Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser..

12

19 november 2015

AGENDA

23 november   Contactavond en voor groep 8 voorlopig adviesgesprekken
25 november   Minitheater groep 2, aanvang 11.30 u.
                       Contactavond en voor groep 8 voorlopig adviesgesprekken
30 november   MR
  2 december   Groep 1 is vrij
  4 december   Sinterklaasfeest op school, groep 1 is dan ’s ochtends wel op school.
17 december   Kerstfeest
18 december   Groepen 1 t/m 4 zijn vrij.
21 december t/m 1 januari Kerstvakantie

Op verzoek

Wij hebben begrepen dat de nieuwsbrief op de telefoon of tablet niet altijd tot het einde te lezen is. Daarom staat voortaan de agenda als eerste in de nieuwsbrief.

Deze week

Op dinsdag en woensdag hebben de groepsleerkrachten met onze IB-er Margreeth de groepen en de nieuwe groepsplannen voor de komende 3 maanden weer doorgesproken. Op grond van de toetsresultaten en de bevindingen van de leerkrachten zijn de plannen bijgesteld. Dit doen we 3x per jaar om er voor te zorgen dat de kinderen de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

                                       
Gisterochtend merkten de kinderen dat Sinterklaas of een van zijn Pieten langs is geweest. In de onderbouw waren de schoenen gevuld met een mandarijn en een klein cadeautje. De kinderen in de bovenbouw vonden deze traktatie verstopt in het lokaal.

Contactavonden en schoolkeuze advies groep 8

Op maandag 23 en woensdag 25 november houden wij weer onze contactavonden. De leerkrachten informeren u dan over hoe het gaat met uw kind op school. Op deze beide avonden worden de ouders en leerlingen van groep 8 uitgenodigd om te praten over het voorlopig schoolkeuze advies.
Vandaag wordt het rooster per e-mail naar u verstuurd. Als het moment niet uitkomt, wilt u dan met een andere ouder ruilen en dit doorgeven aan de groepsleerkracht?

Oproep PLUIS TEAM

Zoals u misschien wel weet bestaat er op de Airborneschool een team van vrijwilligers dat enkele malen per jaar alle kinderen controleert op de aanwezigheid van hoofdluis. Het doel van deze pluisacties is om ervoor te zorgen dat wanneer er een geval van hoofdluis op school wordt geconstateerd, dit zo snel mogelijk thuis behandeld kan worden, zodat uitbreiding van de hoofdluis binnen de school vermeden wordt.
Na iedere schoolvakantie is er een controlemoment en als er levende luis wordt gevonden zal er een week later hercontrole in de desbetreffende groep(en) plaatsvinden. Mede door deze aanpak hebben we ervoor kunnen zorgen dat er de afgelopen jaren geen grote hoofdluisuitbraken zijn geweest op de Airborneschool.
Dit schooljaar zijn we begonnen met 9 moeders als pluisteam. Momenteel zijn we nog met 7 vrijwilligers en dat is voor deze taak al vrij krap. Aan het einde van dit schooljaar zullen er 3 moeders stoppen, omdat hun jongste kinderen de Airborneschool gaan verlaten. Dat betekent dat voor volgend schooljaar dringend minimaal 4 extra (groot)ouders nodig zijn voor dit team.
Wat kun je als lid van het pluisteam verwachten? Na iedere schoolvakantie wordt er op donderdagmiddag van 12.30 tot 14.30 controle gehouden. Dit zijn 5 vaste momenten in een schooljaar. Van te voren is niet in te schatten hoe vaak er hercontrole nodig is, maar daarvoor kunnen de vrijwillige ouders rouleren, omdat het dan vaak om 1 groep gaat. Er is 1 ouder die de co÷rdinatie voor zijn rekening neemt en contact heeft met de schoolleiding.
Op dit moment staan er voor ons nog 3 controles ( donderdag 7 januari, 3 maart en 19 mei 2016 ) op de planning. Iedereen is van harte welkom om dan een kijkje te komen nemen en uitleg te krijgen over het luizen pluizen. Alle kinderen en ouders van de Airborneschool zijn gebaat bij deze controles. Wanneer er niet genoeg vrijwilligers zijn, is de kans op hoofdluis bij uw eigen kind enkele malen groter dan wanneer het pluisteam actief is.
Geef u op bij Wim Koenen of spreek 1 van ons aan op het schoolplein.
Het pluis team: Gesua de Kruijf, Jacqueline Middelbos, Jose Riezenbos, Saskia Kerkhof, Sanne vd Kolk en Fabienne Streefkerk.

De oudercommissie kan nog leden gebruiken

De oudercommissie kan nog leden gebruiken die het team ondersteunen bij diverse activiteiten voor de kinderen. Het is ook een mooie manier om meer betrokken te raken bij de school. Heeft u zin om ons lekker praktisch te ondersteunen? Of wilt u meer informatie over de oudercommissie? Neem dan contact op met Wim Koenen, directie@airborneschool.nl of met Annieta Crum, voorzitter van de oudercommissie. Meer informatie in de bijlage bij deze nieuwsbrief. Klik hier voor de bijlage.

Kunst voor Kids

In de kerstvakantie heeft ’t Venster een leuk aanbod voor kinderen. Met de kinderen sluiten ze het Van Goghjaar af. Meer informatie in de bijlage bij deze nieuwsbrief.
Klik hier voor de bijlage.


HOERA! KOMENDE WEEK ZIJN DEZE KINDEREN JARIG :

22 november Jesse Scheffer groep 6
23 november Jelle van de Wal groep 5
26 november Britt Pes groep 7
26 november Daphne Pes groep 8

                                                               

We wensen jullie een feestelijke dag toe!

 

Meer nieuwsbrieven...

afmelden voor de nieuwsbrief | gegevens aanpassen | nieuwsbrief doorsturen