Al weer een goede sportieve prestatie

Afgelopen zaterdag is ons zwemteam afgereisd naar Denekamp voor de zwemkampioenschappen van Overijssel en Gelderland. De kinderen hebben zo goed gezwommen dat zij kampioen van Gelderland zijn geworden! Een geweldige prestatie. Jongens en meisjes, van harte gefeliciteerd. Dit is echt TOP!
Behalve een mooie beker hebben de kinderen ook een startbewijs gekregen voor de Nationale Zwemkampioenschappen. Die worden gehouden op zaterdagmiddag 31 mei in het zwembad van Veenendaal. Dat is wel lekker dichtbij. Komt u ook kijken?

Thema Water

Na de meivakantie zijn wij gestart met het thema water. De eerste excursies zijn al weer geweest. Zo is groep 7 naar de waterzuivering in Ede geweest. In groep 5 gaan de kinderen allemaal proefjes doen met water. Hier zult u vast meer over horen van uw kind. Ook de sport- en speldag op 27 mei staat in het teken van water.

                                                     

Hulp gevraagd voor de sport- en speldag

Deze dag wordt gehouden op dinsdag 27-05-2014. Er is dan een continurooster.
Wij zijn op zoek naar ouders die ons tijdens deze dag willen helpen om een groepje kinderen te begeleiden. De klassenouders zijn al gestart met het benaderen van ouders. Maar als u nog niet gevraagd bent en wel graag wilt helpen dan kunt u zich aanmelden bij de groepsleerkracht of de klassenouder van uw kind. Mocht er in een groep al voldoende hulp zijn dan is er vast nog hulp nodig in een andere groep. Het belooft een gezellige dag te worden. Helpt u mee?
(Groep 8 doet niet mee met de sport- en speldag, omdat zij dan een fotoshoot hebben. Zij hebben ook een continurooster)

Voor de diverse activiteiten zijn wij nog op zoek naar emmers/teilen. Wij hebben er ongeveer 25 nodig. Heeft u er een beschikbaar? Graag voorzien van naam inleveren bij de leerkracht van uw kind.

Vrijdag 16 mei Make my Day

Enkele weken geleden werden wij benaderd door CooperVision. Zij wilden op een school een try out doen voor een door hen ontwikkeld evenement MakeMyDay. Een verrassende dag die bijdraagt aan een goede sfeer in de groep. Groep 6 heeft hier dit jaar goed aan gewerkt en wij willen hen daarom trakteren op zo’n leuke dag. Wij zien het als een cadeautje voor de kinderen. Door samen te spelen, sporten en naar muziek te luisteren werkt de klas op deze dag aan teamgevoel, weerbaarheid en respect voor elkaar. Een judoworkshop met een bekende (oud)sporter is onderdeel van het programma. Tevens zal er iemand van een bekende Boyband aanwezig zijn. Groep 6 blijft tussen de middag over en krijgen een lunch aangeboden door CooperVision. Tijdens dit evenement worden foto’s gemaakt.
U kunt alle foto's van het MakeMyDay event vanaf 19 mei vinden op de Facebook pagina van CooperVision Benelux en in de galery via de link: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.683681751666910.1073741834.262272013807888&type=3
Het evenement begint aan het einde van de ochtend.

Een kinderboekenschrijver op school

A.s. vrijdag 16 mei komt om 13:00 u. kinderboekenschrijver Maurits van Huijstee in groep 7 en 5 voorlezen uit zijn boeken over Diego Zonnesteek. Daarnaast doet hij een leuke ‘duurzaamheidsquiz’.
Het hele verhaal gaat – in een hele grote notendop - over de strijd voor een duurzame wereld. Wie zelf een stukje wil lezen: www.diegozonnesteek.nl/stukje-lezen . Voor reviews: www.diegozonnesteek.nl/wat-anderen-zeggen.  
Voor een idee van hoe zo’n schoolbezoek er dan ongeveer uitziet: www.facebook.com/diegozonnesteek .
Wie wil, kan na schooltijd een gesigneerd exemplaar krijgen van deel I en/of II. Deel I is € 15, deel II is € 18 (inclusief kleine bijdrage in de reiskosten). Deel I & II samen zijn € 30,-. Contant, pinnen of op rekening (alleen na overleg met ouders) is allemaal mogelijk.


Goede doelenactie Peru

Elke maandag mogen de kinderen geld meenemen voor beter onderwijs in Peru. In de periode tussen de voorjaarsvakantie en meivakantie is door de kinderen een bedrag van € 67,57 gespaard. Hartelijk dank voor deze bijdrage. Wij sparen voor dit project door tot de zomervakantie.


Vakantie al geboekt? Vergeet de vaccinaties niet!

GGD Gelderland-Midden wil u en uw kinderen bewust maken van de gezondheidsrisico's tijdens uw reis. Daarom organiseren wij een reisvaccinatiedag op zaterdag 24 mei 2014 van 09.00-15.00 uur. Meer informatie leest u in de bijlage bij deze nieuwsbrief. Klik hier voor de bijlage.


CJG inloopspreekuur op onze school.

Mijn naam is Rosalinde Oude Kotte. Ik ben werkzaam als thuisbegeleider bij het Maatschappelijk Werk in Renkum. Voordat ik bij het Maatschappelijk Werk werkte, heb ik als thuisbegeleider veel in gezinnen gewerkt om opvoedingsondersteuning te geven. Soms zijn er dingen waar je als ouder/opvoeder tegen aan loopt, wat een hoop stress oplevert, maar soms met een paar handige tips, meestal vrij makkelijk op te lossen zijn.
Herkent u dit, kom gerust langs op de onderstaande spreekuren. Dan bespreken we samen hoe we dit het best op kunnen lossen volgens de methode triple P het positieve opvoeden.
Ik zal namens het CJG inloopspreekuur houden op onderstaande data tussen 8.30-9.30:
20 mei,  3 juni, 17 juni,  1 juli,  9 september.
Graag zie ik u op school.

Met vriendelijke groet,

Rosalinde


Lege flessenactie voor het nieuwe schoolplein

Wij zien elke dag kinderen met lege flessen op school komen. Soms met wel enkele tassen vol. Wat geweldig dat jullie zo actief zijn. Sommige containers waren al vlot vol. Wij zijn hier erg blij mee.
De actie gaat nog door. Wij hopen dat jullie blijven sparen. In de volgende nieuwsbrief hoop ik dat ik al een eerste tussenstand kan melden.


HOERA! KOMENDE WEEK ZIJN DEZE KINDEREN JARIG :

20 mei   Alysia v.d. Vreede groep 6
21 mei   Isabel Alberda groep 3
23 mei   Joas Meerveld groep 4
25 mei   Duuk van Lent groep 4
                                                                        
We wensen jullie een feestelijke dag toe!

AGENDA

21 mei   Minitheater groep 1, aanvang 11.30 u.
26 mei   MR
27 mei   Sport en Speldag.
29 en 30 mei Hemelvaartvakantie
09 juni   Tweede Pinksterdag (De kinderen zijn vrij.)
18 juni   Studiedag team. De kinderen zijn deze dag vrij.

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl