Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser..

08-09 2016


Weeknieuws nr. 1

8 SEPTEMBER 2016

AGENDA

12 t/m 14 september Kamp groep 8
14 september Groep 7 naar de schuilkelders
15 en 20 september Contactavond
17 september Airborneherdenking Heelsum groep 6, 18.00 uur
18 september Airborneherdenking Oosterbeek groep 7/8, 10.15 uur
26 september Schoolfotograaf

BESTE OUDERS/VERZORGERS,

Al bijna een hele schoolweek voorbij, wat gaat dat snel. En wat ben je weer snel gewend aan het naar school gaan en aan elkaar. Voor mij was het een spannend begin, met nieuwe kinderen, ouders en collega’s. Ik wil dan ook meteen even van de gelegenheid gebruik maken om te zeggen dat ik me heel welkom voel. Ik krijg hartelijke reacties van kinderen en ouders en heb erg behulpzame collega’s, die mij wegwijs maken in de school. Bedankt daarvoor!

Juf Arjanne

KAMP GROEP 8

Maandagochtend is het al zo ver, groep 8 gaat op kamp! Dat worden hele leuke maar ook vermoeiende dagen. Daarom mogen de kinderen van groep 8 de donderdag na kamp later op school komen. Zij starten om 12.30 uur.
Mocht het zo zijn dat u die ochtend geen opvang voor uw kind heeft, dan kan hij/ zij altijd naar school komen.

EEN PERSOONLIJKE BOODSCHAP

Na het overlijden van mijn kleindochter op 19 juli j.l. heb ik, samen met mijn gezin, mogen ervaren hoe er door een ieder intens meegeleefd is met ons. Heel hartelijk dank daarvoor!

Juf Marjoleine

AIRBORNEHERDENKINGEN

Traditiegetrouw werken leerlingen in groep 6 t/m 8 mee aan de herdenkingsbijeenkomsten van de oorlogsslachtoffers. We vinden dit historisch besef erg belangrijk. We zijn er trots op dat wij adoptieschool mogen zijn van het Heelsums monument.

6: HERDENKING BIJ HET HEELSUMS MONUMENT OP ZATERDAG 17 SEPTEMBER.

Groep 6 zal bij de officiŽle plechtigheid aanwezig zijn en een krans leggen namens onze school.
Het programma ziet er als volgt uit:
- 17.50 u. We verzamelen buiten bij het Kerkje op de Heuvel.
- 18.00 u. Er is een korte dienst, waarin groep 6 zal zingen.
- 18.30 u. We lopen mee in de Stille tocht naar het monument.
- 19.00 u. De plechtigheid bij het monument begint.
Tijdens de plechtigheid zullen enkele kinderen iets voordragen en er zal een krans gelegd worden namens de school. Na afloop mogen kinderen, die dat willen, ook een eigen bos bloemen neerleggen. Graag zonder papier/plastic er omheen. Daarna is er voor de kinderen limonade en kunnen zij opgehaald worden. We schatten dit moment op ca 20.00 u.
Met de kinderen, die een fiets hebben staan bij het Kerkje, lopen we terug naar het Kerkje op de heuvel. Wilt u met uw kind goed afspreken waar hij/zij wordt gebracht en opgehaald of dat hij/zij zelf naar huis mag. Uiteraard mag u ook zelf meelopen.
Wilt u via de e-mail aan meester Jaco doorgeven of uw kind mee mag doen met deze herdenking en of u in de gelegenheid bent om kinderen te begeleiden? Zijn e-mailadres is j.vanholland@airborneschool.nl.

GROEP 7 EN 8: BEGRAAFPLAATS OOSTERBEEK.

Met de leerlingen van groep 7 en 8 fietsen we op zondag 18 september naar Oosterbeek. De herdenkingsdienst op de begraafplaats is jaarlijks een zeer indrukwekkende ervaring. We hopen dan ook dat al onze groep 7/8-leerlingen mee gaan.
- 10.30u We verzamelen bij de Airborneschool (Schutterspad) met de fiets
- 11.00u Aankomst en voorbereiding in Oosterbeek
- 11.30u We lopen naar de begraafplaats en stellen ons op bij de graven
Iedere leerling neemt 3 bossen bloemen mee. Ook hier geldt: zonder plastic/papier.
Verder meenemen: extra eten en drinken
Zorg dat je een goede fiets hebt en een volle maag bij vertrek!
Doorgaans zijn we rond 13.30u terug bij school, maar dit is moeilijk te zeggen.
Wilt u via de e-mail aan juf Marjoleine of meester Jaco doorgeven of uw kind mee mag doen met deze herdenking in Oosterbeek en of u in de gelegenheid bent om kinderen te begeleiden bij het fietsen? De e-mailadressen zijn m.garciaperez@airborneschool.nl en j.vanholland@airborneschool.nl. In verband met de organisatie moeten we uiterlijk 9 september weten met hoeveel kinderen we hier naar toegaan.

SCHOOLREISACTIE

Eťn van de hoogtepunten in het schooljaar is het schoolreisje. Een duur hoogtepunt. En daar wilt PLUS Pansier graag bij helpen! PLUS start op 5 september met een actie waarbij we kunnen sparen voor korting op, of misschien zelfs wel een gratis, schoolreisje.
Hoe werkt het? Alle kinderen krijgen binnenkort een portemonneetje. Hier kunnen schoolreismuntjes in gespaard worden. Deze krijgt u bij iedere 10 euro aan boodschappen bij PLUS Pansier. Ieder schoolreismuntje vertegenwoordigt een waarde van 10 cent. De gespaarde munten kunnen zij inleveren op school. Wij verzamelen alle munten en leveren deze in bij PLUS. Aan de hand van het aantal gespaarde munten krijgen wij dan een bedrag dat we kunnen gebruiken voor het schoolreisje.


ENGELSE LES

Kinderen op onze school kunnen binnenkort mogelijk meedoen aan de Engelse les. Deze les wordt verzorgd door Bilingual Kids; een taleninstituut dat zich speciaal richt op kinderen. Alle kinderen van groep 1 tot met 6 zijn welkom. De lessen zijn aangepast aan de verschillende leeftijden. Als uw zoon of dochter meedoet, weest u dan niet verbaasd als hij of zij u ineens de Engelse les gaat lezen! De lessen hebben een professionele opbouw en structuur, maar zijn vooral leuk omdat ze gericht zijn op de belevingswereld van de kinderen.
De docent is een (near) native speaker, die ervoor zorgt dat de kinderen worden ondergedompeld in de Engelse taal. Hierdoor pakken de kinderen makkelijker de correcte uitspraak op en leren ze het Engels ook sneller verstaan. De lessen worden aansluitend op schooltijd - op een nader te bepalen dag - gegeven en duren 50 minuten (effectieve lestijd).
Ga voor meer informatie naar www of http://www.bilingualkids.nl/inventarisatieformulier/ of mail naar Arnhem@bilingualkids.nl.

UITNODIGING VIERING / WAKE

Kerken in SyriŽ hebben het moeilijk. Na vijf jaar uitzichtloze burgeroorlog zijn 12 van de 18 miljoen SyriŽrs op drift. Ook de kerken worden zwaar getroffen. Twee derde van hun leden is gevlucht, weg van geweld, armoede en ellende. Libanon, Irak en JordaniŽ zijn overstroomd met vluchtelingen. De kerk in het Midden-Oosten houdt haar deuren open en biedt mensen hulp met voedselpakketten en onderdak. Ze delen wat ze hebben. Maar de rek lijkt eruit. Veel meer vluchtelingen kunnen kerken niet bergen. Toch houden ze stand, soms tegen beter weten in. Ze voelen zich regelmatig alleen staan. Kerk in Actie luidt de noodklok en organiseert een Actieweek van 17 t/m 25 september. Ons gebed en onze steun zijn hard nodig zodat kerken in het Midden-Oosten het vol kunnen houden. Samen zijn we de kerk in actie.
Parochies en Kerken in Renkum / Heelsum sluiten aan bij de vieringen die zaterdagavond 17 september in SyriŽ en overal in Nederland gehouden worden.
Locatie: Hervormde Kerk in Renkum (Kerkstraat 7)
De kerk is open van 19:30 tot 21:00.
De bijeenkomst heeft een open karakter, u kunt gerust ook voor een paar minuten binnenlopen!
Kijk eens op www.kerkinactie.nl/actieweek daar kunt u informatie vinden over bijvoorbeeld benefietconcerten.

HOERA! KOMENDE WEEK ZIJN DEZE KINDEREN JARIG :

14 september Brit Middelbos groep 5


We wensen je een feestelijke dag toe!

Meer nieuwsbrieven...

afmelden voor de nieuwsbrief | gegevens aanpassen | nieuwsbrief doorsturen