Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser..

10

5 november 2015

                              

ANWB Streetwise was 3 november op bezoek.

Afgelopen dinsdag hebben medewerkers van de ANWB speciale verkeerslessen gegeven aan de kinderen van onze school. De kinderen waren erg enthousiast over deze lessen. Kinderen uit groep 5 hebben hierover korte verhalen geschreven.

Streetwise
Ik ben vanmorgen naar de parkeerplaats van de Rijnkom geweest. Ik mocht een pilon neerzetten waar ik veilig kon oversteken. Ik mocht ook in de auto zitten en zelf remmen.
Guus

Bij Streetwise mochten we in een auto zitten. En er was een rempedaal voorin bij de passagiersstoel. En toen mochten we zelf remmen. De auto ging wel 50 km. per uur. We hebben geleerd dat je je gordel altijd moet gebruiken.
Darwin

We zijn ’s morgens naar Streetwise gegaan met de klas. Het was erg leuk. We mochten zelf in de auto zitten. Karin reed naar achteren en weer naar voren en wij mochten zelf remmen. Ik was eerst zenuwachtig maar daarna niet meer. Het was volgens mij een lesauto. Ik vond het hartstikke leuk.
Sanne

We zijn bij ANWB Streetwise geweest. We hebben hele leuke dingen gedaan op de parkeerplaats bij de Rijnkom. Dat deden we met Karin. We hebben ook zelf in een lesauto mogen rijden. We hebben geleerd dat een vrachtwagen minder snel remt dan een auto. We mochten ook met de vlag zwaaien.
Noamy

We zijn bij de parkeerplaats van de Rijnkom geweest. We hebben geleerd over de remweg van een auto. We leerden ook veilig oversteken en dat je goed moet uitkijken. Je moet in de auto altijd een gordel om want de auto kan hard remmen. De gordel moet goed zitten anders kan de gordel in je hals snijden.
Jelle.


Hulp gevraagd bij beplanting van het schoolplein

De kinderen genieten al van een mooi schoolplein. Toch is het schoolplein nog niet af. In de "plantenbakken" moeten nog planten komen. Dit willen wij a.s. zaterdag 7 november doen. Hier hebben wij hulp bij nodig, zodat het ook in een ochtend klaar is. Wilt u ons a.s. zaterdag helpen de planten in de grond te zetten?
De planten worden om 8.30 u. geleverd. Het zou fijn zijn als we om 9.00 u. kunnen starten met het planten zodat we om 12.00 u. klaar zijn. Met elkaar is het erg gezellig. Zo was het ook de vorige klusochtend.
Helpt u ons mee?
Wilt u zich via de e-mail aanmelden? (directie@airborneschool.nl)
Als u komt, wilt u dan een schep meenemen?

                                          

Nationaal Schoolontbijt

Woensdag 11 november mogen alle kinderen van groep 1 t/m 8 genieten van een ontbijtje op school. Wij doen mee met het Nationaal Schoolontbijt om de kinderen ervan bewust te maken dat een goed ontbijt voor je naar school toe gaat belangrijk is en gezond. Het ontbijt wordt ons aangeboden zonder plastic borden en bestek. We vragen daarom alle kinderen een bord, beker en bestek mee te nemen in een plastic tas met naam. De spullen komen dan vuil weer mee naar huis in de plastic zak. Voor deze ene keer mogen de kinderen dus met een lege maag naar school. In de bijlage vindt u hierover nog meer informatie.
Klik hier voor de bijlage.

Groep 5 wint een prijs met Rekenmatch

Groep 5 en 6 doen met Rekenmatch. Een leerzame Rekengame op de computer.
De kinderen zijn er erg enthousiast over en tot onze grote vreugde kreeg groep 5 vorige week dit bericht:
Gefeliciteerd! Ik heb de eer om u te informeren dat uw klas de prijs van afgelopen week gewonnen heeft: het Giant Yatzy Outdoor Game. Dit motiveert de kinderen natuurlijk om nog harder te gaan rekenen.

Bericht uit groep 1 en 2

Dinsdag 10 november gaan de kinderen van groep 1 en 2 naar de voorstelling "SweepDreams" in de Rijnkom. We vertrekken o.b.v. de juf en enkele ouders om 10.00 uur en zijn om ongeveer 11.30 weer terug. Deze voorstelling is een vervolg op de danslessen van het Cultuurmenu onder leiding van Suzanna Wind. Wilt u de kinderen goede (wandelschoenen) en indien nodig regenkleding meegeven?

Thema Kleding

Het thema van de komende tijd gaat over kleding. Heeft u een beroep of een hobby dat met dit thema te maken heeft dan vinden wij het leuk als u hierover iets komt vertellen op school. U kunt dit melden bij de groepsleerkracht van uw kind.

Terugblik op de “feestweek”

Wij kijken met plezier terug op de “feestweek” voor de herfstvakantie. Elke dag was er iets feestelijks te doen in de school. Voor de kinderen was de theaterdag een topper. Fijn dat er ook veel ouders zijn komen kijken naar de “show” van de kinderen. Ook het muziekfeest op vrijdag was erg leuk. De week sloten we af met een renie. Meer dan 150 oud leerlingen en leerkrachten waren aanwezig. Het was erg gezellig.
Wij willen de ouders die ons in deze week hebben geholpen enorm bedanken voor het vele werk dat zij verzet hebben. Heel erg veel dank hiervoor.

Renkums scholieren tafeltennistoernooi

Op 29 november 2015 organiseert Tafeltennisvereniging Kracht en Vriendschap in haar verenigingsgebouw aan de Groeneweg in Renkum i.s.m. Sportbuurtwerk Solidez het Renkums Scholen Tafeltennistoernooi.
Deelname aan dit toernooi is gratis voor alle leerlingen uit groep 6, 7, en 8.
De leerlingen die willen deelnemen aan het toernooi moeten om 9.45 u. aanwezig zijn in het verenigingsgebouw, Groeneweg 30 in Renkum. Het toernooi begint om 10.00 u. en duurt uiterlijk tot
16.00 u. De kinderen mogen een eigen batje meenemen, maar kunnen er ook n lenen bij de vereniging. De kinderen zijn verplicht sportkleding te dragen. Sportschoenen met zwarte zolen zijn niet toegestaan.
Heeft uw kind zin om mee te doen dan kan uw kind zich aanmelden bij de groepsleerkracht. Dit moet voor 19 november gebeuren.

HOERA! KOMENDE WEEK ZIJN DEZE KINDEREN EN LEERKRACHT JARIG :

  7 november   Juf Willemijntje
  8 november   Naomy Blijlevens groep 7
12 november   Tom Kramer groep 6
                                                                
We wensen jullie een feestelijke dag toe!

AGENDA

05 november   Luizencontrole
11 november   Nationaal schoolontbijt
                       Minitheater groep 6, aanvang 11.30 u.
18 november   Minitheater groep 1, aanvang 11.30 u.
23 november   Contactavond en voor groep 8 voorlopig adviesgesprekken
25 november   Minitheater groep 2, aanvang 11.30 u.
                       Contactavond en voor groep 8 voorlopig adviesgesprekken
30 november   MR
02 december   Groep 1 is vrij
04 december   Sinterklaasfeest op school, groep 1 is dan ’s ochtends wel op school.

 

 

Meer nieuwsbrieven...

afmelden voor de nieuwsbrief | gegevens aanpassen | nieuwsbrief doorsturen