Afsluiting thema “feest” op de locatie Don Bosco.

Het thema “feest” werd op deze locatie afgesloten met het vieren van de juffendag. Omdat juf Josien in de herfstvakantie 50 jaar wordt, werd zij door haar klas thuis opgehaald. De kinderen waren in alle drie de groepen feestelijk “gemutst” met prachtige hoofddeksels. Het was een gezellige dag.

    

3 november ouderavond over gezonde traktaties.

Wij willen graag dat kinderen leren wat gezond eten is. Traktaties bij verjaardagen horen hier ook bij.
Op maandagavond 3 november wordt informatie / tips gegeven over gezonde traktaties en worden creatieve ideeŽn besproken. De avond wordt gehouden op de locatie Don Bosco. Inloop met koffie en thee is vanaf 19.45 u. en om 20.00 u. starten we. De eerste aanmeldingen zijn al binnen.
Het is belangrijk voor de voorbereiding om te weten hoeveel ouders wij kunnen verwachten, daarom willen wij u vragen om u voor 30 oktober a.s. aan te melden door een mailtje te sturen aan Wim Koenen, directie@airborneschool.nl.


Project “Gezonde voeding: weet wat je eet en eet wat je weet”

Na de herfstvakantie begint een nieuw project in alle groepen. Na de feesten en de feestmuziek hebben we trek gekregen: we gaan werken over voeding en alles wat daarbij hoort.
We denken aan gezonde voeding, hoe worden producten gemaakt, hoe komen ze bij ons op ons bordje, hoe komen ze in de winkel terecht, gewoontes, proeven, eten dat bij bepaalde feesten hoort zoals pepernoten, kerstkransjes en oliebollen, enz. enz.

Als eerste startactiviteiten in de groepen 1,2,3 willen we op school ontbijten. Dit keer krijgen we niet het ontbijt van het Nationaal Schoolontbijt, maar willen we u vragen uw kind(eren) hun normale ontbijt, van alle dag, inclusief bord/bestek/schaaltje,enz. mee te geven. We gaan proberen wel voor een pot thee te zorgen, maar verder moet alles van thuis meegenomen worden. Het ontbijt is op die manier een mooi aanknopingspunt om het gesprek te beginnen over wat en hoe en waarom van wat kinderen eten, het nut van een goed ontbijt, enz.
Groep 2 en 3 gaan dit doen op dinsdag 28 oktober
Groep 1 doet dit op woensdag 29 oktober
Verder staat o.a. een bezoek aan de supermarkt en de molen op de planning

Voor alle groepen geldt: Als u denkt dat u op enigerlei wijze een bijdrage zou kunnen leveren (gastles, bezoek aan een winkel, bedrijf, restaurant, op school chinese, turkse, marokaanse, gelderse, friese, hapjes, enz., produkten, proeverijen, noem maar op!!!) dan houden wij ons aanbevolen, meld het bij de leerkracht van uw kind(eren) dan kijken we samen verder naar de mogelijkheden.
De ouderavond over gezonde traktaties op 3 november a.s. past ook prachtig in dit kader!

Woensdag groente- en fruitdag

Wij zijn erg blij dat bijna alle kinderen op woensdag voor de pauze fruit of groente meenemen i.p.v. koek of snoep. Wij willen op deze manier de kinderen leren dat fruit of groente een lekker, maar vooral ook een gezond tussendoortje is. Sommige kinderen hebben nog iets meer energie nodig. Zij mogen best op woensdag een boterham bij de gezonde snack op eten. Zeker de zwemmers van groep 4 zullen vast een extra boterham lusten. Een enkele ouder vergeet nog af en toe op woensdag fruit of groente mee te geven. Wilt u hier op letten?

Nieuwe datum voorlichtingsavond groep 8

Doordat dhr. Van Norel (brugklas coŲrdinator van het Streek) verhinderd is op 4 november, is de voorlichtingsavond voortgezet onderwijs voor de ouders van groep 8 verschoven naar dinsdagavond 11 november. Inloop met koffie en thee is vanaf 19.30 uur. De voorlichting start om 20.00 u.

                                                       

Groep 7 en 8 op bezoek in het gemeentehuis van Renkum

Gisteren zijn groep 7 en 8 naar het gemeentehuis in Oosterbeek geweest als afsluiting van hun project staatsinrichting. Zij werden ontvangen door burgemeester Gebben met ambtsketen. De kinderen werden ontvangen in de trouwzaal. Vandaar uit gingen ze naar de Raadszaal waar een raadsvergadering werd nagespeeld. Tot slot mochten ze ook een kijkje nemen in de werkkamer van de burgemeester zelf. Wist u dat hij een eigen toilet heeft? Na een koekje en een sapje werden we uitgezwaaid door de burgemeester. Het was een leuke en leerzame ochtend.

De renovatie

Het oudste gedeelte is van ons schoolgebouw is bijna helemaal gesloopt. Deze week gaan de vloeren er uit en zullen leidingen worden omgelegd. Daarna kan de wederopbouw beginnen. Alles loopt nu keurig op schema. Op onze website onder de button “laatste nieuws” vindt u een fotoverslag van de renovatie.

                                                     

Lezen in de herfstvakantie

Goed kunnen lezen is in onze maatschappij erg belangrijk. Als school besteden we hier dan ook veel aandacht aan. Lezen doe je niet alleen op school, maar overal. Voor kinderen is het belangrijk dat zij ook in de herfstvakantie blijven lezen. Zo blijft hun leesniveau op peil. Ook voorlezen blijft belangrijk. In de bijlage bij deze nieuwsbrief vindt u leuke leestips voor in de herfstvakantie. Klik hier voor de bijlage.

Muziekfilmpje groep 5

Groep 5 heeft een leuk filmpje gemaakt met hun zelfgemaakte muziekinstrumenten. Het filmpje is te zien via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=WOYYYB1GKh4&feature=shar

Lege flessenactie bij de Plus supermarkt

Als u bij de Plus supermarkt uw lege flessen inlevert en de flessenbon doneert in het daarvoor bestemde “busje” levert dit weer een kleine bijdrage op voor ons nieuwe schoolplein. Wij zijn blij dat de Plus supermarkt ons deze gelegenheid biedt om nog wat extra geld te sparen voor het schoolplein.

Berichten van de Hervormde kerk uit Heelsum

Uitnodiging gezinsdienst 19 oktober
Komen jullie ook naar de eerste gezinsdienst van dit seizoen? Het overkoepelend thema is "ik ben?" en in deze dienst gaan wij het hebben over "ik ben de weg". Welke weg is dat? Er zullen zeker wel meer vragen bij jullie opkomen. Kom op 19 oktober om 10:00 uur naar het kerkje op de heuvel, koninginnenlaan 24 in Heelsum. Na de dienst is er koffie, thee, fris en iets lekkers in Rehoboth. Het belooft een leuke dienst te worden.
Tot zondag.

De hobbyclub is een open club van het Hervormd Kerkelijk Jeugdwerk in Heelsum voor de jeugd van 4 t/m 12 jaar. Het doel is om onder leiding creatief en vormend bezig te zijn. We beginnen het club-uur altijd met het lezen uit kinderbijbel of dagboek. Daarna kan er geknutseld worden, zoveel mogelijk naar jullie eigen idee. Je kunt figuurzagen, timmeren, borduren, naaien, kleien, werken met papier etc.

Je bent van harte welkom!!
• ‘s middags van 14.30-15.30 voor de jeugd van 4 t/m 8 jaar
• ‘s avonds van 19.00-20.00 uur voor de jeugd van 8 jaar en ouder.
• Deelname kost € 0,50 per keer.
• Plaats: Jeugdgebouw De Vosheuvel (achter het kerkje op de heuvel)
• Elke woensdag, behalve in de schoolvakanties
• Bel vooor info:
Hanja Kooij (t) 31 83 26 of
Clazien Middelbos (t) 31 61 78

HOERA! KOMENDE 2 WEKEN ZIJN DEZE KINDEREN EN JUF JARIG :

17 oktober   DaniŽl Steenbergen groep 6
18 oktober   Sara van Zoest groep 2
21 oktober   Anouk Hagen groep 8
23 oktober   Noah Keukens groep 2
23 oktober   Juf Josien
24 oktober   Duke de Best groep 7
27 oktober   Harley de Wit groep 4
29 oktober   Reniela Bosters groep 8

                                                                

We wensen jullie een feestelijke dag toe!

AGENDA

20 t/m 24 oktober   Herfstvakantie
27 oktober      MR
30 oktober      Luizencontrole
03 november   Ouderavond over gezond trakteren
11 november   Voorlichtingsavond over het voortgezet onderwijs voor groep 8
11 november   Schoolmaatschappelijk werkende CJG

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl