Juist door activiteiten en excursies ervaren en ontdekken kinderen dingen die zij uit een boek niet zouden kunnen leren. Al onze activiteiten zijn terug te vinden op de jaarkalender die wordt uitgereikt in de eerste schoolweek.
Elk jaar gaan we met de kinderen op schoolreis, afwisselend een educatief uitje en een 'leuk' uitje. Het is altijd weer een feest om met de bus op stap te gaan. We willen hierbij een evenwicht vinden tussen een educatieve en een ontspannen bestemming. Het tussenliggende jaar houden we een sport-en speldag waarbij creativiteit, fantasie en beweging centraal staan.
Voor ons wereldoriëntatie onderwijs maken we gebruik van de methode Blink. Deze gaat uit van thematisch onderwijs waarbij de kinderen onderzoekend en ontdekkend leren. De thema's worden 2 keer per jaar groots en meeslepend afgesloten. De ouders worden dan uitgenodigd en kinderen presenteren op verschillende manieren wat ze hebben geleerd.
Met een grote groep leerlingen uit groep 7 en 8 bezoeken we traditiegetrouw de dodenherdenking op het Airbornekerkhof in Oosterbeek. Dit is jaarlijks een indrukwekkend moment. Leerlingen van groep 6 adopteren ter voorbereiding hierop het monument in Heelsum. Ook nemen zij deel aan de herdenking. De kinderen mogen vlaggen hijsen, bloemen leggen en ze hebben een rol tijdens de herdenkingsdienst.
Door de gemeente worden sportevenementen georganiseerd voor de kinderen van het dorp. Per jaar bekijken we aan welke sportactiviteiten we deelnemen. Het voetbal-Tulp-tournooi op Goede Vrijdag is toch wel het hoogtepunt. Hieraan doen vaak zo’n 80 leerlingen mee. De leerlingen van de groepen 5 en 8 van de Renkumse scholen hebben jaarlijks ‘Scoor een sport’. Zij kunnen op deze dag kennismaken met verschillende sporten, waaronder judo, handbal en atletiek .
Samen met ouders wordt het kerstfeest gevierd. We leven hier naar toe met de kinderen door het instuderen van liederen en kerstspel.
We zijn gewend om op de donderdag voor pasen met de kinderen op school te eten. Rondom deze paaslunch wordt aandacht besteed aan het feest van pasen met een viering in de groepen of de bouw.
Dit is jaarlijks een grote happening. Zowel kinderen als ouders zijn rond half negen paraat op het plein. Elke keer is het spannend hoe de goedheiligman en zijn knechten arriveren. Er gaat namelijk nog wel eens het nodige mis. Met name onze jonge kinderen leven intensief toe naar deze dag. Vanaf groep 6 maken kinderen surprises en gedichten.
Scholen onderling stellen een kunstmenu samen. Voor elke groep wordt jaarlijks een activiteit gekozen om ervaring op te doen met één van de kunstdisciplines, bijvoorbeeld een bezoek aan een voorstelling of museum. Ook wordt op projectbasis les gegeven door vakleerkrachten dans, muziek of drama.
Per schooljaar kiezen we een goed doel dat we ondersteunen. Tijdens de kerstviering wordt er geld opgehaald en vaak is er ook nog een ander moment in het schooljaar waarbij we activiteiten organiseren om het goede doel te ondersteunen. In het schooljaar 18-19 is het goede doel VOKK en de kralenketting. Door acties als Schoenmaatjes, Jantje Beton en Wandelen voor Water willen we kinderen meegeven dat niet ieder kind op de wereld opgroeit in dezelfde omstandigheden als wij.
Op woensdag verandert het speellokaal in een theater. Iedere week is er een groep aan de beurt om te presenteren wat zij de afgelopen weken in de klas hebben gedaan. En natuurlijk is er publiek: de ouders van de groep kinderen, en nog twee andere groepen in school zijn uitgenodigd.
In de laatste schoolweek hebben we feest. Het plein hangt vol vlaggetjes. En overal klinkt muziek. Vaste onderdelen zijn: de talentenjacht, de picknick en de afscheidsviering voor groep 8. Ouders helpen mee met het maken van lekkere hapjes of ondersteunen bij de jongste kinderen.