Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser..

42

21 juli 2016AGENDA

21 juli Jaarfeest, afscheid groep 8, afscheid juf Josien, juf Jule, juf Susan en juf Francis
21 juli Afscheidsavond groep 8 (kinderen vanaf 17.30 uur, ouders welkom vanaf 18.30 uur)
22 juli Laatste schooldag, 12.00 uur afsluiting met champagne


HET SCHOOLJAAR 2015 – 2106 IS EEN ROERIG JAAR GEWEEST!

Het jaar begon met de intrek in het nieuwe gebouw en de mooie feestweek ter gelegenheid van de officiële opening door burgemeester Gebben en de viering van het 50-jarig bestaan van de school. Inmiddels begint het gebouw ons te passen als een vrolijke, lichte, fijne jas.
Op het persoonlijke vlak zijn er zowel privé als op school onder leerlingen en leerkrachten hoogte- en dieptepunten geweest. Momenten waarop we als gemeenschap om elkaar proberen te staan. We hebben dit jaar afscheid genomen van collega’s als juf Truus Bolt en meester Wim Koenen. Maar ons team werd ook versterkt door de komst van juf Lia. We hebben een LIO-stagiair zien uitgroeien tot een fijne collega. We zijn blij dat hij kan blijven en feliciteren hem ook met een succesvolle stage! En meester Ruud Seuren is ons als Interim-directeur komen ondersteunen.
Nu aan het eind van het jaar nemen we ook afscheid van een aantal collega’s waarvan sommigen echt al heel lang bij ons werken.
We willen allereerst Ruud enorm bedanken voor al het werk dat hij voor de school verricht heeft en de prettige manier waarop hij ons als MT heeft ondersteund. We wensen hem veel succes bij zijn volgende klussen!
Juf Josien en juf Jule gaan ons allebei na zo’n 17 jaar verlaten. Zij “vliegen uit” op zoek naar nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen. We willen hen ontzettend bedanken voor alles wat zij voor de school gedaan hebben. We gaan twee betrokken en gedreven collega’s missen! Maar ook de kinderen zullen jullie liefde voor het vak en “drive” gaan missen. We wensen jullie alle goeds in Kesteren en Ede!
Voor juf Susan is gelukkig een nieuwe plek gevonden in Elst. We nemen in haar afscheid van een collega met een groot hart voor kinderen met bijzondere behoeftes! Bedankt Susan voor alle energie die je in de school en in de kinderen hebt gestoken!
Ook nemen we afscheid van juf Francis, die vanaf Kerst in groep 1 inviel. We danken haar voor alle inzet die ze getoond heeft en wensen haar veel succes voor de toekomst.
We zijn blij dat we het volgend jaar al gelijk kunnen starten met onze nieuwe directeur, Arjanne van Leeuwen. We hebben er alle vertrouwen in dat wij met haar weer met een frisse blik de toekomst tegemoet kunnen gaan.
Maar eerst zullen we allemaal, ouders, kinderen en leerkrachten genieten van een heerlijke vakantie. Hopelijk vinden we allen rust en ruimte om even afstand te nemen van de alledaagse zorgen en bezigheden. We wensen u allen een goede vakantie en hopen elkaar gezond en wel terug te zien op maandag 5 september!
“Ga met God, Vaya con Dios, en à Dieu”
Jack Sabandar en Willemijntje Klein

DANKWOORD RUUD SEUREN

Vanaf 1 april heb ik mogen werken op de Airborneschool.
Dat heb ik met veel plezier gedaan.
Ik heb de collega’s kunnen helpen bij hun ontwikkeling.
Dankzij het MT heb ik snel me kunnen inwerken.
Nu komt er per ingaande 1 september een nieuwe directeur.
Ik heb ook het volste vertrouwen, dat zij de school verder gaat helpen om de ingezette weg verder te gaan ontwikkelen. Ik kan met een gerust hart het stokje overdragen.
Langs deze weg, wil ik dan ook iedereen bedanken voor de prettige samenwerking gedurende de afgelopen maanden: leerkrachten, leerlingen en ouders.
Een hele fijne vakantie gewenst en een goede start met Arjanne van Leeuwen.

Ruud Seuren, interim


INVULLING FORMATIE

Karlijn Roerdink komt ons team versterken. Zij gaat naast juf Anneke in groep 3 starten, omdat de verwachting is dat juf Anneke nog niet volledig hersteld zal zijn na de vakantie. Ook zal zij donderdag in groep 1 en een aantal woensdagen in groep 7 staan ter vervanging van juf Greetje.

Luna Heslop zal op dinsdag in groep 6 juf Greetje vervangen.

Zij zullen zich later via de nieuwsbrief aan u voorstellen.


JUF MARJOLEINE

Juf Marjoleine is de laatste dagen afwezig in verband met het overlijden van haar kleindochter Lorenna. Lorenna was al geruime tijd erg ziek.
We hebben besloten om deze laatste dagen geen invaller te laten komen. Intern hebben we een oplossing voor vervanging gezocht.
Vandaag is er het jaarfeest. Dan worden de kinderen begeleid door alle leerkrachten.
Voor vrijdag zorgen we voor een gepaste oplossing, zodat de kinderen om 12 uur aan de champagne kunnen.


ENGELS

Na de vakantie gaan de lessen Engels gewoon nog door tot aan de herfstvakantie.
Het begint gelijk na de vakantie op maandag 5 september. Bilingual zal zelf een berichtje sturen naar de betreffende ouders.

OPBRENGST TALENTEN SPONSOR MIDDAG

Vorige week donderdag was de talenten sponsor middag. Zeer veel kinderen etaleerden hun talent(en) op verschillende gebieden. Het was een genot om naar te kijken. De aanwezige bezoekers keken hun ogen uit.
Met deze sponsoractie voor Warchild is veel geld opgebracht, namelijk €2.073,83.
Een prachtig bedrag!
Het hele jaar is er voor Warchild natuurlijk geld bij elkaar gebracht. In totaal hebben we dit schooljaar voor Warchild opgehaald het mooie bedrag van €3.375,80. Iedereen dank hiervoor.


MR NIEUWS

In de MR hebben twee ouders aangegeven er mee te willen stoppen, dat zijn Marc van Driel en Noëlle de Boer. We willen hen hartelijk danken voor hun inzet de afgelopen jaren.
Er hebben zich inmiddels twee nieuwe ouders aangemeld als MR lid.
Zij zullen zich hieronder even aan u voorstellen.

Mijn naam is Bob Kistemaker (1969). Ik woon sinds 5 jaar in Heelsum samen met Elise, Lotte (11 jaar) en Niels (7 jaar).
Een aantal weken geleden hebben wij besloten onze zoon Niels aan te melden op de Airborneschool. Niels gaat volgend schooljaar starten in groep 5. In dezelfde week zag ik de herhaalde oproep voor een MR lid in de eerste Airborne-nieuwsbrief die ik las. Toen ik hoorde dat er nauwelijks aanmeldingen waren, heb ik besloten mij aan te melden; ook al ken ik de school nog niet zo goed. Dat zal wel snel veranderen nu …

Ik vind het belangrijk dat er medezeggenschap bestaat, zodat leerkrachten en ouders mee kunnen denken en praten over zaken die spelen op de school. Vanuit mijn opleiding en werk als P&O/HRM-adviseur ben ik bekend met het werk van een MR. Ik weet dus waar ik aan begin 
Namens alle andere ouders ga ik straks deelnemen aan de Medezeggenschapsraad. Dat voelt wel een beetje vreemd omdat ik nog maar weinig mensen op school ken en jullie niet de kans hebben gehad op mij te stemmen. Ik hoor dus graag jullie mening over onderwerpen die straks in de MR besproken zullen worden.

Tot ziens/spreeks volgend schooljaar.

Bob.

Hallo. Ik ben Matthé Hak. 37 jaar oud en vader van Ymke van 2 jaar oud en Timo, bijna 5 jaar oud. Timo heeft nu 1 jaar op de Airborneschool gezeten in groep 1. In het dagelijks leven ben ik naast vader werkzaam in de jeugdzorg en geef ik training op het gebied van communicatie en jeugdhulpverlening. Ik heb mij opgegeven om in de MR te gaan, omdat ik graag een bijdrage zou willen leveren aan de kwaliteit van het onderwijs, een gezonde leeromgeving en een positief leefklimaat op de Airborneschool.

Groeten, Matthé Hak


ER IS ER EEN JARIG

22 juli Julian van den Berg groep groep 1
22 juli Allester Valenteijn groep 6
24 juli Annelot Slicher groep 4
27 juli Dylan Nijhuis groep 6
2 augustus Thessa van den Berg groep 4
3 augustus Wouter Nijeboer groep 6
5 augustus Levi Verstegen groep 5
5 augustus Sifra Beenen groep 7
10 augustus Toprak Polat groep 4
12 augustus Jill Wennekes groep 1
12 augustus Anna de Kruijf groep 2
12 augustus Elisa de Kruijf groep 2
12 augustus Ruben van der Garde groep 3
12 augustus Elaine de Jezus groep 3
15 augustus Myrthe van Woudenberg groep 6
16 augustus Maud Reugebrink groep 1
16 augustus Timo Hak groep 1
17 augustus Sanne Kerkhof groep 5
19 augustus Naomi Hiller groep 2
21 augustus Fien van Gend groep 6
22 augustus Joost van Iterson groep 6
22 augustus juf Cornelieke Rupert Smit
23 augustus Boaz Kwakkel groep 1
25 augustus Celeste van Brakel groep 2
26 augustus Guy Willemsen groep 5
27 augustus Renske Kramer groep 4
29 augustus Noa Steenbergen groep 4
29 augustus Casper Waskowsky groep 7
1 september Tess van Amersfoort groep 5
4 september Enzo Hazeleger groep 2
5 september Desley van Meerten groep 1
5 september Noortje Zijlmans groep 1
6 september Jeroen Vincent groep 7


Wij wensen jullie een fijne dag!


Meer nieuwsbrieven...

afmelden voor de nieuwsbrief | gegevens aanpassen | nieuwsbrief doorsturen