Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser..

14

3 december 2015

 AGENDA

04 december   Sinterklaasfeest op school, groep 1 is dan ’s ochtends wel op school.
17 december   Kerstfeest
18 december   Groepen 1 t/m 4 zijn vrij.
21 december t/m 1 januari Kerstvakantie
04 januari        Nieuwjaarsinloop vanaf 8.30 u.
07 januari        Luizencontrole
20 januari        Minitheater groep 7 aanvang 11.30 u.
27 januari        Minitheater groep 3 aanvang 11.30 u.

                   

Pieten op bezoek

Afgelopen dinsdagochtend ontdekten de kinderen dat er twee Pieten lagen te slapen in het speellokaal.
De onderbouwgroepen zijn heel stil naar de Pieten gelopen en hebben hen wakker gemaakt. De Pieten kregen in groep 1 een ontbijtje aangeboden, waarvan ze heerlijk smulden.

Geďnspireerd door dit bijzondere bezoek hebben de groepen 3 t/m 8 Pietengym gekregen van onze vakleerkracht Kitty. De leerlingen merkten dat balanceren een hele kunst is met een zak in de hand.

   


Sinterklaas komt op bezoek

Op vrijdag 4 december komt Sinterklaas onze school bezoeken. Wij verwachten hem rond 8.40 u. Wij beginnen de dag in de eigen klas, maar gaan weer snel naar buiten. Sinterklaas komt via het Schutterspad naar onze school. Als het weer het toelaat wordt Sinterklaas buiten welkom geheten op het “terras” tussen het schuurtje en de glijbaan. Ouders met jonge kinderen zijn ook welkom bij de ontvangst van Sinterklaas. Bij het welkomstwoord mogen zij op de trap naast de glijbaan gaan staan.
Na ontvangst van Sinterklaas gaan de leerlingen van groep 5 t/m 8 in hun eigen klas het feest vieren met hun surprises. Bij de andere groepen komt Sinterklaas op bezoek.
De groepen 1 t/m 4 zijn om 12.00 u. uit. De groepen 5 t/m 8 gaan om 14.30 u. naar huis.

Morgen geen gymlessen

In verband met het Sinterklaasfeest zijn er morgen geen gymlessen voor de groepen 5 t/m 8. Dit betekent dat de kinderen van de groepen 5 en 7 rechtstreeks naar school moeten gaan en niet naar de gymzaal.

                                                             

Voorleeswedstrijd

Afgelopen vrijdag, 27 november, was de finale van de voorleeswedstrijd bij ons op school.
Van de 22 kinderen die hadden meegedaan aan de voorrondes in de klas, bleven er uiteindelijk 6 kinderen over die streden om de titel "Voorleeskampioen van de Airborneschool".
De finalisten waren Eefke, Maxime en Sifra uit groep 7 en Emma, Nanne en Thom uit groep 8.
Er werd goed voorgelezen en de kinderen van groep 5 t/m 8 luisterden aandachtig naar de voorlezers.
De jury, bestaande uit de juffen Cornelieke, Truus en Annemarie, hadden een zeer zware taak.
Na lang beraad is uiteindelijk Nanne aangewezen, die zich voorleeskampioen mag noemen.
Zij zal onze school vertegenwoordigen tijdens de Renkumse Voorleeswedstrijd in januari of februari.

Actie Warchild

In de maanden september en oktober hebben we een goed begin gemaakt met geld in te zamelen voor WARCHILD. De kinderen hebben op een presentatie, in onze mooi hal, kennisgemaakt met wat Warchild allemaal doet en ik weet zeker dat er in diverse klassen ook daarover is doorgepraat. Dat blijkt wel uit het verzoek van een paar meiden uit groep 7 om cakejes te mogen verkopen tijdens het Open Huis op het Openingsfeest van onze school. Opbrengst: €30,70!! Bedankt dames! Op het openingsfeest hebben we ook nog van onze gasten giften voor WARCHILD gekregen. In totaal een bedrag van € 210,00!! Daarnaast is er de afgelopen weken goed gespaard in de klassen. Bij elkaar een bedrag van € 98,15!! Daarmee zitten we nu op een voorlopige tussenstand van € 338,15!! Een prachtig bedrag om het schooljaar mee te beginnen!
Maar het schooljaar is nog lang dus we hopen op meer! U weet dat uw kind elke week een kleine bijdrage mag geven, de spaarpotten staan er voor in de klas!. 

                                                     
Bij onze kerstviering op 17 december a.s. willen we aan het eind ook collecteren voor dit doel. Juist bij het kerstfeest is het verschil zo goed te zien tussen onze wereld waar kinderen toch over het algemeen niet te klagen hebben en het leed dat door oorlog en de gevolgen daarvan kinderen wordt aangedaan. In de koude winter lijken beelden uit vluchtelingenkampen nog meer indruk te maken. WARCHILD verricht veel goed werk in die kampen door te zorgen voor afleiding, onderwijs en hulp bij het verwerken van de ervaringen van de oorlog.
Van harte bij u aanbevolen dus!
Oproep mensen voor PR commissie
In de MR hebben we gesproken dat het tegenwoordig belangrijk is dat de school een PR commissie heeft. Een groep mensen, die meedenkt over hoe de school zich presenteert naar buiten. Denk aan: de website, nieuwsbrieven, artikelen voor de krant, sociale media, enz. Wie heeft hier beroepshalve ervaring mee en wil onze school hierbij helpen? U kunt zich aanmelden bij Wim Koenen, directie@airborneschool.nl.

Actie Schoonmaatjes

Vandaag hebben de kinderen een folder gekregen over schoenmaatjes.

Wat is Schoenmaatjes?
Kinderen in Nederland vullen een schoenendoos met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Zo wordt een simpele schoenendoos een onvergetelijk cadeau! Doe ook mee met dé schoenendoosactie.

Kinderen in Nederland doen als Schoenmaatjes iets concreets voor vriendjes in arme landen. De schoenendozen gaan naar kinderen op scholen, in weeshuizen, vluchtelingenkampen en opvangcentra voor straatkinderen.
Zij vinden zo’n cadeau erg bijzonder! De schoolspullen uit de schoenendoos helpen de kinderen op school en geven hen een betere toekomst.

De schoenendozen kunnen op maandag 4 januari en dinsdag 5 januari op school ingeleverd worden. De dozen worden woensdag 6 januari weg gebracht. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met juf Greetje.

Herinnering vrijwillige ouderbijdrage

Begin deze maand heeft u een brief gekregen van de oudercommissie voor de jaarlijkse vrijwillige ouderbijdrage. Als u dit nog niet heeft overgemaakt naar de oudercommissie, wilt u dit dan z.s.m. doen, want in de maand december heeft de oudercommissie alweer heel wat uitgaven voor de leerlingen.
U kunt € 35,-- per kind overmaken naar IBAN nr. NL73 RABO 0150957610 t.n.v. Oudercommissie Airborneschool, Bram Streeflandweg 53, 6871 HV Renkum. Graag met vermelding van de voor- en achternaam van uw kind of kinderen.

Lichtjes wandeling Beekdal

In de donkerste tijd van het jaar brengen Staatsbosbeheer, Stichting Renkums Beekdal en De Beken licht in de duisternis. Muts op, handschoenen aan en genieten van een door kaarsjes verlichte wandeling door de bossen van het Renkums Beekdal. Een gezellige avondwandeling die gemarkeerd is door tientallen kaarsjes. Volg de lichtjes en geniet van de natuur in het donker. De lichtjeswandeling is een bijzondere en sfeervolle avond voor de hele familie. Deze prachtige winterse wandeling van ongeveer 2 kilometer kun je op eigen gelegenheid en tempo lopen. Tussen 17 en 19 uur kan je doorlopend starten met de lichtjeswandeling vanaf de ingang van het bos bij de parkeerplaats van het Informatiecentrum Renkums Beekdal, Nieuwe Keijenbergseweg 170 te Renkum. Klik hier voor de flyer.

HOERA! KOMENDE WEEK ZIJN DEZE KINDEREN JARIG :

04 december Lukas Appel groep 1
04 december Amy Driessen groep 6
05 december Yorick van Driel groep 7
07 december Sven Kerkhof groep 6
07 december Vince de Roos groep 2
08 december Pien Hendriksen groep 3
11 december Lorenzo ter Horst groep 3
11 december Cate Oosterveld groep 5
12 december Emma Sabandar groep 8
13 december Evert Jan de Kruijf groep 3

                                                                 

We wensen jullie een feestelijke dag toe!

 

Meer nieuwsbrieven...

afmelden voor de nieuwsbrief | gegevens aanpassen | nieuwsbrief doorsturen