CULTUURMENU

Deze week zijn enkele lessen uit het cultuurmenu van ’t Venster op onze school begonnen. Vier weken lang krijgen de groepen 1 en 2 dansles (zie foto hierboven) op woensdagmorgen. Dit geldt ook voor de groepen 5 en 6 maar dan met drama-lessen.

FOTO’S SCHOOLFOTOGRAAF

Vorige week zijn de foto inlogkaarten met daarop een portretfoto van uw kind(eren) uitgedeeld. Vergeet niet de foto’s te bekijken, want u heeft nog maar een paar dagen om van de gratis groepsfoto actie te profiteren.

VOOR VEILIGHEID

Zowel kinderen als ouders willen wij vragen niet op de stoep voor onze school te fietsen. Als een kind of een ouder van het plein komt, dan kan dit een vervelende botsing opleveren. Tevens hebben we in de verkeerslessen geleerd dat we op de stoep mogen lopen en niet fietsen. Het is fijn als we met elkaar zorgen dat het rond om de school veilig is voor een ieder.

NIEUWSBRIEF TUSSEN SCHOOLSE OPVANG

In de bijlage bij deze nieuwsbrief vindt u de nieuwsbrief van Willemijn. Klik hier voor de nieuwsbrief.

GYMKLEDING GROEP 2

De leerlingen van groep 2 mogen de gymschoenen en een sportbroekje in een tasje op school laten. Dit is handig als de kinderen bij slecht weer niet buiten kunnen spelen en dan gaan bewegen in het speellokaal.

LUIZENCONTROLE

In de groepen 2 en 3 zal op donderdagmiddag 12 september een nacontrole plaatsvinden.

KAMP GROEP 8

Woensdag is groep 8 op kamp gegaan. Ze boffen want met dit weer is kamp helemaal een feestje. Vandaag hebben ze heerlijk genoten aan het meer van de Zanding. (Zie foto hieronder.) Vrijdagmiddag zullen ze waarschijnlijk hees en met kleine oogjes op school arriveren. Gelukkig kunnen ze dan in het weekend lekker weer uitslapen.

  
TUSSEN 12.00 EN 13.00 UUR

Wij horen veel positieve reacties over hoe nu het overblijven in onze school door Kinderopvang Willemijn georganiseerd is. Dat is fijn om te horen.
Tijdens het overblijven zijn de hekken van het plein wel dicht maar niet meer op slot. Nu merken we dat kinderen die thuis eten soms al iets over half één weer op het plein komen. Dit is niet de bedoeling. De leiding van Willemijn is niet verantwoordelijk voor deze kinderen.
De kinderen, die thuis of ergens anders eten, zijn weer welkom vanaf 12.50 u. Dan gaat het hek en de deuren van de groepen 1, 2 en 3 open en mogen de kinderen van groep 1 en 2 de klas in. De kinderen van groep 3 mogen tot de bel buiten spelen. Dus als het hek dicht is, dan voor het hek wachten tot deze open gezet wordt.

GOEDE DOELEN PROJECT

Dit jaar gaat het zendingsgeld naar stichting Taclla net als vorig jaar. Alleen is nu het geld bedoeld voor het project T'ikani in Peru. T'ikani is een Peruaanse ontwikkelingsorganisatie gespecialiseerd in sociale ontwikkelingsprojecten gericht op de zwaksten in de samenleving. Sinds 2006 is T'ikani actief in en rondom de stad Huancayo in het Andes gebergte van Peru. Hier proberen zij de ontwikkeling van jonge kinderen te bevorderen. Van het geld dat zij als stichting binnen krijgen, proberen zij de leefomstandigheden van de kinderen te verbeteren. Al het geld, dat binnen komt, wordt ook voor de 100% aan het project besteed. Meer informatie hierover is te vinden op www.tikani.org. U kunt ook Mariska Rochat aanspreken. Zij heeft vorige week hierover een presentatie gegeven aan de kinderen.

ALPE D’HUKIDS

In de bijlage bij deze nieuwsbrief vindt u weer een nieuwsbrief van Alpe d’hukids. Klik hier voor deze nieuwsbrief.

AANBOD SOLIDEZ

Cursus zelfverdediging en weerbaarheid 2013 start op woensdag 2 oktober

Dit jaar organiseert Sportbuurtwerk Solidez in samenwerking met Sjabbens Sport en Health een cursus Zelfverdediging & weerbaarheid. Deze cursus bestaat uit 8 lessen en is speciaal voor jongens en meiden van 10 t/m 14 jaar uit de gemeente Renkum. Tijdens de cursus leer je om stevig in je schoenen te staan en anderen te respecteren. De cursus start woensdag 3 oktober 2011 van 16.00 uur tot 17.00 uur. De cursus wordt aangeboden bij Sjabbens Sport en Health op de Bram Streeflandweg 59, 6871 HV in Renkum.
Geef je snel op, want er is een beperkt aantal deelnemers mogelijk.

De cursus
Het doel van de cursus is om op speelse wijze het zelfvertrouwen en de weerbaarheid van de jongeren te vergroten. Door een grotere weerbaarheid kunnen zij beter reageren op kwetsbare situaties en ongewenste situaties beter inschatten en voorkomen. Tijdens de lessen wordt er getraind op conditie, (reactie)snelheid, balans, kracht, coördinatie en natuurlijk techniek. Er wordt geleerd een aanval af te weren of te ontwijken en hoe vervolgens de aanvaller onder controle te houden of uit te schakelen. Ook leren de deelnemers hoe zij zichzelf kunnen bevrijden als zij worden vastgegrepen. Kortom gezond, leuk en vergroot het zelfvertrouwen.

Meedoen?
Je kunt je voor de cursus inschrijven door je naam, leeftijd, telefoonnummer en de school waar je op zit te mailen naar sportbuurtwerk@solidez.nl. Deelname aan de cursus kost €15,-. Dit bedrag kun je betalen voor aanvang van de eerste les. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Kap van Sportbuurtwerk Solidez, telefoon (06)51639430 of mail sportbuurtwerk@solidez.nl of u kunt kijken op de website www.solidez.nl (sport en welzijn).
Klik hier voor de flyer.

Kom gezellig sporten bij de Sportinstuif in Renkum!

Ben je dol op sporten en wil je met verschillende sporten kennismaken?
Heb je zin om een uurtje te komen sporten?
In september tot en met december 2013 worden er voor jeugd in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar uit de gemeente Renkum sportinstuiven georganiseerd. De instuiven zijn op dinsdag van 16.00 tot 17.00 uur in Sporthal de Rijnkom (Hogenkampseweg 45 in Renkum).
De sportinstuiven worden begeleid door deskundige enthousiaste sportleiders en worden aangeboden door Sportbuurtwerk gemeente Renkum in samenwerking met ROC A12 en maatschappelijke stagiaires.
Zet dinsdag 3,10,17 september, 1,8,22 oktober, 5,12,19 november en 3,10,17 december alvast in je agenda!
Sportieve kleding is gewenst en sportschoenen zijn verplicht.
Voor €0,50 cent per keer kun je dan lekker een uurtje komen sporten.
Inschrijven doe je op de dag zelf en kan vanaf 15.45 uur.
Klik hier voor de flyer.

Voor meer informatie:
Hans Kap, Sportbuurtwerk gemeente Renkum, telefoon (06) 51 63 94 30.

 

JEUGDWERK VAN DE PROTESTANTSE KERKEN IN RENKUM EN HEELSUM

Ook het jeugdwerk van bovengenoemde kerken hebben een leuk programma voor de kinderen.
Meer informatie vindt u in de flyer bij deze nieuwsbrief. Klik hier voor de flyer.


HOERA! DEZE WEEK EN KOMENDE WEEK WAREN OF ZIJN DEZE KINDEREN JARIG:

  6 september   Jeroen Vincent                   groep 5
  7 september   Thomas van Woudenberg   groep 8
  9 september   Sophie Schrader                 groep 6
11 september   Sarah Askar                       groep 3
14 september   Brit Middelbos                   groep 3
                                                                           
We wensen jullie een feestelijke dag toe!

AGENDA

4 t/m 6 september   Kamp groep 8
  7 september          Airbornewandeltocht (Dit wordt niet vanuit school georganiseerd.)
17 september          Airborneherdenking Heelsum (gr. 6 en 7)
22 september          Airborneherdenking Oosterbeek (groep 7 en 8)
26 september          Informatie avond voor alle ouders/verzorgers.
  2 oktober              Minitheater groep 7, aanvang 11.30 u.
  7 oktober              MR
  9 oktober              Minitheater groep 8 aanvang 11.30 u.
11 oktober              Continurooster, kinderen van de groepen 5 t/m 8 zijn om 14.00 u. vrij
14 t/m 18 oktober   Herfstvakantie
23 oktober              Minitheater groep 6, aanvang 11.30 u.

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl