Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser..

9

22 oktober 2015

 

  

De officiŰle opening

Gisteren werd de school officieel geopend door burgemeester Gebben en wethouder Verstand. Onder trommelgeroffel onthulden zij het nieuwe naambord van de school. Daarna openden Tim Braber en Luuk Temmink (de oudste en de jongste leerling van de school) het nieuwe schoolplein door het openen van een dichtgeplakte poort, waarna alle leerlingen via die poort een rondje om de school renden. Daarna was er open huis, waar veel mensen gebruik van hebben gemaakt. Wij danken alle bezoekers voor hun belangstelling en cadeautjes. Wij danken ook de ouders, die ons hebben geholpen bij het voorbereiding en de uitvoering van deze dag. Wij kijken terug op een leuke feestelijke opening.

Het schoolplein

Afgelopen zaterdag werd er hard gewerkt op ons schoolplein. Ouders hebben een parcours voor de karren van de kleuters op het schoolplein geverfd en de ontworpen kunstwerken van de kinderen op de schotten op het plein getekend. Tevens werd een deel van het plein keurig schoon geveegd. Het was gezellig. Dank voor de hulp. Het resultaat is prachtig.

                                         
De kunstwerken op de schotten

De afgelopen weken hebben de kinderen een studie gemaakt van het werk van kunstenaar Keith Haring. Ge´nspireerd door zijn werk hebben de kinderen eigen ontwerpen gemaakt voor de schotten op het plein. Afgelopen dinsdag hebben de kinderen om de beurt, onder begeleiding van ouders, een stukje mogen schilderen op de borden. Het is prachtig geworden. Het werk is nog niet helemaal af, maar het is nu al een lust voor het oog. Wij zijn trots op onze leerlingen. Wat een creativiteit. Ouders, dank voor jullie begeleiding.

Theaterdag

Tijdens het schrijven van deze nieuwsbrief zijn de kinderen aan het oefenen voor de theatervoorstelling “Opa en de Reismachine”. Vanmiddag wordt de voorstelling opgevoerd in de gymzaal aan de Bram Streeflandweg. Alle ouders zijn van harte welkom om de voorstelling bij te wonen. Deze begint om 13.30 u. en is om 14.30 u. afgelopen. Na de voorstelling kunt u uw kind meenemen naar huis. Ouders, die niet bij de voorstelling kunnen zijn, maar wel hun kind ophalen, willen wij vragen om naar de gymzaal te komen. De gymzaal is naast de Vita Veraschool.
Met banken en klapstoelen willen we de nodige zitplaatsen creŰren, maar bij veel belangstelling is de kans groot dat de overige belangstellenden moeten staan. Na afloop van de voorstelling is er bij de uitgang een collecte voor War Child en bestrijding van de onkosten van deze dag.

Morgen

Wij besluiten de week met een muziekfeest. Dhr. Willemsen verzorgt ’s ochtends een muziekfeestje voor de kinderen van groep 2 t/m 4. ’s Middags mogen de kinderen van de groepen 5 t/m 8 laten zien dat zij goed kunnen dansen. Op deze dag krijgen de kinderen ook een cadeautje mee als aandenken aan het 50-jarig jubileum. De kinderen van groep 1 krijgen dit cadeautje donderdag al mee.
’s Avonds is er een reŘnie van 19.00 u. tot 21.00 u. in de school. Alle oud-leerlingen en collega’s zijn dan welkom. Er zijn al 130 aanmeldingen. Dit wordt vast erg gezellig.
ANWB Streetwise komt op 3 november op bezoek!!
Als school voelen ons ook verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid van uw kind. Daarom hebben wij ANWB Streetwise uitgenodigd om op 3 november naar onze school te komen.
Streetwise is een praktisch, maar ook leuk, leerzaam en uitdagend verkeersprogramma voor alle leerlingen van de basisschool. Professionele instructeurs komen een ochtend naar de school en geven verkeerstrainingen op maat. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals electro- en rijlesauto┤s, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto's en een fietsparcours wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst.
De vier onderdelen zijn:
- Voor groep 1 en 2 ‘Toet toet’: Een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van
verkeersgeluiden, veilig oversteken, gebruik van autogordel en autostoeltje.
- Voor groep 3 en 4 ‘Blik en klik’: Verdere behandeling van gevaarherkenning, veilig oversteken en de
noodzaak van gebruik van de autogordel en een autostoeltje.
- Voor groep 5 en 6 ‘Hallo auto’: Invloed van reactiesnelheid, inschatten van de remweg van een auto en
het juiste gebruik van een veiligheidsgordel.
- Voor groep 7 en 8 ‘Trapvaardig’: Gevaarherkenning, fietsvaardigheden en fietsbeheersing.
Wilt u zien hoe Streetwise in de praktijk gaat? Klik dan op onderstaande link en bekijk het filmpje op de site.
http://www.anwb.nl/streetwise
We gaan er samen met de kinderen een leerzame maar vooral gezellige dag van maken!!

Bilingual Kids start met Engelse les

Op maandag 2 november start Bilingual Kids met Engelse les aan kinderen van groep 1 t/m 6. De lessen worden aansluitend op de reguliere schooltijd gegeven van 14:35 uur tot 15:25 uur in het lokaal van groep 4. Ouders, die hun kind hiervoor hebben opgegeven, hebben inmiddels hierover al bericht ontvangen.


HOERA! KOMENDE WEKEN ZIJN DEZE KINDEREN EN LEERKRACHTEN JARIG :

23 oktober    Noah Keukens groep 3
23 oktober    Juf Josien
24 oktober    Duke de Best groep 8
26 oktober    Erasmus Vinkhuizen groep 1
27 oktober    Harley de Wit groep 5
7 november   Juf Willemijntje
8 november   Naomy Blijlevens groep 7

                                                                      

We wensen jullie een feestelijke dag toe!


AGENDA
23 oktober      ReŘnie van 19.00 tot 21.00 u.
26 oktober t/m 30 oktober Herfstvakantie
02 november   Voorlichtingsavond over het voortgezet onderwijs voor ouders van groep 8.
05 november   Luizencontrole
23 november   Contactavond en voor groep 8 voorlopig adviesgesprekken
25 november   Contactavond en voor groep 8 voorlopig adviesgesprekken

 

Meer nieuwsbrieven...

afmelden voor de nieuwsbrief | gegevens aanpassen | nieuwsbrief doorsturen