Herinnering Kerstfeest

Vanavond vieren we het Kerstfeest in de Hervormde Kerk aan de Kerkstraat in Renkum. De kinderen en u, als ouders, zijn van harte welkom. Het kerstfeest begint ’s avonds om 19.00 u. Zorg dat u op tijd bent.
Na de viering zal er een collecte zijn voor een ontwikkelings- en onderwijsproject in Peru.
Buiten zal de oudercommissie ons weer trakteren op warme chocolademelk en andere warme dranken.

Kerstattentie

Bij het vieren van het kerstfeest is omzien naar elkaar ook belangrijk. Het is inmiddels al traditie dat de kinderen van onze school een kerstattentie brengen bij de oudere bewoners van De Hucht en het Dorrestijnplantsoen. Deze week heeft groep 6 leuke kerstattenties gemaakt. Vanmorgen hebben de kinderen van alle groepen deze attenties bij de bewoners gebracht. Een klein gebaar kan soms veel doen.

                                               

Nieuwjaarsinloop

Op maandag 6 januari vindt de inmiddels traditionele Nieuwjaarsinloop plaats.
Onder het genot van een hapje en drankje kunnen kinderen, ouders en leerkrachten elkaar dan het allerbeste wensen voor het jaar 2014.
Om het allemaal goed te laten verlopen zullen er twee groepen om de beurt naar het speellokaal gaan. Dit ziet er als volgt uit:
08.30 – 08.55 uur groep 1 en 8
08.55 – 09.15 uur groep 2/3b en 7
09.15 – 09.35 uur groep 2/3a en 6
09.35 – 09.55 uur groep 4 en 5
U bent van harte welkom vanaf 08.30 uur.


Gezocht ouders voor het beheer van de schoolbibliotheek

Wij vinden op school lezen erg belangrijk. Daarom hebben wij op school een uitgebreide schoolbibliotheek.
De bibliotheek wordt beheerd door ouders. Wij zoeken enkele ouders die mee willen helpen om de bibliotheek te beheren. Kunt u hiervoor een uurtje in de week vrijmaken? U zou ons enorm helpen. Voor informatie of aanmelding kunt u terecht bij juf Marjoleine of meester Wim.
Gymtijd groep 5 wijzigt.
Na de kerstvakantie gaat groep 5 niet meer op donderdagmiddag gymmen in de Rijnkom, maar op vrijdagmorgen. De gymles begint om 8.30 u. De kinderen van groep 5 mogen dan rechtstreeks naar de Rijnkom komen.
Deze wijziging is nodig omdat een andere organisatie ook op donderdag gebruik wil maken van de gymzaal.

Herinnering Ouderbijdrage

Heeft u de vrijwillige ouderbijdrage al overgemaakt?
U kunt dit over maken op bankrekeningnummer 150957610 t.n.v. Oudercommissie Airborneschool.
Heeft u de brief (twee weken geleden) niet ontvangen? Neem dan contact op met Wim Koenen.

Vakantie

Morgen zijn de kinderen van groep 1 t/m 4 vrij. De groepen 5 t/m 8 hebben een continurooster en zijn om 14.00 u. uit en begint de kerstvakantie. Deze bovenbouwgroepen hebben om 12.00 u. een kerstbuffet.
Gevraagd is dat elk kind (in de bovenbouw) iets lekkers ( warm of koud) te eten meeneemt, genoeg voor plusminus 15 kinderen. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, de bedoeling is een feestelijke afsluiting van het eerste deel van het schooljaar.

                                                         
Het team van de Airborneschool wenst u hele gezellige Kerstdagen en een heel voorspoedig 2014.


Activiteiten in de kerstvakantie

Sfeervolle lichtjeswandeling rond De Beken in de kerstvakantie op zaterdag 28 december.
In de donkerste tijd van het jaar brengt Staatsbosbeheer licht in de duisternis. Muts op, handschoenen aan en genieten van een door kaarsjes verlichte wandeling door de bossen van het Renkums beekdal. Een gezellige avondwandeling die gemarkeerd is door honderden kaarsjes. Volg de lichtjes en geniet van de natuur in het donker.

Deze prachtige winterse wandeling van ongeveer 2 kilometer, die verlicht is met tientallen kaarsjes, kun je op eigen gelegenheid en tempo lopen. Na afloop van de wandeling kan je je opwarmen bij het houtvuur met een beker chocolademelk of een glaasje glühwein onder het genot van (live) kerstmuziek.

De wandeling wordt nog leuker met een mooie lampion. Er zijn lampionnen te koop voor 1 euro bij het startpunt van de wandeling, natuurinformatiecentrum De Beken. De lichtjeswandeling is een bijzondere en sfeervolle avond voor de hele familie.

Tussen 17 en 19uur kun je doorlopend starten aan de lichtjeswandeling vanuit De Beken, Nieuwe Keijenbergseweg 174 te Renkum. De kosten van deze wandeling zijn op basis van een eigen gift. Vooraf aanmelden is niet nodig en niet mogelijk. Zorg dat je je warm aankleed en stevige schoenen aantrekt want het kan koud zijn buiten. Natuurinformatiecentrum De Beken is op deze dag tot 20:00uur geopend.

Het grote Gymfeest
Van 6 tot en met 11 januari doet Sport Vereniging Kracht en Vriendschap uit Renkum mee aan Het Grote Gymfeest (www.hetgrotegymfeest.nl). Overal in Nederland stellen gymclubs hun deuren open om kinderen de verschillende facetten van de gymsport te laten ervaren. Kinderen volgen een uitdagend parcours met oefeningen, waaronder gymmen, turnen, dansen, springen en freerunning. Het Grote Gymfeest is een landelijk initiatief van de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) om beweging onder jonge kinderen te stimuleren.

Alle kinderen van de scholen in Renkum, Heelsum en Doorwerth worden hierbij uitgenodigd om met zo veel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes naar Het Grote Gymfeest bij Sport Vereniging Kracht & Vriendschap te komen. In de bijlage vindt u meer informatie hierover. Klik hier voor de bijlage.

Zwemmen in Oosterbeek
In de bijlage staat hier meer informatie over. Klik hier voor de bijlage.

HOERA! KOMENDE WEEK ZIJN DEZE KINDEREN EN JUF JARIG:

19 december   Juf Esther Wensink
20 december   Jonah Blijlevens groep 8
21 december   Tim Braber groep 6
23 december   Jill Raven groep 6
24 december   Justin Bosveld groep 7
27 december   Lisa Jansen groep 8
30 december   Max Donselaar groep 3
                                                               
We wensen jullie een feestelijke dag toe!

AGENDA

19 december  Kerstfeest ’s avonds met ouders
20 december  Groep 2 t/m 4 zijn vrij. Groep 5 t/m 8 hebben continurooster
23 december t/m 3 jan. Kerstvakantie
  6 januari       Eerste schooldag met nieuwjaarsinloop
  9 januari       Luizencontrole
10 februari      Contactavond
12 februari      Contactavond

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl