Tulp/krokustoernooi

Op Goede Vrijdag was er weer het Tulp/Krokustoernooi. Ondanks de kou was het een gezellig en sportief toernooi. De kinderen hebben genoten. Voor de kinderen was het ook leuk dat hun inspanningen werden beloond. De school kreeg de sportiviteitsbeker en groep 6 haalde 2 eerste prijzen. De meisjes van groep 8 haalde in een spannende finale wedstrijd een 2e prijs. Bij het korfbal haalde groep 3 een eerste prijs. Fijn om te merken dat zo veel ouders betrokken waren bij dit toernooi. Hartelijk dank hiervoor. Een speciale dank gaat uit naar de begeleiders van de teams. Zonder uw hulp en aanmoediging zou het toernooi niet zo geslaagd zijn.

Plusopdracht taal

Je mag de volgende letters gebruiken:
a – b – c – d – e – h – i – k – l – m – n – o – p – r – s – t – u – x
Alle letters mogen maar 1 keer in het woord gebruikt worden.
Met deze opdracht ging Anna uit groep 6 aan de slag.
Zij schreef het volgende verhaal.

Sportman,

Ik kan hard lopen.
En ik sprint dan.
Als ik sprint is dat hard!
Echt super hard.
Lopen is leuk.
Echt, lopen is leuk.
Ik kan hard lopen en ik ren hard.
Echt super hard.
Sporten is leuk, super leuk.

Zwemwedstrijd

A.s. zaterdag doet een zwemteam van onze school mee aan de regionale zwemwedstrijden in Veenendaal. Wij wensen de zwemmers veel succes.

Paaslunch

Afgelopen donderdag heeft de oudercommissie de kinderen een heerlijke paaslunch aangeboden. De kinderen hebben er echt van genoten. Wij kregen de indruk dat sommige kinderen heel wat meer gegeten hebben dan ze normaal doen. Maar wat wil je als je met elkaar heerlijk kunt smullen van al dat lekkers. Alle ouders die zich hiervoor hebben ingezet willen wij hartelijk danken. Geweldig zoals jullie dit hebben gedaan.


Wiskundewedstrijd op Airborneschool

Goede rekenaars van onze school hebben op donderdag 21 maart meegedaan aan de grootste wiskundewedstrijd van de wereld. Kinderen die meer kunnen, geven wij extra uitdagende opdrachten, dit jaar ook door ze mee te laten doen aan deze W4Kangoeroe2013 (WereldWijde WiskundeWedstrijd).
De 21 deelnemers hebben in de weken voor de wedstrijd goed getraind met de hulp van twee vaders. ‘Ik vond alleen de laatste vier opgaven wel lastig’, vertelde Nynke uit groep 7. Arthur van Iterson, de vader die toezicht hield tijdens de wedstrijd, zei: ‘Je kon de hersens horen kraken.’
Kangoeroe is – met bijna 6,5 miljoen deelnemers ruim 50 landen - de grootste wiskundewedstrijd ter wereld, kijk maar op www.w4kangoeroe.nl.

                                                                                        

 Projectafsluiting

Op woensdag 17 april sluiten we ons schoolproject “Mooi, mooier, mooist” af met een feestelijk tintje. Wij nodigen u dan ook van harte uit om tussen 18.30 en 20.00 u. de resultaten van het project te bewonderen. Er zullen modeshows gegeven worden. Tevens kunt u een museum bezoeken. Nadere informatie volgt. Houdt u deze avond vrij in uw agenda?

Huwelijken

Op vrijdag 19 april is het zover, dan is de trouwdag van juf Jedidja met Ruben!
In groep 1 zijn ze er al mee bezig; het past natuurlijk prachtig in het thema 'Mooi, mooier, mooist'.

Op de dag zelf is groep 1 vrij, en aangezien de receptie pas 's avonds is, leek het juf Jedidja niet geschikt om op die dag zelf een kinderreceptie te houden.
Omdat het wel heel leuk is om de kinderen mee te laten genieten van het feest, organiseert juf Jedidja na de meivakantie samen met Ruben een kinderreceptie, speciaal voor groep 1.
Maandag 13 mei is er om half 9 een inloop in het speellokaal. Hier gaan we gezellig wat drinken en mogen de kinderen cakejes versieren. Uiteraard worden er ook trouwfoto's getoond. Ook u de ouders zijn hierbij van harte welkom!
Vind u het leuk om te helpen met het cake versieren, wilt u zich dan van tevoren opgeven bij juf Jedidja of juf Margreeth. Dan krijgt u tijdens de receptie een groepje kinderen onder uw hoede.

Op woensdag 24 april gaat meester Wim trouwen. Het is niet mogelijk om met de hele school naar de bruiloft te gaan, daarom komen Wim en Dorrit een dag later (donderdag 25 april) op school om met de kinderen het feestje nog eens te vieren. Over hoe dit gaat gebeuren wordt u later nog geïnformeerd.

Oproep van groep 1

Heeft u nog oude shirtjes die geverfd en versierd mogen worden? Wij verzamelen deze!

Studiemiddag groep 1 t/m 4

Zoals eerder in een nieuwsbrief is vermeld, is er met de vermelding van de studiedagen in de kalender wat fout gegaan. Op 18 april zijn de kinderen van deze groepen ’s middags vrij en niet de hele dag zoals in de kalender staat.

Ouderavond groep 1 t/m 3

In de kalender staat dat er op 24 april een ouderavond is voor de groepen 1 t/m 3. Doordat meester Wim op deze dag gaat trouwen is deze ouderavond verschoven naar 15 mei.

Nieuwe leerling                                     

Na de paasdagen hebben we Lorenzo Agunbero mogen verwelkomen in groep 7. Lorenzo is met zijn ouders in Renkum komen wonen. Wij wensen Lorenzo en zijn ouders een fijne tijd toe op onze school!

Ouderenquête

Er stromen al heel wat oudervragenlijsten binnen. Maar nog niet iedereen heeft deze ingevuld. Als u de vragenlijst nog niet heeft ingevuld, wil ik u vragen dit nog deze week te doen en uiterlijk vrijdag 5 april in te leveren op school. In de hal bij groep 4 en in de personeelskamer staat een doos waarin u de vragenlijst kunt deponeren. Hoe meer mensen de vragenlijst invullen des te beter krijgen wij een beeld over hoe u als ouders over onze school denkt. Met deze informatie willen wij de school verder ontwikkelen. Uw mening doet er dus toe. De vragenlijsten worden anoniem verwerkt.
Wij hopen dat u allemaal de moeite neemt om de lijst in te vullen. Alvast hartelijk dank voor de moeite.

Koningsspelen 

Op vrijdag 26 april doen wij mee met de Koningsspelen die Solidez voor de gemeente Renkum organiseert. Wij beginnen ’s ochtends met een ontbijtje op school. Dit ontbijt wordt landelijk verzorgd. Daarna gaan de groepen 4 t/m 8 naar het sportpark. De groepen 2 en 3 blijven op school en hebben hier een spelletjesprogramma.
We hebben hier ook ouders/begeleiders bij nodig! U kunt zich opgeven bij de leerkrachten van uw kind(eren).

Gezinsdienst Hervormde Kerk Heelsum 14 April 2013

Onderstaand berichtje gaat niet over een kerk- en schooldienst, maar is een vrijblijvende uitnodiging van deze kerk.

“Wij hebben het de afgelopen keren in de gezinsdiensten gehad over “Ben je blind of zo?” en “Ik voel ik voel wat jij niet ziet”. Deze keer gaan wij het hebben over “Ga dus op weg” en kijken en luisteren wij samen naar de reizen van Paulus en of er nu ook nog mensen zijn die op reis gaan in gehoorzaamheid en vertrouwen net als Paulus. Als jij meer wilt weten kom dan zondag 14 april naar de gezinsdienst. De dienst begint om 10.00 uur in het Kerkje op de Heuvel in Heelsum. Na de dienst is er koffie, thee en limonade met wat lekkers in Rehoboth. Tot dan, Mariska Rochat.”

HOERA! JARIG IN DE KOMENDE 2 WEKEN                                                   

  3 april   Sofie Gutierrez Alonso   groep 8
  4 april   Dayenne Wolven           groep 1
  5 april   Lotte van der Wal          groep 4
  7 april   Bo Hendriksen              groep 2a
11 april   Cheyenne Keukens       groep 8
11 april   Guus Smaling               groep 2a
11 april   Lieve Verschoor            groep 1
14 april   Susanne Andriesse       groep 1
15 april   Helmie van Genderen   groep 4

We wensen jullie een feestelijke dag toe!                       

AGENDA                  

  4 april                      Minitheater groep 4. Aanvang 11.30 u.
  6 april                      Zwemwedstrijd Gelderse kampioenschappen.
10 april                      Open dag van 10.00 tot 12.00 u. voor ouders die een school zoeken voor hun kind
10 april                      Minitheater groep 2/3 a. Aanvang 11.30 u.
15 april                      MR vergadering
17 april                      Minitheater groep 2/3 b. Aanvang 11.30 u.
17 april                      Projectafsluiting met ouders. U bent welkom tussen 18.30 u. en 20.00 u.
18 april                      Studiemiddag groep 1 t/m 4. De leerlingen van deze groepen zijn ’s middags vrij.
19 april                      Trouwdag Juf Jedidja
22 april t/m 24 april   Schoolkamp groep 8
24 april                      Minitheater groep 1. Aanvang 11.30 u.
24 april                      Trouwdag meester Wim
26 april                      Koningsspelen. Wij hanteren dan een continurooster
29 april t/m 10 mei    Meivakantie.

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl