Voor de n een probleem, voor de ander veel plezier!


LEESRUPSVERHAAL

Kinderboekenweek is leuk! We zijn al weken bezig met het Leesrupsverhaal. Juf Suzanne heeft dit bedacht en begeleid. De hele dag door schrijft n bovenbouwleerling met n onderbouwleerling verder aan het Leesrupsverhaal. Natuurlijk worden er ook illustraties gemaakt. Er hebben al wel 90 kinderen mee gedaan en we gaan er de komende week nog mee verder. Het Leesrupsverhaal hangt in de bovenbouwhal en begint boven de kamer van juf Margreeth. Hoe en waar het verhaal eindigt weet nog niemand. Maar z begint het verhaal:
‘Als Merel op een dag de koelkast open doet, zit daar een elfje. Ze heet Esmeralda en ze rijdt op een vliegende pony die Ester heet. Elfje Esmeralda kan zich onzichtbaar maken en dus mag zij mee naar school. Er zitten ook Superhelden in de keuken van Merel, maar die stuurt Merel weg. Esmeralda mag van de vader van Merel niet blijven. Maar Elfje Esmeralda heeft een plannetje: ze gaan samen op haar vliegende pony Ester naar Elfenland. Daar beleven ze allerlei avonturen.’
Komt u bij ons binnenlopen om ons verhaal te lezen??


SCHOOLONTBIJT

Onze school is weer geselecteerd voor het Nationale Schoolontbijt. Op dinsdag 1 november mogen alle kinderen met een lege maag naar school komen. Zij kunnen dan aanschuiven aan vrolijk gedekte tafels waaraan we gezellig samen zullen ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt stimuleert het belang van een stevig ontbijt. Een auto rijdt niet zonder benzine en een telefoon werkt niet met een lege batterij. Dat vinden we heel gewoon. Maar zelf haasten we ons vaak zonder ontbijt de deur uit. Terwijl je lichaam echt een ontbijt nodig heeft om met energie aan de dag te beginnen. Zeker omdat je lijf het ’s nachts zonder eten heeft moeten doen. Op 1 november zullen we in de groepen de 5 vuistregels voor ontbijt aanleren. Lees er meer over op http://www.schoolontbijt.nl/waarom-ontbijten.


AFRONDING PROJECT WERELDGODSDIENSTEN

Sinds de zomervakantie werken de bovenbouwgroepen aan hun project wereldgodsdiensten. Dit doen zij op de middagen. Soms in groepjes, soms alleen; soms door instructie van de leerkracht, soms door eigen onderzoeksvaardigheden. In de bovenbouwhal en in de groepen hangen veel werkstukken, muurkranten, knutsels, waarin de kinderen dat wat ze geleerd hebben presenteren.
Voor iedere bovenbouwgroep zijn kernbegrippen afgesproken en doelen opgesteld. Deze week zullen we controleren of de kinderen deze doelen behaald hebben. Ons volgende project gaat over het heelal.


EXCURSIE JOODSE SYNAGOGE

De kinderen van groep 7 en 8 sluiten het project wereldgodsdiensten af met een excursie naar de Joodse Synagoge in Arnhem. Dit gebeurt op maandag 31 oktober tussen 10.30u en 13.00u. We gaan met een bus. De kinderen moeten die dag een lunchpakket meenemen en eten met de eigen leerkracht. Voorafgaand aan de excursie krijgen zij a.s. donderdag een gastles op school over de synagoge.


NIEUW PROJECT: DE RUIMTE EN HET HEELAL

Tot aan de kerstvakantie werken we met alle groepen aan een schoolbreed project over de ruimte en het heelal. In de onderbouw noemen we dit thema: ‘We volgen de ster’. Natuurlijk gaan we veel praten over raketten en astronauten. We zullen gaan kijken naar de maan die door de bomen schijnt. En we volgen de ster die vroeger de Wijzen uit het Oosten ook gevolgd hebben. In de bovenbouw buigen we ons over de Melkweg, het sterrenstelsel waarin ons zonnestelsel zich bevindt. Het zou leuk zijn als de kinderen alvast bedenken of ze thuis spullen hebben over dit thema: verkleedkleren, boeken, materialen om een raket te bouwen. Als opwarmertje en een leuke tip voor de herfstvakantie is het wellicht een idee om een museum te bezoeken als het Space Expo in Noordwijk (komend weekend: Museum weekend en dus gratis!). In de onderbouw hebben we inmiddels n astronautenpak, gemaakt van een oud laken. Als er een ouder is die voor de andere onderbouwgroepen dit pak wil namaken, dan zouden we dat heel erg fijn vinden. Neem dan even contact op met n van onze leerkrachten.


LUIZENCONTROLE

Op de donderdag na de herfstvakantie is er weer luizencontrole. Wilt u uw kind die dag geen vlechtjes, staartjes of gel in doen? Mocht er bij uw kind ‘iets’ gevonden worden, dan neemt n van onze leerkrachten contact met u op. We gaan er vanuit dat u het ons laat weten wanneer u thuis hoofdluis ontdekt. We kunnen dan indien nodig een extra controle organiseren volgens ons protocol. (zie website-downloads)


VOORLICHTINGSAVOND V.O

De overstap naar het Voortgezet Onderwijs is een grote stap! Zeker wanneer het uw eerste keer is, vinden we het belangrijk dat ouders van onze groep 8-leerlingen naar deze avond komen. We zullen u op deze voorlichtingsavond het stappenplan uitleggen dat we samen met u doorlopen om uw kind geplaatst te zien op de middelbare school waar het past. Ook zullen we uitleg geven over de verschillende niveaus (wt een afkortingen!) die er in het Voortgezet Onderwijs zijn en tips geven om beslagen ten ijs te komen op al die open dagen in de maanden januari en februari!


OUDERBIJDRAGE

Heeft u de ouderbijdrage al betaald? We hebben uw geld snel nodig voor de uitgaven van de dure decembermaand. We gaan er vanuit dat ieder gezin de ouderbijdrage betaalt. Ieder kind doet immers mee met de leuke extra activiteiten (sint, kerst, speldag, paasbrunch, excursies). Mocht het betalen echt een probleem zijn, loop dan even binnen bij Euranne. We kunnen dan samen zoeken naar een oplossing.


WACHTEN BUITEN HEK

Wilt u buiten het hek wachten als er nog onderbouwkinderen buiten spelen? Het wordt anders te onoverzichtelijk voor zowel de kleuters als de leerkrachten.


PARKEREN

Er blijven klachten komen vanuit het Dorrestijnplantsoen. Doordat er voor de containers auto’s geparkeerd worden, worden de containers niet geleegd! Wat voor de bewoners uiteraard heel erg vervelend is.


HOERA! JARIG:

Juf Jule – 13 oktober
Juf Margreeth – 15 oktober
Trix v Gend (6) – 18 oktober
Anouk Hagen (5) – 21 oktober
Juf Josien – 23 oktober
Justin vd Kraats (1) – 22 oktober
Duke de Best (4) – 24 oktober
Harley de Wit (2/3b) – 27 oktober
Reniela Bosters (5) – 29 oktober


AGENDA 2011/2012

Gr. 5: Excursie Robin Hood (Milieu Educatie Centrum)

17 oktober

Gr. 6: Excursie Robin Hood (Milieu Educatie Centrum) 18 oktober

Gr. 5: Mini-theater. Ouders van onze groep 5-leerlingen zijn welkom

19 oktober 11.30u-12.00u

Gr. 1: Verjaardagsfeest van de juffen 20 oktober (ochtend)

Gr. 5 t/m 8: Continurooster (lunchpakket mee)

21 oktober (8.30u-14.00u)

Herfstvakantie

24 t/m 28 oktober

Gr. 7 en 8: Excursie Joodse synagoge in Arnhem (lunchpakket mee)

31 oktober

Start Schoolbreed project over de ruimte en het heelal

Herfstvakantie t/m kerstvakantie

Schoolontbijt (kom met een lege maag naar school!)

1 november

Luizencontrole

3 november 13.00u-14.00u

Voorlichtingsavond Voortgezet Onderwijs voor ouders van onze groep 8-leerlingen

8 november 20.00u

Gr. 4: Mini-theater. Ouders van onze groep 4-leerlingen zijn welkom

9 november 11.30u-12.00u

Alle kinderen hele dag vrij i.v.m. studie van het team

14 november

Alle kinderen middag vrij i.v.m. studie van het team

22 november

Contactavonden groep 8: Voorlopig advies V.O.

22 en 24 november

Contactavond overige groepen: op initiatief van ouders of van de leerkracht

24 november

Afscheid meester Harrie

Afscheidsfeest voor de kinderen: overdag op school

Afscheidsreceptie voor ouders, en andere belangstellenden: 19.30u-21.00u

1 december

 

Kerstfeest voor alle kinderen en ouders in de Herv. Kerk, Doprstraat, Renkum

22 december


Klik hier voor de printversie van deze nieuwsbrief. Heeft u opmerkingen n.a.v. deze nieuwsbrief? Mail naar info@airborneschool.nl . U krijgt altijd antwoord!

  

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl