Hieronder nogmaals de informatie over de Airborne herdenkingen. Bij beide herdenkingen bent u als ouder van harte welkom mee te komen!  Deze week bereiden we in de bovenbouwgroepen de plechtigheden voor. Hierbij hoort uiteraard ook het verhaal van de Operatie Market Garden. A.s. vrijdag krijgen we vanuit de werkgroep Heelums monument uitleg over de landing van de 1e divisie, onderdeel van Operatie Marketgarden op 17 september 1944. Ook meneer Tony Costello die in Liverpool woont, komt morgen bij ons langs op school! Vorig jaar hebben we hem ontmoet op de herdenking in Oosterbeek en verraste hij ons met mooie magneten voor al onze kinderen. Vanwege de naam van onze school voelen we ons uiteraard extra verbonden met deze veldslag waarin duizenden soldaten sneuvelden voor onze uiteindelijke vrijheid.


zaterdagavond 17 SEPTEMBER: HERDENKiNG MONUMENT HEELSUM

Sinds een aantal jaar mogen we ons adoptieschool noemen van het Heelsums herdenkingsmonument dat ons herinnert aan . Samen met de kinderen van de bovenbouw (groep 5 t/m 8) zullen we bij de officiŽle plechtigheid aanwezig zijn en op zaterdagavond 17 september een krans leggen namens onze school. Er hebben zich 30 bovenbouwkinderen op gegeven voor het schoolkoor. We zullen 2 vredesliederen zingen in de herdenkingsdienst. 
- 17.50u We verzamelen buiten bij het Kerkje op de Heuvel.
- 18.00u Er is een korte herdenkingsdienst.
- 18.30u We lopen mee in de Stille tocht naar het monument.
- 19.00u De plechtigheid bij het monument begint (Het is ook mogelijk rechtstreeks naar het monument te komen).
Na afloop van het leggen van onze krans, mogen kinderen die dat willen ook een eigen bos bloemen neerleggen. Graag zonder papier/plastic erom heen. Daarna is er voor de kinderen limonade en kunnen zij opgehaald worden. We schatten dit moment op ca 20.00u.
Met de kinderen die een fiets hebben staan bij het Kerkje lopen we terug naar het Kerkje op de heuvel. Wilt u met uw kind goed afspreken waar hij/zij wordt gebracht en opgehaald of dat hij/zij zelf naar huis mag. Uiteraard mag u zelf ook bij de plechtigheid aanwezig zijn.

 

 

 

 


zondagochtend 18 SEPTEMBER: BEGRAAFPLAATS OOSTERBEEK

Met de leerlingen van groep 7 en 8 die zich hebben opgegeven,  fietsen we op zondag 18 september naar Oosterbeek. De herdenkingsdienst op de begraafplaats is jaarlijks een zeer indrukwekkende ervaring.

- 10.30u We verzamelen bij het hek van school (Schutterspad) met de fiets
- 11.00u Aankomst en voorbereiding in Oosterbeek
- 11.30u We lopen naar de begraafplaats en stellen ons op bij de graven.
Iedere leerling neemt 3 bossen bloemen mee. Ook hier geldt: zonder plastic/papier.
Verder meenemen: extra eten en drinken
Zorg dat je een goede fiets hebt, en een volle maag bij vertrek!
Doorgaans zijn we rond 13.30u terug bij school, maar dit is moeilijk te zeggen.
 

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl