Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser..

32

28 april 2016

AGENDA

28 april Ouderavond groep 7
30 april t/m 16 mei Meivakantie
8 mei Moederdag
11 mei Regiofinale Schoolvoetbal te Arnhem
19 mei Luizencontrole
24 mei Praktisch verkeersexamen groep 7
24 mei Gymlessen op het schoolplein (buitensport kleding mee)
1 juni Drempeltest groep 7


AANWEZIGHEID RUUD SEUREN

De aanwezigheid van de interim-directeur in week 20:
Dinsdag 17 mei, woensdag 18 mei, donderdag 19 mei en vrijdag 20 mei.


VAKANTIEVERLOF

Nog steeds krijgt de school verzoeken om voorafgaand aan een vakantie verlof te verlenen.
De leerplichtambtenaar heeft aangegeven, dat de school geen verlof mag verlenen voor het zgn. luxe-verzuim (eerder op vakantie gaan). Geeft de school toch toestemming, dan kan de school een boete krijgen.
Daarnaast zal de betreffende ouder ook een boete kunnen krijgen.
De leerplichtambtenaren zullen ook dit jaar extra gaan controleren.
De school is daarnaast verplicht om het verzuim op de laatste dag voor een vakantie door te geven.
Een gewaarschuwd mens…….


STEPJES, SKATES EN ANDER ROLLEND MATERIAAL

Nu het weer mooier weer wordt, zien we steeds meer stepjes en skates op het schoolplein verschijnen. Dat is heel leuk en gezond, maar we willen daarover graag een aantal afspraken herhalen zodat het voor iedereen veilig blijft op het plein:
• Op het plein wordt gelopen met step en skatebord.
• Skatebord en step blijven buiten en worden op het plein (met een eigen slot en voor eigen risico) bij het hek geparkeerd. Binnen zorgen ze ook voor onveilige situaties, zwarte strepen op de muren, enz.
• Skates gaan zodra het kind ermee op school is aangekomen uit en de gewone schoenen gaan weer aan. Skates kunnen in de kapstok gelegd worden.
• In de pauzes wordt hier ook niet mee gespeeld.


REGIOFINALES SCHOOLVOETBALTOERNOOI

Op 11 mei vinden de wedstrijden voor dit toernooi plaats op de velden van Eldenia Arnhem, Westerveldsestraat 26, 6842 BV Arnhem. Om 13.15 uur starten de eerste wedstrijden. Zodra we meer informatie binnen krijgen, worden de kinderen van groep 7 en 8 middels een extra nieuwsbrief op de hoogte gesteld.


NIEUW THEMA: KOM, WE GAAN SPORTEN!                    

Na de vakantie start de hele school met een nieuw thema: “Kom, we gaan sporten”. Daarbij gaan we aandacht besteden aan sporten, spelletjes, spelregels, sporten en gezondheid, sporten en voeding, sporten met mensen met een handicap, enz. enz.
Het zou fijn zijn als we van veel verschillende sporten materialen op school krijgen om te laten zien, te onderzoeken, uit te proberen: ballen ( tennisballen, golfballen, basketballen enz. enz.), rackets, sticks, honkbalhandschoenen, beschermende kleding van bijv. een hockeykeeper, enz. enz. Helpt u ons daarbij?
Ook als u wat wilt komen vertellen, of u kent een (beroemde?!) tenniscoach, enz. dan vinden we dat heel leuk als deze langs wil komen om over zijn werk te vertellen.!


BLOEMBAKKEN SCHOOL

Aan de voorkant van de school hebben we hele mooie bloembakken. Maar tot nu toe groeit er alleen maar onkruid in. De kinderen van groep 5 zijn al druk bezig geweest om het onkruid weg te halen. En terwijl ze daar mee bezig waren ontdekten ze ook allerlei bewoners van de bloembakken: pissebedden, torretjes, wormen. Helaas is de klus nog niet af en daarom zijn we op zoek naar ouders of grootouders die ons daarmee willen helpen. Onkruid wieden, wat goede grond erbij, plantjes er in zetten enzovoort. Wie wil ons daar na de meivakantie mee helpen? Contactpersoon is juf Annemarie. (a.sorensen@airborneschool.nl)


AFSLUITING MUZIEKLESSEN VAN MEESTER LEONARD

Dinsdag hebben groepen 3 en 4 een leuke periode van muzieklessen afgesloten in het speellokaal. We hebben met elkaar de liedjes gezongen die we de afgelopen tijd hadden geleerd. Ook waren er kinderen uit groep 4 die hun eigen instrument hadden meegenomen. Na 5 minuten oefenen konden ze al meespelen met een liedje!
Andere kinderen van groepen 3 Ún 4 speelden de sterren van de hemel met de ‘Boomwackers’ (muziekbuizen) van meester Leonard.
Bent u nieuwsgierig hoe dit klonk? Op de website bij groep 4 komen binnenkort een paar filmpjes te staan.

                                                                                

VERKEERSEXAMEN GROEP 7

Vandaag hebben de kinderen van groep 7 het theoretisch verkeersexamen gehad. Op dinsdag 24 mei volgt het praktisch verkeersexamen. We zijn op zoek naar 3 vrijwilligers om te posten. Dit zal een ochtend duren. U kunt zich opgeven bij juf Greetje (g.wolthuis@airborneschool.nl)


WELKOM!

Na de meivakantie verwelkomen we 2 nieuwe leerlingen in groep 1: Youp Arts en Danisch Bhikharie.
We wensen hen een fijne tijd bij ons op school.


ER IS ER EEN JARIG

24 april Meneer Dries (Oeps, vorige week vergeten!)
4 mei Tigo Middelbos groep 8
5 mei Bodhi Gorter groep 4
10 mei Kai van Munster groep 1
11 mei Thom Streefkerk groep 8
13 mei juf Marjoleine
14 mei meester Jack

                                                                            

TOT SLOT

We wensen iedereen een hele fijne meivakantie. We hopen dat een ieder goed mag uitrusten. Voor allen die het dorp uitgaan wensen wij een goede reis toe en hopen dat iedereen weer veilig thuis mag komen.

Meer nieuwsbrieven...

afmelden voor de nieuwsbrief | gegevens aanpassen | nieuwsbrief doorsturen