Schoolzwemwedstrijden.

Afgelopen zaterdag werden voor de vijfde keer de Renkumse schoolzwemkampioenschappen gehouden in het zwembad Aquarijn. Ook dit jaar was onze school goed vertegenwoordigd met 3 teams.
De middag begon met een estafette gevolgd door de borstcrawl. De kinderen uit de onder -en middenbouw moesten een baan zwemmen, de kinderen van de bovenbouw twee banen. Na deze twee afstanden kwam de eerste tussenstand. Twee van de drie teams zaten bij de beste drie, dus het was erg spannend of ze dat bij de laatste afstand vast zouden kunnen houden. Er moest nog een afstand gezwommen worden namelijk de rugslag. Ook hier werd er door de onder - en middenbouw een baan gezwommen en door de bovenbouw twee banen. Als afsluiting deden de teams een ludieke estafette waarbij er een van de zwemmers op een mat moest gaan zitten en de andere zwemmers de mat naar de overkant moesten zien te krijgen. Aan de overkant moest er een attribuut worden meegenomen en dan moesten ze weer terug. Nadat er verschillende attributen waren opgehaald ging het er uiteindelijk om welk team als eerste aantikte.
Nadat alle 9 teams waren geweest kwam de definitieve uitslag. De Airborneschool wist uiteindelijk een 9de, een 4de en een 1ste plaats te behalen. Alle teams hebben geweldig gezwommen. Het was fijn om te zien dat jullie allemaal plezier in het zwemmen hadden. Team 3 ging uiteindelijk met de wisselbeker naar huis en mag op 10 mei meedoen met de provinciale kampioenschappen in Veenendaal. Wij wensen Emma Hobson, Wouter Nijeboer, Eefke Verschoor, Eline Nijeboer, Luuk Derwig en Pepijn Verschoor veel succes!

Onderzoek naar motorische planning – Radboud Universiteit Nijmegen.

Vanaf maandag 7 april start een onderzoeker van de Radboud Universiteit in Nijmegen met haar onderzoek naar de ontwikkeling van motorische inbeeldingsvaardigheid en planning. Doel is het verkennen van mogelijkheden om kinderen te helpen hun motoriek te verbeteren door middel van het inbeelden van bewegingen. Ouders uit de groepen 3 t/m 6 hebben een informatiebrief ontvangen over dit onderzoek, en kunnen zich aanmelden met bijgevoegd formulier. De testen duren ongeveer een uur per kind. We zijn nog op zoek naar een paar extra aanmeldingen, dus als u en uw kind willen deelnemen, lever het formulier dan in bij de leerkracht van uw kind.

Gefeliciteerd.

We feliciteren Roos-Marijn en Sofie en hun ouders met de geboorte van hun broertje en zoon Julius.

                                             
KONINGSDAG IN RENKUM.

Op zaterdag 26 april wordt voor de eerste keer Koningsdag gevierd, en wel op feestelijke wijze op het Europaplein in Renkum.
Voor de kinderen is er weer van alles te doen, je kunt je laten schminken, je kunt op een springkussen of allerlei creatieve activiteiten doen zoals schilderen, zeepjes maken of cakepops versieren.
Natuurlijk presenteren diverse verenigingen zich op de verenigingsmarkt!
Er is ook weer een kleedjesmarkt, dit jaar voor jong en oud. Alle kinderen mogen op de kleedjesmarkt hun oude speelgoed of andere spulletjes verkopen.
Degene die zijn koopwaar op de origineelste manier aan de man weet te brengen kan een prijs winnen.
Aanmelden, voor een grondplaats, een kraam of om lid te worden kan via markt@oranjeverenigingrenkum.nl of telefonisch ( na 18 uur) 0317-316747 of 06-26242034. We hopen dat weer veel Renkumers mee doen aan de activiteiten!


Plus sponsoractie voor ons nieuwe schoolplein.

Deze week kregen wij een tussenstand van deze actie. De actie heeft de school tot nu toe 178 euro opgeleverd voor het nieuwe schoolplein. We staan nog steeds op de 4e plek in het opbrengstenoverzicht. Fijn dat het bedrag elke week weer stijgt. Alle sponsors hartelijk dank hiervoor. De actie loopt nog ander halve week en werkt als volgt. Klanten van de Plus supermarkt krijgen bij elke 15 euro aan boodschappen een waardebon. Deze waardebonnen kunt u op de activiteitenkast in de winkel activeren. U moet bij deze kast dan onze school aanklikken. Er gaat dan een klein bedragje naar onze school voor het schoolplein.
Helpt u ook mee om geld te sparen voor het nieuwe speelplein voor uw kinderen?

HOERA! KOMENDE WEEK ZIJN DEZE KINDEREN JARIG :

04 april  Dayenne Wolven groep 2
05 april  Lotte v.d. Wal groep 4
07 april  Bo Hendriksen groep 3
11 april  Guus Smaling groep 3
11 april  Lieve Verschoor groep 2
12 april  Teun Borger groep 1
                                                      

We wensen jullie een feestelijke dag toe!

AGENDA

  7 april   MR
  9 april   Minitheater groep 4, aanvang 11.30 u. in het speellokaal
16 april   Minitheater groep 3, aanvang 11.30 u. in het speellokaal
17 april   Paasviering in de school. Groep 1 t/m 8 heeft dan een continurooster. Leerlingen zijn om 14.00 u. uit.
18 april   Korfbal- en voetbaltoernooi
18 april t/m 5 mei Meivakantie.

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl