Afsluiting van het thema “bouwen”.

Deze week sluiten wij het thema bouwen af. Wat was er toch veel te leren en te ontdekken over het thema bouwen. Hoe zagen vroeger de huizen er uit? Wat doet een architect? Wat is belangrijk als je een woonwijk wilt ontwikkelen? En zo kunnen we nog heel lang doorgaan. Hierboven ziet u enkele werkstukken uit verschillende klassen.
Trix uit groep 8 vertelt hieronder over hoe groep 8 een woonwijk heeft ontwikkeld.

Project groep 8 “Wij bouwen een wijk”.
Wij zijn bezig geweest met het bouwen van een woonwijk.
Eerst gingen we met de hele klas bedenken wat er in de wijk moest komen. We hadden heel veel dingen bedacht, zoals: een school, een buurthuis, een park, winkels, huizen, een dierentuin, enz.
Toen we dat hadden gedaan moesten we allemaal een plattegrond gaan maken.
Alle plattegronden die klaar waren moesten bij de juf op de groepstafel. Daarna gingen we stemmen. Je mocht drie plattegronden uitzoeken die je het mooist vond. Die van jezelf mocht je niet kiezen. De plattegrond die je het mooist vond gaf je drie punten, die daarna twee punten en de minst mooie van de drie één punt. Uiteindelijk was mijn plattegrond gekozen. Ik mocht nu projectleider zijn.
Er waren heel veel groepen die zorgden voor: het wegennet, het groen, de winkels, de huizen en de dierentuin.
We zijn ongeveer twee weken bezig geweest met de bouw van onze wijk. De huizen zijn gemaakt van bakstenen, het gras van geraspt stoepkrijt en we hebben winkels, zoals: V&D, Bruna, Action, Slager, Bakker Bart, Visboer, Lidl, Snoepwinkel, Coolcat, Intertoys en de MC Donalds.
Er rijden nep autootjes over de weg en in het park staat een ooievaarsnest. Met zijn allen hebben we een hele mooie wijk gemaakt!

 

                                

Terugblik ouderavond.

Wat fijn dat er ongeveer 70 ouders aanwezig waren op onze ouderavond over de renovatie en de tijdelijke huisvesting. Wij kijken terug op een goede ouderavond, waarin de ouders betrokken en actief meedachten.
De vragen en adviezen worden meegenomen in de bouwcommissie. Regelmatig zullen wij u nu via de nieuwsbrief informeren over de nieuwe ontwikkelingen en de antwoorden op de vragen.
Voor ouders die niet bij deze ouderavond aanwezig konden zijn is bij deze nieuwsbrief de presentatie van deze avond toegevoegd. Klik hier voor de presentatie.

A.s. vrijdag continurooster.

Wij willen u er even aan herinneren dat de groepen 5 t/m 8 morgen met een continurooster werken. De leerlingen zijn om 14.00 u. uit.

Duurzaamheidswedstrijd.

Gisterenmiddag zijn Anne, Pepijn, Ben, Ilse en Anka uit groep 7 naar het Wetenschapsknooppunt Wageningen University geweest. Zij hebben daar hun inzending “Speeltuin van de toekomst” ingeleverd. Aan dit werkstuk hebben zij, maar ook Anna en Dion gewerkt. De inzending maakt deel uit van een Duurzaamheidswedstrijd. De leerlingen hebben speeltoestellen bedacht die energie kunnen opwekken. Wekenlang hebben zij gezwoegd om er iets moois van te maken. We wensen hen veel succes toe. Volgende week woensdag, 5 maart, krijgen we te horen of zij hun inzending mogen presenteren voor een jury in een collegezaal van de Universiteit.

Ouders gezocht voor mijn afstudeeronderzoek.

U heeft kunnen lezen in de nieuwsbrief van 6 februari, dat ik bijna klaar ben met mijn opleiding. Op dit moment ben ik naast mijn LIO-stage ook bezig met het allerlaatste deel van de opleiding, een afstudeeronderzoek. Dit onderzoek gaat over: hoe kan men binnen het basisonderwijs het onderwerp “omgaan met de dood” op een veilige wijze opnemen in het schoolprogramma. Om onderwijs met betrekking tot dit onderwerp goed en veilig te kunnen ontwikkelen heb ik uw hulp als ouders nodig. Graag wil ik onderzoeken wat u er van vindt als er over het onderwerp “de dood” wordt gesproken in het basisonderwijs. Is dit een onderwerp dat u in het basisonderwijs zou willen zien?
Voor leerlingen, in welke leeftijd dan ook, is het fijn als er over dood gepraat kan worden op school. Hierbij valt te denken aan een luisterend oor van de leerkracht als iemand in de omgeving van uw kind is overleden. Het onderwerp op zichzelf kan ook ter sprake komen bij het overlijden van een huisdier of zomaar een dood vogeltje op straat.
Ik heb een enquête gemaakt waar ik ouders voor nodig heb om deze in te vullen. Wilt u mij helpen bij mijn afstudeeronderzoek? Stuur dan voor vrijdag 14 maart een mail naar:
afstudeeronderzoekastrid@gmail.com
Alvast bedankt voor u medewerking.
Astrid de Bruijn,
Lio-stagiaire groep 4

Helpt u mee sparen voor ons nieuwe schoolplein?

Als school doen wij mee met de sponsoractie van de Plus om geld in te zamelen voor ons nieuwe schoolplein. De actie loopt nu en werkt als volgt. Klanten van de Plus supermarkt krijgen bij elke 15 euro aan boodschappen een waardebon. Deze waardebonnen kunt u op de activiteitenkast in de winkel activeren. U moet bij deze kast dan onze school aanklikken. Er gaat dan een klein bedragje naar onze school voor het schoolplein.
Wij kregen van Plus een overzicht van 5 organisatie die al bijna 100 euro verdiend hadden. Helaas zaten wij hier nog niet bij. Helpt u ook mee om geld te sparen voor het nieuwe speelplein voor uw kinderen?


HOERA! KOMENDE WEEK ZIJN DEZE KINDEREN EN MEESTER JARIG :

27 februari   Milan ter Horst groep 3
27 februari   Meester Bas
  5 maart      Hidde van Bijnen groep 5
  9 maart      Nanne van Lent groep 6
  9 maart      Tessa de Vries groep 8
                                                                                                                           

We wensen jullie een feestelijke dag toe!

AGENDA

24 februari   Ouderavond over de renovatie/nieuwbouw
28 februari   Continurooster groep 5 t/m 8
3 t/m 7 maart Voorjaarsvakantie
13 maart      Schoolkeuze adviesgesprekken groep 8
                    Luizencontrole
17 maart      Schoolkeuze adviesgesprekken groep 8
19 maart      Minitheater groep 7, aanvang 11.30 u. in het speellokaal.
26 maart      Minitheater groep 6, aanvang 11.30 u. in het speellokaal

 

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl