Gastles over de NSB en de 2e Wereldoorlog.

De groepen 5 t/m 8 werken deze periode aan het thema “oorlog”.
Afgelopen donderdag heeft mevrouw Staal aan de groepen 7 en 8 een gastles gegeven over de NSB en de Tweede Wereldoorlog. (Zie foto’s hierboven.)

Ridders en prinsessen in de onderbouw.

De groepen 1 t/m 4 werken deze periode met het thema “ridders en prinsessen”. De eerste kasteelmuren beginnen al te verrijzen, er liggen veel boekjes op de groepstafels en ook de eerste schilden en zwaarden zijn al gesignaleerd. In het kader hiervan gaan de groepen ook een bezoek brengen aan het Kasteel Doorwerth. We hebben daarbij ook vervoer nodig! Wilt u alvast in uw agenda kijken of u die middag tijd hebt? De planning is als volgt:
• Groep 1 op dinsdag 25 maart
• Groep 2 en 3 op donderdag 27 maart
• Groep 4 op maandag 24 maart.
U kunt zich aanmelden bij de groepsleerkracht of wellicht wordt u benaderd door een klassenouder!
Uiteraard mogen de kinderen voorwerpen, boeken, enz. meenemen die met het thema te maken hebben. (Wel graag met naam erop.) Mocht u nog ideeŽn hebben voor een gastles dan horen wij dat graag van u.

Kangoeroewedstrijd.

Vanmorgen hebben de goede rekenaars van groep 3 t/m 8 meegedaan aan de landelijke Kangoeroewedstrijd. De kinderen hebben uitdagende wiskundige opdrachten moeten maken. Natuurlijk wel aangepast aan het niveau van de kinderen. Ieder heeft een gezond stel hersens en het kan geen kwaad die eens te laten kraken. Kinderen ontdekken dat ze meer kunnen dan ze zelf dachten. Wiskunde zou eigenlijk door iedereen het allerleukste vak gevonden moeten worden. Waar vind je zo veel uitdagende puzzels en hersenkrakers? Net zoals je met gymnastiek en sport je spieren traint, zo kun je je grijze cellen in conditie houden met de hersengymnastiek van Kangoeroe.
Als school vinden we het belangrijk dat kinderen, die meer aan kunnen, ook uitgedaagd worden. Daarom doen we mee aan deze wedstrijd. Over een maand krijgen de leerlingen de uitslag. Meedoen is natuurlijk belangrijker dan winnen.

                                                         


Voorleeswedstrijd.

Aanstaande zaterdag is de Halve Finale van de Nationale Voorleeswedstrijd in Velp.
In deze finale zal Max Pansier uit groep 7 onze school vertegenwoordigen. Hij zal het opnemen tegen 6 andere kampioenen. De winnaar van deze wedstrijd gaat naar de Landelijke Finale op 21 mei in Utrecht.
Max zal voorlezen uit het boek “Sjakie en de chocoladefabriek” van Roald Dahl. Dit heeft hij de vorige keer ook gedaan en toen ging het heel goed.
Wij wensen Max weer heel veel succes en plezier. Doe je best, Max!

Cultuureducatie.

Als de kinderen op woensdagmiddag 26 maart naar huis zijn, krijgen de leerkrachten van onze school nascholing op het gebied van drama (toneelspelen). In de eerste helft van het jaar hebben wij les gehad over beeldende vorming. Wij hebben toen nieuwe ideeŽn opgedaan en zijn meer procesgericht gaan lesgeven. Woensdag hopen we ook weer nieuwe ideeŽn te krijgen voor drama.

MEDEDELING GROEP 4!

Op dinsdag 25 maart zullen studenten van de Agrarisch school een les komen verzorgen rond het thema: Recycling. Zij komen niet alleen iets vertellen maar gaan ook daadwerkelijk met de kinderen aan de slag.
Wilt u daarom uw kind een leeg en schoongewassen pak van melk/karnemelk, o.i.d. meegeven naar school? We gaan er dan iets moois van maken.

Sport- en speldag 27 mei.

Het duurt nog even maar op 27 mei houden wij met de groepen 1 t/m 7 een sport- en speldag. De voorbereidingscommissie is al druk bezig met het programma. Om het programma goed te laten verlopen is besloten om op deze dag te werken met een continurooster. Groep 8 zal op deze dag een fotoshoot hebben. Dit betekent dat alle kinderen op deze dag tussen de middag op school blijven en hier eten. De kinderen zijn dan om 14.00 u. vrij.
Omdat dit niet op de jaarkalender vermeld staat willen wij u vragen hier rekening mee te houden.


KONINGSDAG IN RENKUM.

Op zaterdag 26 april wordt voor de eerste keer Koningsdag gevierd, en wel op feestelijke wijze op het Europaplein in Renkum.
Voor de kinderen is er weer van alles te doen, je kunt je laten schminken, je kunt op een springkussen of allerlei creatieve activiteiten doen zoals schilderen, zeepjes maken of cakepops versieren.
Natuurlijk presenteren diverse verenigingen zich op de verenigingsmarkt!
Alle kinderen mogen op de kleedjesmarkt hun oude speelgoed of andere spulletjes verkopen.
Volwassenen of verenigingen kunnen een ( halve) kraam huren om hun eigen knutselwerk te verkopen of activiteiten te promoten.
De kosten voor een grondplaats zijn € 5,--, voor een halve kraam € 20.00 en voor een hele kraam €40,--
Lid worden van de Renkumse Oranje en Evenementen Vereniging kan ook, voor slechts 12 euro per jaar steunt u de vereniging en krijgt u een gratis grondplaats voor de kleedjesmarkt of € 5 euro korting op een kraam.
Aanmelden, voor een grondplaats, een kraam of om lid te worden kan via markt@oranjeverenigingrenkum.nl of telefonisch ( na 18 uur) 0317-316747 of 06-26242034.
De Oranjevereniging hoopt dat weer veel kinderen mee doen aan de activiteiten!


Plus sponsoractie voor ons nieuwe schoolplein.

Vorige week kregen wij een tussenstand van deze actie. De actie heeft de school tot vorige week 95 euro opgeleverd voor het nieuwe schoolplein. We staan op de 5e plek in het opbrengsten overzicht. Fijn dat het bedrag elke week weer stijgt. Alle sponsors hartelijk dank hiervoor. De actie loopt nog steeds en werkt als volgt. Klanten van de Plus supermarkt krijgen bij elke 15 euro aan boodschappen een waardebon. Deze waardebonnen kunt u op de activiteitenkast in de winkel activeren. U moet bij deze kast dan onze school aanklikken. Er gaat dan een klein bedragje naar onze school voor het schoolplein.
Helpt u ook mee om geld te sparen voor het nieuwe speelplein voor uw kinderen?

HOERA! KOMENDE WEEK ZIJN DEZE KINDEREN JARIG :

21 maart Tom Zegveld groep 3
23 maart Aurelia Pozdnjakova groep 3
27 maart Justin Kuijper groep 4
29 maart Erin van Amersfoort groep 7
29 maart Mirre van Amersfoort groep 7
29 maart Ruben Bosveld groep 5
                                                          

We wensen jullie een feestelijke dag toe!

AGENDA

26 maart   Minitheater groep 6, aanvang 11.30 u. in het speellokaal
  2 april     Minitheater groep 5, aanvang 11.30 u. in het speellokaal
  7 april     MR
  9 april     Minitheater groep 4, aanvang 11.30 u. in het speellokaal
16 april     Minitheater groep 3, aanvang 11.30 u. in het speellokaal
17 april     Paasviering in de school. Groep 1 t/m 8 heeft dan een continurooster. Leerlingen zijn om 14.00 u. uit.
18 april     Korfbal- en voetbaltoernooi
18 april t/m 5 mei Meivakantie.

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl