Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser..

3

10 september 2015

  
Uitnodiging en oproep hulp bij beheer schoolplein

Fijn dat al 2 ouders zich hebben opgegeven voor het inrichten van de plantenbakken en beheer van het schoolplein. Maar wij kunnen nog meer ouders, grootouders en/of andere vrijwilligers gebruiken.
Bij de subsidie voor het schoolplein hoort ook een workshop voor het beheer van het schoolplein. Deze workshop is gericht op ouders, die ons bij het beheer willen helpen. De workshop wordt gehouden op dinsdagavond 22 september van 19.30 u. tot 21.00 u.
Wij hebben hierover de volgende vragen aan u:
• Wie wil met ons het beheer van het schoolplein coŲrdineren? (Graag meerdere mensen)
(Dit betekent niet dat u al het onderhoud moet uitvoeren. Een aantal ouders heeft te kennen gegeven dat zij op uitnodiging best mee willen helpen bij het onderhoud.)
• Wie wil ons helpen bij het aanleggen van de planten bakken?
(Wij willen dit op 1 of 2 zaterdagochtenden doen.)
• Voor beide doelgroepen is de workshop over het beheer van het plein bestemd. Kunt u hierbij aanwezig zijn?
U kunt zich opgeven door een mailtje te sturen naar directie@airborneschool.nl.

Intekenlijst huisbezoek groep 1

Vanaf maandag 14 september ligt er in groep 1 een intekenlijst waarop de ouders van groep 1, die nog geen huisbezoek hebben gehad, aan kunnen geven wanneer de groepsleerkracht welkom is voor een huisbezoek.

Thema Sprookjes en theater in de onderbouw

In groep 1,2 en 3 starten we volgende week met een nieuw thema. Sprookjes en theater zullen centraal staan. We vinden het leuk als de kinderen voorwerpen, boekjes en andere dingen meenemen, die te maken hebben met sprookjes of daarover gaan. Mocht u ideeŽn hebben voor dit thema, dan willen we dit graag van u horen.

Thema Kunst in de bovenbouw

In de bovenbouw zijn de groepen gestart met het thema "kunst". Iedere groep zal bezig zijn met verschillende vormen van kunst. Bent u zelf bedreven in een vorm van kunst, weet u van een onderwerp veel af, of kent u iemand die iets te vertellen heeft, dan horen wij dat graag! U kunt hierover dan contact opnemen met de leerkracht van uw kind.

                                               
Schoolfotograaf

Op maandag 14 september komt de schoolfotograaf. Van iedere groep wordt een groepsfoto gemaakt en van alle kinderen wordt ook een portretfoto gemaakt. Om 13.00 u. is er gelegenheid om “familiefoto’s” te maken. De kinderen komen dan met hun broertjes en/of zusjes op de foto. Heeft u nog een kind thuis, dan is dit het moment om samen met de schoolgaande broertjes en/of zusjes op de foto te komen. De foto’s worden u over een paar weken te koop aangeboden. U bent niet verplicht de foto’s te kopen. U kunt er ook voor kiezen alleen de groepsfoto te nemen.
Wilt u uw kind vrolijk gekleurde kleding aantrekken voor de foto’s?

Diverse folders over typecursus, tijdschriften, enz.

Aan het begin van het schooljaar komen er altijd heel wat verschillende folders bij scholen binnen met vaak een aantrekkelijk aanbod voor ouders en kinderen. Omdat wij niet voor u willen beslissen geven wij dit materiaal met de kinderen mee naar huis, zodat u zelf kunt bepalen of het voor u interessant is. Niets is dus verplicht. In het oude schoolgebouw was er een organisatie die typeles gaf na schooltijd in de hal. Op dit moment hebben wij geen afspraak lopen met deze organisatie. Heeft u interesse voor typeles voor uw kind, dan adviseren wij u om het aanbod uit de folders eens te bekijken. (Dit aanbod is vaak voor leerlingen uit groep 6 t/m 8).

OfficiŽle opening school en 50 jarig jubileum van de school

In week 43 willen we de officiŽle opening en het 50 jarig bestaan van onze school vieren.
De officiŽle opening hebben wij gepland op woensdag 21 oktober om 12.00 u. Na de officiŽle opening is er tot 15.00 u. open huis.
Tevens willen wij op vrijdagavond 23 oktober een reŁnie houden voor oud leerlingen en leerkrachten van de Airborneschool. Wilt u dit bericht doorgeven aan mensen die op de Airborneschool hebben gezeten of hebben gewerkt? Zij kunnen zich aanmelden per e-mail: directie@airborneschool.nl.

Doppen verzamelen voor een goed doel

In groep 7 wordt al ruim een half jaar hard gespaard: doppen! Doppen van de melk, de pindakaas, de wasverzachter, zolang ze van plastic zijn is het goed! De plastic doppen worden thuis ( en bij sommige ouders op het werk) verzameld en wanneer er weer een zak(je) vol is, dan leveren ze het in bij juf Marjoleine. Zij brengt de doppen naar een adres, waar vandaan de doppen naar BelgiŽ gebracht worden. Daar is een fabriek die plastic doppen verzamelt. Voor iedere ingeleverde kilo doppen doneren zij een bedrag aan de stichting hulphond, die daar dan vervolgens hulphonden van kan opleiden.
Het is een kleine moeite voor een goed doel!
Helpt u mee verzamelen?? U kunt de doppen iedere woensdag, donderdag of vrijdag inleveren bij juf Marjoleine.
Wilt u meer weten? kijk dan een keer op de website van de stichting:
http://www.geleidehond.nl/doppen?gclid=CODVibKW6scCFSgGwwodQaIJSA 
                      
Engelse les

Kinderen op onze school kunnen binnenkort mogelijk meedoen aan de Engelse les. Deze les wordt verzorgd door Bilingual Kids; een taleninstituut dat zich speciaal richt op kinderen. Alle kinderen van groep 1 tot met 6 zijn welkom. De lessen zijn aangepast aan de verschillende leeftijden. Als uw zoon of dochter meedoet, weest u dan niet verbaasd als hij of zij u ineens de Engelse les gaat lezen! De lessen hebben een professionele opbouw en structuur, maar zijn vooral leuk omdat ze gericht zijn op de belevingswereld van de kinderen.
De docent is een (near) native speaker, die ervoor zorgt dat de kinderen worden ondergedompeld in de Engelse taal. Hierdoor pakken de kinderen makkelijker de correcte uitspraak op en leren ze het Engels ook sneller verstaan. De lessen worden aansluitend op schooltijd - op een nader te bepalen dag - gegeven en duren 50 minuten (effectieve lestijd).
Ga voor meer informatie naar www of http://www.bilingualkids.nl/inventarisatieformulier/ of mail naar Arnhem@bilingualkids.nl.
Zie ook de bijlage bij deze nieuwsbrief. Klik hier voor de bijlage.

Cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) in Renkum!

Vanaf dit schooljaar kunnen kinderen uit groep 4, 5 en 6 zich opgeven voor een vernieuwde muziekcursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) in Renkum. Deze cursus wordt aangeboden door de muziekscholen Ritmiek Muziek en T2 Muziek en de muziekverenigingen Eendracht, Heelsums Harmonie en Drumband Heelsum.
In de cursus leer je noten lezen en spelen op de blokfluit. Ook komen verschillende muziekinstrumenten langs die je mag uitproberen. Na de cursus heb je de mogelijkheid om door te gaan met lessen op een instrument bij een van de muziekverenigingen en/of muziekscholen.
Tijdens de cursus kun je met je ouders een kijkje nemen binnen de muziekverenigingen en de muziekscholen. Voor deze kijkdagen krijg je een uitnodiging. De cursus bestaat uit 25 lessen van 45 minuten, vindt na schooltijd plaats in Renkum en wordt afgesloten met een eindconcert en diploma-uitreiking. De les wordt aangeboden op donderdagmiddag. We zijn momenteel aan het bekijken of er een mogelijkheid is om een les eventueel op de locatie van de BSO te kunnen geven, mocht dat voor kinderen praktisch zijn.
De cursus kost € 185,00. Kinderen die een Gelrepas hebben, kunnen deze hiervoor gebruiken.
Ouders van geÔnteresseerde kinderen kunnen contact opnemen met Ritmiek Muziek voor meer informatie. Dat kan door een e-mail te sturen naar info@ritmiekmuziek.nl of telefonisch via 026-8405051 / 06-41660492.

Creatief programma van ’t Venster

Ook het venster heeft voor de kinderen een leuk kunstzinnige programma. U vindt deze in de bijlage.
Klik hier voor de bijlage.

HOERA! KOMENDE WEEK ZIJN DEZE KINDEREN JARIG :

14 september   Brit Middelbos groep 5
17 september   Alexander Bakker groep 1
17 september   Bas van Iterson groep 2
19 september   Thomas van Kan groep 4
                                                             
We wensen jullie een feestelijke dag toe!


AGENDA

14 september   Schoolfotograaf
16 t/m 18 september   Kamp groep 8
17 september   Airborneherdenking Heelsum
20 september   Airborneherdenking Oosterbeek
22 september   Workshop beheer schoolplein van 19.30 u. tot 21.00 u. voor allen die mee willen helpen bij inrichting
                        en onderhoud van ons schoolplein.
28 september   Informatieavond
  6 oktober       Studiemiddag team. Kinderen zijn ’s middags vrij.
11 oktober       Kerk en schooldienst (Herv. Kerk Renkum)

 

Meer nieuwsbrieven...

afmelden voor de nieuwsbrief | gegevens aanpassen | nieuwsbrief doorsturen