Wij kwamen er achter dat in de vorige versie van de nieuwsbrief het stukje over de zwemkampioenschappen per ongeluk vast zat aan een ander bericht. Daarom nu de goede versie.                          

 

 

                             

Wedstrijd wetenschap en techniek met het thema duurzaamheid.

In de vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen dat 7 leerlingen uit groep 7 hun inzending “Speeltuin van de toekomst” hebben ingezonden. De leerlingen hebben speeltoestellen bedacht die energie kunnen opwekken. Gisteren was de finale in een collegezaal van de Universiteit Wageningen, waarin zij met nog 5 andere scholen streden om de eerste plaats.
Na de presentaties van de verschillende ideeŽn ging de jury uiteen om te beraadslagen welke school het beste idee had. Na lang wachten kwam dan het verlossende woord en ……………………..
Wij hebben de eerste prijs behaald!!! Ons idee werd beloond met een cheque ter waarde van
€ 1000,00 euro. Wij zullen dit geld goed kunnen gebruiken bij het ontwerpen van ons nieuwe schoolplein.
Anna, Anne, Anka, Ben, Dion, Ilse en Pepijn ……….Van harte gefeliciteerd!!

BELANGRIJKE MEDEDELING GROEP 4!!!

Dinsdag 18 maart vindt er een sportkennismakingsles tennis plaats tijdens de gymles van groep 4.
Deze les zal tot 15.00 uur duren. De kinderen zijn dan een kwartiertje later uit dan u gewend bent. Houdt u hiermee rekening met het ophalen van uw kind. U kunt uw kind ophalen bij de gymzaal.

Op dinsdag 25 maart zullen studenten van de Agrarisch school een les komen verzorgen rond het thema: Recycling. Zij komen niet alleen iets vertellen maar gaan ook daadwerkelijk met de kinderen aan de slag.
Wilt u daarom uw kind een leeg en schoongewassen pak van melk/karnemelk, o.i.d. meegeven naar school??? We gaan er dan iets moois van maken.

Start nieuw thema.

De groepen 5 t/m 8 zijn deze week gestart met het thema “oorlog”. In groep 7 en 8 heeft vandaag een mevrouw uit Drenthe verteld over de oorlog en de NSB. Haar ouders waren vroeger NSB-ers.
In deze groepen zullen nog meer sprekers of excursies volgen. De leerlingen mogen ook voorwerpen meenemen over de Tweede Wereldoorlog voor de projecttafel.
De groepen 1 t/m 4 werken deze periode met het thema “ridders en prinsessen”. De eerste kasteelmuren beginnen al te verrijzen, er liggen veel boekjes op de groepstafels en ook de eerste schilden en zwaarden zijn al gesignaleerd. In het kader hiervan gaan de groepen ook een bezoek brengen aan het Kasteel Doorwerth. We hebben daarbij ook vervoer nodig! Wilt u alvast in uw agenda kijken of u die middag tijd hebt? De planning is als volgt:
• Groep 1 op dinsdag 25 maart
• Groep 2 en 3 op donderdag 27 maart
• Groep 4 op maandag 24 maart.
U kunt zich aanmelden bij de groepsleerkracht of wellicht wordt u benaderd door een klassenouder!
Uiteraard mogen de kinderen voorwerpen, boeken, enz. meenemen die met het thema te maken hebben. (Wel graag met naam erop.) Mocht u nog ideeŽn hebben voor een gastles dan horen wij dat graag van u.

                                                       

Bericht uit groep 8.

Op dinsdag 18 maart a.s. brengt groep 8 een bezoek aan het Airbornemuseum in Oosterbeek.
We worden daar om 13.00 uur verwacht en vertrekken, op de fiets, rond 12.30 uur.
Daarom willen we de kinderen op school laten eten, zodat ze de rust en tijd hebben om hun lunch te nuttigen. Wilt u uw kind een lunchpakket meegeven?
Daarnaast zoeken wij twee ouders die op de fiets mee willen gaan naar Oosterbeek.
U kunt zich aanmelden bij juf Sonja via e-mailadres: s.weggemans@airborneschool.nl.

Schoolzwemkampioenschappen.

De schoolzwemkampioenschappen zijn vanwege te weinig aanmeldingen verplaatst naar 29 maart. De kinderen die zich al hadden aangemeld zijn hier al van op de hoogte en staan nog steeds op de lijst.
Als er toch nog andere kinderen zijn die mee willen doen dan kunnen zij zich als nog voor woensdag 19 maart aanmelden bij juf Jule (e-mail: j.verschoor@airborneschool.nl).

Herinnering: Ouders gezocht voor mijn afstudeeronderzoek.

U heeft kunnen lezen in de nieuwsbrief van 6 februari, dat ik bijna klaar ben met mijn opleiding. Op dit moment ben ik naast mijn LIO-stage ook bezig met het allerlaatste deel van de opleiding, een afstudeeronderzoek. Dit onderzoek gaat over: hoe kan men binnen het basisonderwijs het onderwerp “omgaan met de dood” op een veilige wijze opnemen in het schoolprogramma. Om onderwijs met betrekking tot dit onderwerp goed en veilig te kunnen ontwikkelen heb ik uw hulp als ouders nodig. Graag wil ik onderzoeken wat u er van vindt als er over het onderwerp “de dood” wordt gesproken in het basisonderwijs. Is dit een onderwerp dat u in het basisonderwijs zou willen zien?
Voor leerlingen, in welke leeftijd dan ook, zou het fijn zijn als er over dood gepraat kan worden op school. Hierbij valt te denken aan een luisterend oor van de leerkracht als iemand in de omgeving van uw kind is overleden. Het onderwerp op zichzelf kan ook ter sprake komen bij het overlijden van een huisdier of zomaar een dood vogeltje op straat.
Ik heb een enquÍte gemaakt waar ik ouders voor nodig heb om deze in te vullen. Wilt u mij helpen bij het mijn afstudeeronderzoek? Stuur dan voor vrijdag 14 maart een mail naar: afstudeeronderzoekastrid@gmail.com
Alvast bedankt voor uw medewerking.
Astrid de Bruijn,
Lio-stagiaire groep 4

Plus sponsoractie voor ons nieuwe schoolplein.

Vorige week kregen wij een tussenstand van deze actie. De actie heeft de school tot vorige week 63 euro opgeleverd voor het nieuwe schoolplein. We staan op de 6e plek in het opbrengsten overzicht. Alle sponsors hartelijk dank hiervoor. De actie loopt nog steeds en werkt als volgt. Klanten van de Plus supermarkt krijgen bij elke 15 euro aan boodschappen een waardebon. Deze waardebonnen kunt u op de activiteitenkast in de winkel activeren. U moet bij deze kast dan onze school aanklikken. Er gaat dan een klein bedragje naar onze school voor het schoolplein.
Helpt u ook mee om geld te sparen voor het nieuwe speelplein voor uw kinderen?

De Hervormde Kerk van Heelsum nodigt u uit voor de gezinsdienst op 16 Maart.

Bij deze nodigen wij jullie/u uit voor de gezinsdienst op zondag 16 maart. Deze keer gaat het over "God de Geest raakt mensen aan". De doop is daar een teken van en ook een feestelijke gebeurtenis. Komen jullie/u ook naar het feest op 16 maart om 10.00 uur, het Kerkje op de heuvel, Koninginnenlaan 24 te Heelsum.
Na de dienst is het koffie/thee en limonade drinken met wat lekkers erbij.
Tot dan, Mariska Rochat

HOERA! KOMENDE WEEK ZIJN DEZE KINDEREN JARIG :

14 maart   Shanon Crum groep 2
14 maart   Eloise Kwakkel groep 1
15 maart   Eline Doeleman groep 5
16 maart   Jeffrey Andriesse groep 3
18 maart   Guusje v.d. Kolk groep 1
20 maart   Ilse van Iterson groep 7
21 maart   Tom Zegveld groep 3

                                                   
We wensen jullie een feestelijke dag toe!

AGENDA

17 maart   Schoolkeuze adviesgesprekken groep 8
18 maart   Groep 8 bezoekt het Airbornemuseum
19 maart   Minitheater groep 7, aanvang 11.30 u. in het speellokaal.
26 maart   Minitheater groep 6, aanvang 11.30 u. in het speellokaal
  2 april     Minitheater groep 5, aanvang 11.30 u. in het speellokaal
  7 april     MR
  9 april     Minitheater groep 4, aanvang 11.30 u. in het speellokaal
16 april     Minitheater groep 3, aanvang 11.30 u. in het speellokaal

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl