ilse Heijkamp           groep 1
3 juli              Leanne Braber          groep 4
9 juli              Iris Kerkhof               groep 6
14 juli            Luuk Vincent             groep 7
14 juli            Mylene Jager             groep 4
15 juli            Mika de Boer             groep 1
16 juli            Senne Spies               groep 7
17 juli            Sem van der Meijde   groep 2a
18 juli            Isa Gorter                 groep 4
21 juli            Isabelle Waskowsky   groep 1
22 juli            Allester Valenteijn     groep 3b
26 juli            David Beenen           groep 7
27 juli            Dylan Nijhuis            groep 3b
  2 augustus   Thessa van den Berg groep 2a
  3 augustus   Wouter Nijeboer        groep 3a
  5 augustus   Sifra Beenen              groep 4
  8 augustus   Nova Rensen             groep 1
10 augustus   Toprak Polat             groep 1
11 augustus   Ben Matthijsen           groep 7
13 augustus   Pepijn Verschoor        groep 7

We wensen jullie een feestelijke dag toe!

AGENDA

26 juni            Jaarfeest en afscheidsavond groep 8
28 juni            Laatste schooldag. Kinderen zijn om 12.00 u. uit.
12 augustus    Eerste schooldag om 8.30 u.


 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl