Proeverij in groep 4, 5 en 6

Smaken verschillen! Dat hebben de kinderen van groep 4, 5 en 6 afgelopen dinsdag ontdekt tijdens de proeverij. Hoe smaakt het? Hoe ruikt het? Hoe ziet het er uit? Vind ik het lekker? Wat is het?
Dit was ťťn van de start activiteiten van het thema voeding.

Oproep van groep 1 en 2

In groep 1 en 2 gebeuren er af en toe wel eens kleine ongelukjes. Dit is geen probleem, maar het is wel fijn als we de kinderen dan een droge broek kunnen geven. We hebben echter nog maar heel weinig jongensbroeken en ondergoed in de maten 98 t/m 122. Wie heeft er thuis nog wat liggen dat er nog een beetje draagbaar uitziet en gemist kan worden? Wij zijn er blij mee.

Ouderavond over gezonde traktaties gaat niet door

De ouderavond over gezonde traktaties gaat a.s. maandagavond 3 november niet door, omdat er maar 5 aanmeldingen waren.
Voor de organisatie was dit te weinig. Blijkbaar was voor dit onderwerp te weinig belangstelling.

Schoolkeuze adviesgesprekken VO groep 8

Dit jaar willen wij de schoolkeuze adviesgesprekken voeren met de ouders en de leerling. Wij vinden het belangrijk dat de leerlingen actief betrokken worden bij de procedure van de schoolkeuze voortgezet onderwijs. De gesprekken vinden plaats op 18 en 20 november. In dit gesprek worden de eerste gedachten van schoolkeuze besproken. Wij zijn dan benieuwd aan welke school de ouders en de leerling denken. Tevens vertellen de groepsleerkrachten aan welke schoolkeuze de Airborneschool denkt. Het is een voorlopig advies. Ouders en leerlingen kunnen zich dan tijdens de open dagen oriŽnteren op de diverse VO-scholen. In februari wordt het definitieve advies besproken. Hierbij gebruiken we dan ook de laatste gegevens uit ons (Cito) leerlingvolgsysteem. De ouders van groep 8 krijgen hierover nog een brief van de groepsleerkrachten.

De renovatie

Deze week is men gestart met de opbouw van de nieuwe school. De bekisting voor de fundering wordt gemaakt en beton wordt in de fundering gestort. Na de trieste aanblik van de sloop gaan we nu de mooie ontwikkeling van de nieuwe school volgen.

                                                      

Bijeenkomst over Dyslexie in de Bibliotheek in Oosterbeek

Dyslexiespecialisten Braams en Loonstra informeren ouders en leerkrachten over behandelmogelijkheden.

Toonaangevende dyslexiespecialisten van Braams & Partners en het Orthopedagogisch Centrum Regio Noord geven op 6 november van 19.30 uur tot 21.00 uur in de Bibliotheek Oosterbeek een lezing over diagnostiek, behandeling en impact van dyslexie.

Dyslexie is een aangeboren probleem en komt veel voor. Acht tot tien procent van de bevolking ondervindt er de gevolgen van. Met een goede behandeling is vaak veel te bereiken. Maar hoe weet je of je kind dyslexie heeft? En hoe kun je je kind als ouder of leerkracht helpen? Welke weg bewandel je?

Tom Braams, Caroline Volmer en Elise de Fretes, dyslexiespecialisten bij Braams & Partners en Jan Hindrik Loonstra van het Orthopedagogisch Centrum Regio Noord (OCRN) beantwoorden deze en andere vragen. Ze zoomen in op het welzijn van het kind, dat mede wordt beÔnvloed door de prestaties op school. En op een goede afstemming tussen het kind of de jongere, de ouders, de school en de dyslexiebehandelaar, omdat dit bijdraagt aan een voorspoedige behandeling.

De lezingen zijn bedoeld voor ouders, leerkrachten en begeleiders en remedial teachers van scholen. Zij krijgen na afloop van de lezing ook ruim de tijd om vragen te stellen.
De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Meer informatie:
www.tbraams.nl
www.ocrn.nl/specialistische-dyslexiezorg

Hartelijke groeten, Roselijn.

Lege flessenactie bij de Plus supermarkt

Als u bij de Plus supermarkt uw lege flessen inlevert en de flessenbon doneert in het daarvoor bestemde “busje” levert dit weer een kleine bijdrage op voor ons nieuwe schoolplein.
Wij zijn blij dat de Plus supermarkt ons deze gelegenheid biedt om nog wat extra geld te sparen voor het schoolplein.

Kickbokskennismakingscursus in de gemeente Renkum start woensdag 5 november

Jongerencentrum Lijn 50 organiseert in samenwerking met het Sportbuurtwerk Solidez een 6 weekse Kickbokscursus. Deze kennismakingscursus is voor jongens en meiden van 8 t/m 16 jaar en bestaat uit 6 lessen op de woensdagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur bij de van Ingeweg 2 in Renkum.
De lessen worden gegeven door Robert Siebenheller. Robert is een gediplomeerd trainer en zelf nog steeds actief met kickboksen en heeft daarmee de titel Nederlands kampioen gehaald.

Tijdens de cursus staan techniek en conditie centraal. Hiernaast is respect, discipline en zelfbeheersing die je bij deze sport ontwikkelt erg belangrijk. Je leert tijdens de trainingen op een juiste manier stoten, trappen en knieŽn. Kortom gezond, leuk en vergroot het zelfvertrouwen.

Je kunt je voor deze cursus inschrijven door je naam, leeftijd, telefoonnummer en de school waar je op zit te mailen naar sportbuurtwerk@solidez.nl. Deelname aan de cursus kost € 3,-. Dit bedrag kun je betalen voor aanvang van de eerste les. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sportbuurtwerk Solidez, telefoon (06)519518485 of mail sportbuurtwerk@solidez.nl.  
Geef je snel op, want er is een beperkt aantal deelnemers mogelijk.


Inschrijven voor het 31e Oudejaarsvoetbaltoernooi 2014

Maandag 29 december 2014 organiseert Sportbuurtwerk Solidez i.s.m. het jongerenwerk van Solidez en studenten van de HAN en ROC A12 sport en bewegen de 31e editie van het Oudejaarszaalvoetbaltoernooi.
Vind jij het leuk om samen met je vrienden het jaar sportief af te sluiten en ben je tussen de 10 en 23 jaar? Schrijf je dan nu in voor het Oudejaarszaalvoetbaltoernooi 2014!
Een team bestaat uit minimaal 5 en maximaal 7 spelers en een coach van 18 jaar of ouder.

Er kan ingeschreven worden voor maandag 1 december 2014.
Dit kan via de inschrijfstrook die onderaan de flyer staat. Klik hier voor de flyer.
Je kan ook een mailtje sturen met je teamgegevens (teamnaam, naam spelers, geboortedatum spelers,adres, postcode en woonplaats spelers) en de gegevens van de coach (naam, geboortedatum, adres, postcode, plaats, emailadres, telefoonnummer).
De flyer kun je krijgen bij Sportbuurtwerk in sporthal de Rijnkom en bij jongerencentrum Lijn 50 Renkum.

Deelnemers vanaf 14 jaar moeten bij hun inschrijving een kopie van een ID-bewijs inleveren.
Inschrijfstrook (+ID-Bewijs) kunnen per team worden ingeleverd bij de bar of opgestuurd worden naar:

Sporthal de Rijnkom,
Sportbuurtwerk gemeente Renkum,
Hogenkampseweg 45,
6871 JK Renkum.

Of per email naar: sportbuurtwerk@solidez.nl  


HOERA! KOMENDE WEEK ZIJN DEZE KINDEREN EN JUF JARIG :

07 november Juf Willemijntje
08 november Naomy Blijlevens
08 november Noor van der Linde
09 november Lotte van Deelen

                                                       
We wensen jullie een feestelijke dag toe!


AGENDA

30 oktober Luizencontrole
03 november Ouderavond over gezond trakteren
11 november Voorlichtingsavond over het voortgezet onderwijs voor groep 8
11 november Schoolmaatschappelijk werkende CJG
18 november Schoolkeuze adviesgesprekken VO groep 8
20 november Schoolkeuze adviesgesprekken VO groep 8
24 november Contactavond gr. 1 t/m 7
26 november Contactavond gr. 1 t/m 7

 

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl