Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser..

26

17 maart 2016

AGENDA

23 maart Minitheater groep 1, aanvang 11.30 uur
24 maart Paasviering en Paaslunch met de kinderen op school, (kinderen hoeven geen eten en drinken voor de lunch mee te nemen)
25 maart Goede Vrijdag, Tulp- en Krokustoernooi (schoolvoetbal- en korfbaltoernooi)
28 maart Tweede Paasdag, de kinderen zijn vrij.
06 april Minitheater groep 3, aanvang 11.30 uur
10 april Kerk en Schooldienst in de Geref. Kerk, Utrechtseweg 93, aanvang 10.00 uur


PASEN

De komende week is de Stille Week, de week voor Pasen met Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag. We zijn deze weken met de Bijbelverhalen steeds dichter bij Jeruzalem gekomen, de stad waar Christus stierf en met Pasen weer opstond. Op donderdag had Jezus met zijn vrienden een maaltijd. Dat was niet zomaar even samen eten…..Het was een bijzondere maaltijd.
Wij vieren op donderdag ook Pasen. Met een viering in de klas of in de hal en met een maaltijd.
Een feestmaaltijd, waarbij we stilstaan dat we samen in vriendschap verbonden de maaltijd kunnen vieren. We steken de nieuwe Paaskaars aan, het nieuwe licht van Gods aanwezigheid. We zullen er met elkaar een mooie dag van maken!


AFSCHEID JUF TRUUS

Afgelopen vrijdag hebben we afscheid genomen van juf Truus. Zij kreeg een baan aangeboden voor een kleutergroep op een school in Elst. Zij wilde deze baan graag aannemen. We wensen juf Truus heel veel succes en danken haar voor haar inzet bij ons op school.
Juf Jule heeft haar taken overgenomen en staat nu de hele week voor groep 3.

Hieronder een stukje van juf Truus over haar laatste ochtend in groep 3.
Afgelopen vrijdag heb ik een prachtig afscheid gevierd in mijn groep 3. Ik ga immers veranderen van baan en ga naar de ‘De Wegwijzer’ in Elst (Gelderland). Juf Jule zal de hele week in de groep werken.
We hebben die afscheidsochtend de ‘Marshmallow challenge’ uitgevoerd. Een wedstrijdje om te kijken wie in er 18 minuten met 20 spaghetti staafjes, plakband, touw en 1 marshmallow de hoogste toren kan bouwen, waarbij bovenop de marshmallow moet liggen. (https://www.youtube.com/watch?v=rC3wcwDQfmI )Dat was best moeilijk, maar erg leuk.
Misschien kunt u het thuis ook eens proberen.
Ik wil graag nog iedereen van harte bedanken voor de lieve woorden, de cadeautjes en de samenwerking. Ik heb er van genoten.
Wie weet tot ziens.

Groeten juf Truus


WEL EN WEE JUF ANNEKE

Juf Anneke is vorige week geopereerd aan haar knie. De operatie is goed verlopen. Ze is vorige week donderdag weer thuisgekomen en is aan het herstellen. We hopen dat ze gauw weer op de been is.


PESTEN, GEPEST WORDEN, SNEL BOOS, BANG OM TE FALEN, ONZEKER....

Maatwerk in de Leeuwentraining: iets voor uw kind?
Op dinsdag 19 april, 15:30u start er weer een nieuwe Leeuwentraining op de Airborneschool. Leeuwentraining wordt in kleine groepjes gegeven door twee Kinder- en Jeugdtherapeuten. De training is gericht op het versterken van sociaal-emotionele vaardigheden waarbij veel aandacht is voor de individuele problematiek van uw kind. Bijzonder is, dat bij de Leeuwentraining een hulp hond aanwezig is.
Voor uitgebreide informatie: vraag een flyer aan juf Margreeth.

KANGOEROEWEDSTRIJD

Vandaag hebben de goede rekenaars van de groepen 3 t/m 8 meegedaan aan de landelijke Kangoeroewedstrijd. De leerlingen moesten echt hele lastige opgaven maken. Het waren echte wiskundige denkvragen. De leerlingen hebben heel erg hun best gedaan.

SCHOOLZWEMKAMPIOENSCHAPPEN

Afgelopen zaterdag vonden de schoolzwemkampioenschappen plaats. Onze school heeft hier met drie teams aan meegedaan. De kinderen hebben geweldig hun best gedaan en veel plezier gehad, maar helaas …. dit jaar zijn we niet in de prijzen gevallen. Volgend jaar beter.
Alle kinderen die hebben meegedaan: dank jullie wel voor jullie inzet.


SCHOOLVOET- EN KORFBALTOERNOOI

Gisteren zijn de wedstrijdschema’s aan de kinderen uitgedeeld. Daarop is te lezen wanneer en waar de kinderen moeten spelen tijdens het toernooi.
De begeleiders van de teams krijgen z.s.m. het programmaboekje met alle ins en outs over het toernooi.
De kinderen van groep 3 hebben gisteren voor het korfballen getraind en volgende week woensdag zijn de kinderen van groep 4 aan de beurt.


HOERA, ER IS ER EEN JARIG……

18 maart Guusje van der Kolk groep 3
21 maart Tom Zegveld groep 5
23 maart Dliwia Aziz groep 1

Meer nieuwsbrieven...

afmelden voor de nieuwsbrief | gegevens aanpassen | nieuwsbrief doorsturen