WELKOM

Fijn dat we weer nieuwe leerlingen mogen verwelkomen op onze school. Dit zijn:

Angelique van Leersum   groep 1
Wouter van Genderen     groep 1

Wij wensen jullie samen met je ouders een fijne tijd toe op onze school.

Nieuwe ontwikkelingen schoolgebouw

Enkele jaren geleden zijn de schoolbesturen van Jac. P. Thijsseschool, de Vita Vera en de Airborneschool in gesprek gegaan met de gemeente Renkum om voor deze drie scholen n nieuw schoolgebouw aan de Bram Streeflandweg te bouwen.
De gemeente Renkum heeft onderzoek gedaan en er is opnieuw een leerlingenprognose opgesteld. Hieruit blijkt dat er bij enkele scholen in Renkum leegstand is en dat dit in de komende jaren kan toenemen, doordat het leerlingpotentieel in Renkum daalt. Daarom heeft het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Renkum nu voorgesteld om geen nieuw schoolgebouw voor de drie scholen aan de Bram Streeflandweg te bouwen. Volgens dit besluit krijgt de Airborneschool wel toestemming om het gebouw te renoveren. De planning is om dit in 2014 te laten plaatsvinden. In september dient de Raad van de gemeente Renkum zich nog hierover uit te spreken. Mogelijk zullen in de komende dagen in de media hierover berichten verschijnen. Daarom stellen we u door middel van dit schrijven alvast op de hoogte van deze ontwikkeling.

 

PALLETS GRATIS AF TE HALEN

Schoolleveranciers leveren tegenwoordig veel producten af op een pallet. Wij hebben nu veel pallets liggen, die we graag kwijt willen. Wie heeft belangstelling voor deze pallets? U kunt ze gratis ophalen. Als u belangstelling heeft kunt u met Wim Koenen een afspraak maken om de pallets op te halen.

KLAAR VOOR DE START

Het eerste thema van dit jaar sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek in oktober en heet “Klaar voor de start”. Het is een thema vol met sport en beweging. In elke groep wordt er op een eigen wijze inhoud gegeven aan dit thema.
In de onderbouw (gr. 1 t/m 3) zullen de verschillende bewegingsvormen centraal staan en met name het sporten. De kinderen mogen de komende week sportmateriaal, sportkleding en boeken over sport en bewegen meenemen naar school. We gaan dan een mooie themahoek inrichten en kunnen met de kinderen gesprekken voeren, verhalen bedenken en werken over bewegen. Heeft u zelf nog andere ideen die we kunnen gebruiken bij ons thema of kent u mensen die iets over dit thema kunnen vertellen op school of op locatie , horen deze groepsleerkrachten dit graag van u.
In de bovenbouw is men deze week gestart met een warming up op het schoolplein. Zie foto boven aan deze nieuwsbrief. In groep 7 en 8 is afgelopen woensdag al een echte winnaar van een gouden medaille op de Olympische spelen op bezoek geweest. Meike de Nooy speelde in het Nederlandse waterpoloteam en won goud in Peking.

                                                            

AIRBORNESCHOOL OP FACEBOOK

Deze week gaan wij online op faceboek. Het is de bedoeling dat wij regelmatig een klein berichtje met een foto van een activiteit op faceboek zullen plaatsen. Op deze manier krijgt u nog meer beeld van wat wij op school allemaal doen.

SKAR bso zwemmen bij zwembad Aquarijn

In de bijlage leest u informatie over SKAR BSO zwemmen. Klik hier voor de bijlage.


HOERA! DEZE WEEK EN KOMENDE WEEK WAREN OF ZIJN DEZE KINDEREN JARIG:

23 augustus   Pieta Oosterveld          groep 8
24 augustus   Ellen Teijink                groep 6
25 augustus   Kevin Jansen               groep 6
26 augustus   Difaino El Mouhamadi  groep 8
26 augustus   Brenda Willemsen        groep 7
26 augustus   Guy Willemsen             groep 4
29 augustus   Noa Steenbergen         groep 2
29 augustus   Casper Waskowsky      groep 5
                                                                            
We wensen jullie een feestelijke dag toe!

AGENDA

26 augustus           Contactavond
28 augustus           Contactavond
4 t/m 6 september Kamp groep 8
7 september          Airbornewandeltocht (Dit wordt niet vanuit school georganiseerd.)
17 september        Airborneherdenking Heelsum (gr. 6 en 7)
22 september        Airborneherdenking Oosterbeek (groep 7 en 8)
26 september        Informatie avond voor alle ouders/verzorgers.

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl