De sloop is begonnen

De sloop van onze school is afgelopen maandag begonnen. Doet wel pijn als je dit ziet. Maar we hopen in mei in een mooie nieuwe school les te kunnen geven. Daar verheugen wij ons al op!      
                                                          
Bouwbedrijf Kuijpers zal u ook regelmatig via deze nieuwsbrief informeren over de vorderingen van de renovatie. Hieronder het eerste bericht.

“Wij zijn verheugd van de Stichting Trivium opdracht te hebben gekregen voor de sloop-, renovatie- en nieuwbouwwerkzaamheden van de Airborneschool te Renkum. Graag willen wij jullie, de toekomstige gebruikers van de school, regelmatig op de hoogte houden van de voortgang van de bouwwerkzaamheden. Dit zullen wij doen door een stukje in jullie eigen nieuwsbrief maar ook hebben wij, speciaal voor dit project, een facebookpagina gemaakt. Hierop proberen wij steeds actuele berichtjes te plaatsen. https://www.facebook.com/AirborneschoolRenkum .

Kuijpers Bouw Heteren heeft de afgelopen jaren al diverse scholen gebouwd. Voor zowel basisonderwijs als ook voor het voortgezet onderwijs. Wij zijn er trots op om ook van de Airborneschool weer een mooie en prachtige school te maken voor de leerlingen en leerkrachten. Tijdens de bouwvak is al een kleine asbestsanering uitgevoerd en zijn de bouwhekken geplaatst. Deze week is gestart met de sloopwerkzaamheden van de oude klaslokalen.”

Dag van de leraar

Afgelopen maandag was het de dag van de leraar. De oudercommissie en de leerlingen verrasten de leraren met een gezonde traktatie. Een mooi tasje met een peer en een bijzondere appel. Voor mij een raadsel hoe die mooie letters en de duim op de schil van de appel gemaakt zijn. Een prachtig cadeautje.
Namens het team hartelijk dank hiervoor.

                              

Nationaal Fonds Kinderhulp

Het nieuwe zendingsproject voor dit schooljaar is Nationaal Fonds Kinderhulp.
Nationaal Fonds Kinderhulp vindt dat alle kinderen recht hebben op geluk. Helaas groeien bijna 400.000 kinderen in ons land op in armoede. Zij vallen buiten de boot en kunnen niet meedoen met leeftijdsgenoten. Kinderhulp helpt op een hele praktische en kindgerichte manier. Niet met onderzoeken of grote projecten maar gewoon met geld voor een fiets, kleding, een dagje uit, Sinterklaascadeautje of zwemles. Dingen die misschien vanzelfsprekend lijken maar enorm belangrijk zijn voor kinderen. Armoede sluit kinderen buiten en Kinderhulp wil dit helpen voorkomen. Geluk zit hem namelijk vooral in het kunnen meedoen, erbij horen. Zo is een fiets niet alleen een vervoermiddel, maar ook een middel om vriendschappen te onderhouden op weg naar school. En een zwemdiploma geeft je de vrijheid om in de zomer mee te gaan zwemmen.
In de klas staat een spaarpotje waar de kinderen elke maandag geld in kunnen doen. Spaart u mee?

Groep 4

A.s. woensdag 15 oktober is er geen schoolzwemmen i.v.m. het juffendagfeest.
Dit ter afsluiting van het kinderboekenweek thema “Feest”.


3 november ouderavond over gezonde traktaties.

Wij willen graag dat kinderen leren wat gezond eten is. Traktaties bij verjaardagen horen hier ook bij.
Op maandagavond 3 november wordt informatie / tips gegeven over gezonde traktaties en worden creatieve ideeŽn besproken. Tevens bestaat er de mogelijkheid om in te tekenen voor een workshop gezond trakteren. Voor de voorbereiding is het belangrijk om te weten hoeveel ouders er zullen komen. Daarom willen wij u vragen om u voor deze avond aan te melden. U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen aan Wim Koenen, directie@airborneschool.nl of dit door te geven aan de groepsleerkracht.

Naar het Gelders Orkest

In het kader het thema “Feesten en muziek” zijn de groepen 3, 4 en 5 afgelopen vrijdag naar het Gelders Orkest geweest. Groep 6 ging gisteren naar het Musis Sacrum in Arnhem voor een bezoek aan het Gelders Orkest. De kinderen van groep 6 mochten een orkestrepetitie van het Gelders Orkest bijwonen (we zaten op de koortribune!), kregen een beker limonade in de artiestenfoyer, bezochten de muziekbibliotheek van het Gelders Orkest en mochten een kijkje nemen in de kelder waar de instrumenten opgeslagen staan. Aan het einde van de ochtend liet Jasper, die ons begeleidde ook nog zien hoe een hoorn eruit ziet en klinkt. Een uniek kijkje achter de schermen!

                                                   

Lege flessenactie bij de Plus supermarkt.

Als u bij de Plus supermarkt uw lege flessen inlevert en de flessenbon doneert in het daarvoor bestemde “busje” levert dit weer een kleine bijdrage op voor ons nieuwe schoolplein.
Wij zijn blij dat de Plus supermarkt ons deze gelegenheid biedt om nog wat extra geld te sparen voor het schoolplein.

HOERA! KOMENDE WEEK ZIJN DEZE KINDEREN EN JUFFEN JARIG :

10 oktober   Jonatan Bekker groep 6
10 oktober   Eefke Verschoor groep 6
13 oktober   Merlijn Olthof groep 5
13 oktober   Juf Jule
15 oktober   Juf Margreeth
16 oktober   Timo Kwak groep 2
17 oktober   DaniŽl Steenbergen groep 6
18 oktober   Sara van Zoest groep 2

                                                              

We wensen jullie een feestelijke dag toe!

AGENDA

14 oktober      Schoolmaatschappelijk werkende CJG
20 t/m 24 oktober   Herfstvakantie
30 oktober       Luizencontrole
03 november   Ouderavond over gezond trakteren
04 november   Voorlichtingsavond over het voortgezet onderwijs voor groep 8
06 november   Nationaal schoolontbijt
11 november   Schoolmaatschappelijk werkende CJG

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl