Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser..

34

21 mei 2015

   

 Deelname groep 7 aan het TV programma Erecode

Gisteren is groep 7 naar de Efteling geweest voor de opname van het tv programma Erecode dat uitgezonden zal worden op Nickelodeon. Er deden 4 kinderen van groep 7 mee met het tv programma. Peng Yong en Danique waren een team en Alysia en Thom. De klas mocht mee om hun klasgenoten aan te moedigen. In een zenuwslopende finale zijn Peng Yong en Danique 2e geworden. Wij weten nog niet wanneer het wordt uitgezonden.

Schoolreisjes

Op donderdag 25 juni gaan de groepen 1 t/m 7 op schoolreisje.
Alle informatie over de verschillende bestemmingen, vertrek en aankomsttijden en de kosten staan in de bijlage bij deze nieuwsbrief. De kinderen mogen in een enveloppe het schoolreisbedrag bij een groepsleerkracht inleveren. Graag op de enveloppe de naam van uw kind. Klik hier voor de bijlage.

Cultuurexcursie onderbouw

Onze school doet mee aan het vierjarige pilotproject: Cultuureducatie met kwaliteit. In het kader hiervan hebben we in samenwerking met de Jac.P. Thijsseschool en de Dorendalschool een natuur- & cultuurproject ontwikkeld voor de groepen 1 t/m 4, met als titel: “Natuur als wonder”. Centraal hierbij staat het gebied rondom de Kabeljauw bij Wolfheze, waar de schilders van de Oosterbeekse School werden betoverd door de natuur en deze graag wilden vastleggen.

De kinderen van de groepen 1, 2 en 4 gaan een stuk van de route lopen die de schilders rond 1880 ook liepen. Ook worden ze als het ware in die tijd meegenomen door twee acteurs, die een kunstschilder en een jonkheer verbeelden. Voor en na de wandeling zijn er nog andere lessen over kunst en de natuur.

Wanneer?
Groep 1: woensdag 10 juni van 9:15 tot ongeveer 10:15 uur Groep 2: dinsdag 16 juni van 9:15 tot ongeveer 10:15 uur Groep 4: woensdag 10 juni van 10:15 tot ongeveer 11:15 uur. De groepen 1 en 2 vertrekken van school om 8.45 uur en verzamelen bij het Bilderberg Hotel in Wolfheze, ongeveer een kwartier na afloop zijn wij weer terug op school.
Groep 4 vertrekt om 9.45 uur van school.
Als het regent gaat de wandeling door, regenkleding en laarzen worden dan aanbevolen.

Voor deze wandeling vragen wij ouders die een groepje kinderen zouden willen vervoeren en begeleiden. De ouders van de groepen 1 en 2 kunnen zich opgeven bij de groepsleerkracht.
De klassenouder van groep 4 regelt het vervoer voor deze groep.

Omdat het dit keer een bijzondere wandeling betreft, vragen wij ook specifieke zaken van de begeleiders:
- Mobieltjes moeten uit, want de kinderen komen in een andere tijd terecht.
- Begeleiders mogen zich niet mengen in het verhaal.
- Begeleiders mogen niet met elkaar gaan praten vanaf het moment dat de acteurs in beeld zijn.

Klaar-over gezocht voor de maandagmiddag

Wij zijn op zoek naar een ouder die na de meivakantie op maandagmiddag om 14.30 u. kinderen wil begeleiden bij het oversteken bij locatie Don Boscoschool. De huidige klaar-over heeft een nieuwe werkkring gekregen en kan niet meer op maandagmiddag. Het gaat nog om ongeveer 7 X. U kunt zich aanmelden bij Wim Koenen.

                                                     

BankBattle groep 8

Maandag 18 mei hebben de kinderen meegedaan aan de BankBattle van de Rabobank. Tijdens deze battle moesten de kinderen vragen uit verschillende vakgebieden beantwoorden en praktijkopdrachten uitvoeren. Dit ging vrij vlot, alle kinderen waren druk bezig om de vragen zo vlot en goed mogelijk te beantwoorden. Vervolgens kregen de kinderen een eind opdracht en die was best pittig. Er deden verschillende scholen mee uit het lokale werkgebied van de Rabobank. Nu afwachten wie er gewonnen heeft. De kinderen hebben in ieder geval hun uiterste best gedaan. Harstikke goed!


Presentatie ontwerp nieuw schoolplein

Afgelopen dinsdag avond zat groep 6 helemaal vol met ouders die belangstelling hadden voor de presentatie van het nieuwe schoolplein. De ontwerper heeft verteld op welke wijze hij tot het ontwerp is gekomen. Hij heeft hierbij ook dankbaar gebruik gemaakt van de ideeŽn van de leerlingen. De ouders hadden veel lof voor het ontwerp.
Wij hopen dat in de zomervakantie het meeste kan worden aangelegd. In de herfst zullen we de beplanting doen. Hiervoor zullen we enkele werkdagen organiseren met ouders om dit uit te voeren, b.v. op een zaterdag. Er hebben zich al enkele ouders hiervoor aangemeld. Wij kunnen nog meer helpende handen gebruiken. Als u mee wilt werken aan een groen, uitdagend schoolplein voor uw kind, dan kunt u zich opgeven bij Wim Koenen.

HOERA! DEZE EN KOMENDE WEEK ZIJN DEZE KINDEREN JARIG:

20 mei   Alysia v.d. Vreede groep 7
21 mei   Isabel Alberda groep 4
21 mei   Djelena Ter Haar groep 1
23 mei   Joas van Meerveld groep 5
25 mei   Duuk van Lent groep 5
26 mei   Daan Smaling groep 6

                                                                     

We wensen jullie een feestelijke dag toe!

AGENDA

25 mei   2e Pinksterdag, kinderen zijn vrij.
  3 juni   Praktisch verkeersexamen groep 7
15 juni   MR
17 juni   Studiedag, alle leerlingen zijn vrij.
25 juni   Schoolreisje groep 1 t/m 7
  7 juli    Contactavond
  9 juli    Contactavond

 

Meer nieuwsbrieven...

afmelden voor de nieuwsbrief | gegevens aanpassen | nieuwsbrief doorsturen