Sneeuwpret op de Airborneschool

Sneeuw geeft in verkeer ongemakken, maar voor kinderen is het een traktatie. Daarom zijn afgelopen vrijdag 7 december de gymlessen op de Airborneschool omgezet in lessen sneeuwpret. Bij “de Kuil” achter de Rijnkom genoten de kinderen van de sneeuw. Er is toch niets heerlijker dan met een slee van een helling af te roetsjen. Ook met scheppen kun je een flinke vaart ontwikkelen. De kinderen hebben ook prachtige sneeuwpoppen gemaakt.
Met een gezonde rode blos op de wangen kwamen de kinderen weer de school in. Ze hadden genoten.

Schoolplein

Deze week wordt een begin gemaakt met de renovatie van het schoolplein. Onder de duikelstangen komen rubberen tegels en het talud wordt zo aangepakt dat de erosie stopt en er niet steeds zand op het schoolplein komt. De werkzaamheden zullen in fasen uitgevoerd worden. Steeds zullen we een stukje van het plein afzetten. Na de kerstvakantie kunnen we het nieuwe jaar starten met een vernieuwd schoolplein.

Boeken van groep 2/3a en 2/3b

Tijdens het thema “de bibliotheek” hebben de kinderen zelf een boek gemaakt.
Het boek van groep 2/3a kunt u bekijken via de link hieronder.
http://onlinefotoalbum.hema.nl/onlinefotoalbum-bekijken/141e71bb-8636-4d3f-965e-ca510a5eab31
Het boek van groep 2/3b wordt de komende weken doorgegeven via de kinderen. Als u belangstelling heeft voor 1 van de boeken, kunt u dit doorgeven aan de leerkrachten. De kosten zijn 15 Euro per boek.
We hopen bij volgende thema’s ook weer een boek te maken.

GigaKids typecursus

In februari start op school weer een typecursus voor groep 7 en 8.
In 12 lessen kunnen de leerlingen met 10 vingers blind leren typen.
De lessen zijn in school op donderdag direct na schooltijd.
Deze week krijgen de kinderen, uit deze groepen, een aanmeldingsbrief mee naar huis.
Opgaven graag voor 1 februari binnen bij de groepsleerkracht.

Goede doelenproject Ghana

Voor het goede doelenproject in Ghana is er tot nu toe 118 euro opgehaald. Waarvoor onze hartelijke dank. Het geld komt o.a. ten goede aan een school in Ghana. Juf Greetje gaat in de kerstvakantie ook bij dit project in Ghana kijken. Zij zal zorgen dat het geld daar in goede handen komt. Wij blijven dit schooljaar elke maandag sparen voor dit doel.
Hieronder nog wat nieuwe informatie over het project.

Project Ghana
Momenteel verblijft Lianne de Buck zo’n 6 weken in Ghana.
Ze is druk aan het werk met verstandelijk gehandicapte kinderen van het Kassim project. Naast deze bezigheden werkt zij ook 2 dagen op een primary school.
Het is een particuliere school en het is er goed geregeld. Dit betekent wel dat de school geen steun krijgt van de overheid. Normaal gesproken krijgen kinderen op particuliere scholen geen eten tussen de middag. Op deze school krijgen ze dat wel. Op deze school worden ook geen kinderen geweigerd. Dat is op andere scholen wel zo. Hier zitten daardoor ook een aantal kinderen met een verstandelijke beperking. De school wil graag dat Lianne daar iets mee gaat doen en daar eventueel de leraren advies over gaat geven. De school heeft weinig lesmaterialen. Daar kunnen we als Airborneschool nog in helpen.

Wij hopen dat de kinderen elke week weer wat geld voor dit project willen meenemen. Ook na afloop van de kerstviering zal ook voor dit project gecollecteerd worden.

Kerstviering: “Dromen van Vrede”

Op 20 december is de kerstviering van onze school in de Hervormde kerk, Kerkstraat 9 in Renkum.
De dienst begint om 19.00 uur en de deuren zijn open vanaf 18.45 u.
De kinderen van groep 1 t/m 3 kunnen in de zijzaal van de kerk worden gebracht. Vanaf hier zullen ze met hun eigen juf naar de kerk gaan. U kunt de kinderen na afloop ook weer op deze plaats ophalen. Het is daarom handig als u uw jas aan de kapstokken bij de bijzaal ophangt en via de zijdeur de kerk binnen gaat.
De kinderen die mee doen aan het kerstspel worden vanaf half zeven in de bijzaal verwacht. Ze krijgen hier nog een aparte brief over.
De dienst is niet geschikt voor jongere kinderen, maar er is wel oppas aanwezig voor kinderen onder de 4 jaar. Ook hiervoor kunt u terecht in de bijzaal.
Alle andere mensen mogen gewoon door de hoofdingang naar binnen.
Bij de uitgang van de dienst is er een collecte voor een school in Ghana. Het doel is bij de kinderen bekend, omdat we daar ook in de klassen voor sparen.
Na afloop van de kerstviering is er buiten nog chocolademelk en glhwein met een lekker koekje voor iedereen.
Op vrijdag zijn de kinderen van groep 1 t/m 4 vrij en voor de andere kinderen is er continurooster.

NIEUWJAARSINLOOP

Inmiddels is het een traditie dat we op de maandagochtend na de kerstvakantie met elkaar een oliebol eten en elkaar geluk toewensen voor het nieuwe jaar. Voor ouders is er koffie en thee in het speellokaal. Kinderen starten eerst in de eigen klas, maar komen daarna ook naar het speellokaal . We nemen tussen 08.30 u. en 09.15 u. de tijd om elkaar geluk te wensen. We vinden het leuk als veel ouders blijven…….

                                                      

n sneeuwvlok

“Vertel me eens wat een sneeuwvlok weegt”, vroeg een hermelijn aan een duif. “Niets meer dan niets”, was het antwoord van de duif.
“In dat geval moet ik je een wonderbaarlijk verhaal vertellen”, zei de hermelijn. “Ik zat eens op een tak van een dennenboom, toen het zachtjes en stil begon te sneeuwen. Omdat ik toch niets beters te doen had, begon ik de sneeuwvlokken te tellen die neerdaalden op de naalden en de tak waarop ik zat. Ik was precies bij nummer 3.741.952, toen de 3.741.953e sneeuwvlok op de tak viel…..
Niets meer dan niets, zeg je, maar de tak brak af.”
De hermelijn liep weer verder. De duif, al sinds de tijd van Noach een autoriteit in vredeszaken, dacht over het verhaal na en zei tenslotte in zichzelf: “Misschien ontbreekt er nog maar de stem van n mens om tot vrede in de wereld te komen”

Met Kerstfeest vieren we de geboorte van Jezus. Hij heeft de mensen geleerd om elkaar lief te hebben en voor elkaar te zorgen. Hij liet ons zien hoe God het graag wil dat de mensen op aarde met elkaar omgaan. Met elkaar kunnen we werken aan een betere wereld. Jezus wees ons op onze verantwoordelijkheid om de juiste keuzes te maken.
Kerstfeest is een feest van licht en vrede. Laten we niet alleen dromen van vrede, maar ook ons eigen steentje bijdragen om vrede tot stand te brengen.

Goede kerstdagen en een gelukkig 2013 toegewenst,
Namens het team,

Wim Koenen.

HOERA! JARIG IN DE KOMENDE 2 WEKEN

11 december Cate Oosterveld                 groep 2b
12 december Emma Sabandar                 groep 5
13 december Niels Stunnenberg              groep 8
14 december Mareno Kennis                   groep 8
17 december Max Pansier                       groep 6
18 december Marceau van der Schouw    groep 7
19 december Juf Esther Wensink
20 december Jonah Blijlevens                  groep 7
21 december Tim Braber                        groep 6

We wensen jullie een feestelijke dag toe!

AGENDA
11 december     Start renovatie schoolplein
20 december     ’s Avonds kerstfeest met ouders en leerlingen. Aanvang 19.00 u.
21 december     Groep 5 t/m 8 heeft continurooster en is om 14.00 u. uit.
                         De leerlingen van de groepen 1 t/m 4 zijn de gehele dag vrij.
24 december t/m 4 januari Kerstvakantie.
7 januari            Nieuwjaarsinloop
10 januari          Luizencontrole
15 januari          Oudercommissie

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl