Airborneherdenking Oosterbeek

Op zondag 21 september hebben de kinderen van groep 7 en 8 tijdens de herdenkingsdienst in Oosterbeek bloemen gelegd. Oorlogsveteraan mr. Tony Costello had voor alle kinderen van gr. 7 en 8 van onze school een klein cadeautje meegenomen uit Engeland. Het was weer een indrukwekkende bijeenkomst. Alle ouders dank voor de begeleiding.


Jantje Betonloten

De verkoop van de Jantje Betonloten is nu weer gestopt. Graag zo snel mogelijk het geld en eventueel nog niet verkochte loten inleveren bij de groepsleerkracht van uw oudste kind op onze school.
Wij zijn benieuwd of alle loten verkocht zijn.


Informatieavond

Op 29 september houden wij weer onze jaarlijkse informatieavond.Op deze avond willen wij u informeren over belangrijke zaken die dit schooljaar spelen in de groep van uw kind. Omdat we op drie locaties zitten doen we het anders dan voorgaande jaren. Zo zal er dit jaar geen algemeen gedeelte zijn en de aanvangstijd van de middenbouw (locatie Don Bosco) is een uur later dan op de twee andere locaties, zodat er gelegenheid is om op twee locaties aanwezig te zijn.
De planning is als volgt:
19:30 u. aanvang informatieavond op de locaties Albert Schweitzer (gr. 1 t/m 3) en Airborne (gr. 7 en 8)
20:30 u. aanvang informatieavond op de locatie Don Bosco (gr. 4 t/m 6)

Formulieren hulpouders en update contactgegevens.

Denkt u er nog aan deze formulieren in te vullen en bij de groepsleerkracht van uw oudste kind in te leveren?

                                               

Renovatie

Na de voorbereidingen gaat nu de renovatie zichtbaar worden. Deze week gaat men het bouwterrein inrichten. De sloop gaat beginnen op 1 oktober, waarbij het luidruchtigste werk in de herfstvakantie gaat plaatsvinden. Na de herfstvakantie start de wederopbouw. Men probeert voor de jaarwisseling alles onder dak te hebben, zodat de vorst geen spelbreker meer kan zijn. De planning blijft rond de meivakantie klaar te zijn. Laten we hopen dat er geen tegenslagen zullen optreden.

Groep 1 en 2: open dansles op 8 oktober

De kleuters van groep 1 en 2 dansen, waaien en vliegen elke woensdag in de danslessen van juf Suzanna Wind van 't Venster.
Op woensdag 8 oktober bent u van harte welkom om tijdens de les in het speellokaal te komen kijken.
Voor groep 1 is dat van 10:45 tot 11:30 uur, groep 2 danst van 11:30 tot
12:15 uur.

Als afsluiting van dit project gaan de kinderen op dinsdag 18 november
2014 kijken naar voorstelling 'De Vliegende Koe' in de toneelzaal van de Rijnkom in Renkum. De voorstelling duurt van 13.30 tot 14.30 uur. De kinderen zullen er heen lopen. U kunt uw kind dan bij de Rijnkom komen ophalen.

                                   

Kinderuniversiteit wo. 12 nov ‘14 open

Het thema is: “Wat leren we van dieren”
Onderstaand bericht kregen wij via de mail. Het lijkt ons erg leuk voor kinderen.
“Willen jullie de kinderen met een onderzoekende houding uit groep 6,7 of 8 hierop attent maken ?
Op de site http://www.wageningenur.nl/nl/activiteit/Kinderuniversiteit-Wat-leren-wij-van-dieren.htm staat informatie en een button om in te schrijven.
Het is de bedoeling dat kinderen in overleg met de ouders zelf inschrijven.

We kunnen zo’n 140 leerlingen plaatsen dus is het van belang niet te lang te wachten.
De afgelopen jaren was het snel volgeboekt.”

Feest! Het thema van de kinderboekenweek

Op woensdag 1 oktober gaat de kinderboekenweek weer van start. Dit jaar is dat voor de 60ste keer. Met de Kinderboekenweek vieren we het kinderboek.
En hoe kan dat in een jubeljaar beter dan het vieren zelf centraal te stellen, met het motto Feest! Want er wordt flink gefeest in kinderboeken:
verjaardagen, Sinterklaas, Suikerfeest, schoolfeestjes enzovoort. Tijdens deze week zijn er ook tal van activiteiten georganiseerd voor kinderen. Te denken valt aan: het Kinderboekenbal, het kinderboekenweekconcert (oa in Arnhem), Penselen in het Rijksmuseum (originele prenten van de Penseelwinnaars), en nog veel meer. Ook in de bibliotheken en boekhandels wordt er extra aandacht aan besteed. Erg leuk om eens binnen te lopen!
Kinderen voor kinderen heeft, net als de afgelopen paar jaar, ook dit jaar weer een mooi nummer opgenomen speciaal voor de kinderboekenweek. Het liedje en de dansinstructies zijn op de site van Kinderen voor kinderen te bekijken: http://kvk.vara.nl/
Op school besteden we hier ook aandacht aan en proberen we op verschillende manieren kinderen nog meer plezier te laten krijgen in lezen. De kinderen krijgen deze week een boekenlegger mee met daarop twee kortingsbonnen. Hiermee kunnen de boeken die aanbevolen worden met korting aangeschaft worden in de boekhandel.
Wij wensen u en de kinderen een hoop leesplezier toe de komende tijd. Voor meer informatie kunt u terecht op de site van de kinderboekenweek:http://www.kinderboekenweek.nl/index.html

                                                   
Groep 8 kijkt terug op een geweldig kamp

Deze week is groep 8 op kamp geweest in Otterlo. Op maandagavond kwam zelfs wethouder Van den Berg (Wethouder van onderwijs van de gemeente Renkum) op visite om het debat tussen 3 “politieke partijen” uit groep 8 te beoordelen. Elke partij had inhoudelijk een goed programma opgesteld. Het weer zat erg mee tot de terugreis. Moe maar vrolijk zijn de kinderen gisterenmiddag weer op school gearriveerd.

Maatwerk in de Leeuwentraining: iets voor uw kind?

Op dinsdag 14 oktober van 15.30u. t/m 16.45u. start er weer een nieuwe Leeuwentraining op de Airborne School (locatie Don Bosco). De Leeuwentraining wordt in kleine groepjes gegeven door twee Kinder- en Jeugdtherapeuten. De training is gericht op het versterken van sociaal-emotionele vaardigheden waarbij tevens aandacht is voor de individuele problematiek van uw kind. Bijzonder is, dat bij de Leeuwentraining een hulphond wordt ingezet.
Voor uitgebreide informatie; zie bijlage. Klik hier voor de bijlage.

HOERA! KOMENDE WEEK ZIJN DEZE KINDEREN JARIG :

28 september   Livio Agunbero groep 1
29 september   Thijn Moons groep 5
29 september   Juf Lysbeth
30 september   Maxime Jager groep 6
30 september   Niels Jansen groep 5
01 oktober       Fleur Temmink groep 4
03 oktober       Dion Gros groep 8
04 oktober       Abby Willemsen groep 3
05 oktober       Gwen Middelbos groep 6

                                                              

We wensen jullie een feestelijke dag toe!

AGENDA

29 september     Informatieavond
30 september    Schoolmaatschappelijk werkende CJG
14 oktober        Schoolmaatschappelijk werkende CJG
20 t/m 24 oktober   Herfstvakantie
30 oktober        Luizencontrole
03 november    Ouderavond over gezond trakteren
04 november    Voorlichtingsavond over het voortgezet onderwijs voor groep 8
06 november    Nationaal schoolontbijt
11 november    Schoolmaatschappelijk werkende CJG

 

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl