Bakker op bezoek in groep 2

Afgelopen dinsdag is de vader van Angelique bij ons op bezoek geweest. Hij heeft een bakkerij in Doorwerth en in het kader van het thema voeding/sinterklaas kwam hij wat over z'n beroep vertellen en liet hij ons zien hoe je speculaas maakt, hoe je een wortel van marsepein maakt en hij heeft deeg gemaakt voor pepernoten, waar we later op de dag pepernootjes van hebben gemaakt. Het was erg leuk.

Gezocht ouders voor vervoer Kookworkshop groep 8.

Groep 7 en 8 willen graag naar een kookworkshop in Hoofddorp. Deze workshop wordt gratis aangeboden door een ouder van onze school. Groep 7 heeft het vervoer rond.
Voor groep 8 hebben drie ouders zich aangemeld. Wij hebben nog minimaal vier ouders nodig, die willen rijden. Anders kan voor groep 8 de workshop niet doorgaan.
De kookworkshop wordt gegeven op maandag 15 december.
Groep 8 heeft de workshop van 12.30 – 14.30 uur en wil om 11.30 uur vertrekken van school. Zij verwachten rond 16.00 uur terug zijn.
Ouders, die willen rijden, kunnen zich aanmelden bij de klassenouder van groep 8.
Dat is de moeder van Zonne, Elsbeth v.d. Linde. Email: elsbethvdlinde@gmail.com.
U kunt zich ook aanmelden bij de leerkrachten van groep 8.


Vol verwachting klopt ons hart

Sinterklaas heeft beloofd vrijdag 5 december voor onze onderbouwkinderen naar de Spreng te komen. (Dit is bij de Gereformeerde Kerk aan de Utrechtse weg.) Daar worden de kinderen van de groepen 1 t/m 4 om 8.30 uur verwacht. Ook ouders en jonge broertjes en zusjes zijn van harte welkom om bij de ontvangst te blijven. Na de aankomst van Sint en zijn Pieten blijven ze in de Spreng. Tussen 12.00 en 12.15 uur kunnen de kinderen daar ook weer worden opgehaald.
’s Ochtends krijgen alle kinderen drinken en iets lekkers van de oudercommissie.
In de andere groepen genieten de kinderen van vast weer creatieve surprises. Tevens zal er verder een leuk programma zijn. De groepen 5 t/m 8 zijn op de normale tijd uit. Dus om 14.30 u.

                                                           

Natte gymles voor groep 1 en 2

Op donderdag 11 december doen de groepen 1 en 2 mee aan een natte gymles in zwembad Aquarijn. We hebben al lang geleden dit gratis aanbod van het zwembad gekregen en vinden het leuk ook eens op deze manier bezig te zijn met bewegingsonderwijs!
We beginnen met alle kinderen in het ondiepe water en daarna splitsen we de groep op in kinderen die naar het diepe durven en kinderen die in het ondiepe willen blijven. We hebben zowel in het diepe als het ondiepe water 2 lesgevers staan en we gaan allemaal leuke spelletjes doen in het water.
Alle kinderen moeten vleugeltjes om. De les wordt gegeven door medewerkers van Aquarijn, maar de leerkrachten zelf zullen zich ook niet onbetuigd laten en mee het water in gaan. Ouders zijn van harte welkom om in het zwembad te blijven kijken of zelfs mee te doen als ze daar zin in hebben en/of mee te helpen met aan- en uitkleden.
De kinderen lopen van school naar het zwembad en terug. Ook daarbij is het fijn als een aantal ouders meeloopt. Tijdens de les zou het prettig zijn als een paar ouders die langs de kant kijken, kunnen meelopen met kinderen die naar het toilet moeten.
Handig is het ook als de kinderen van huis uit zoveel mogelijk zelf vleugeltjes meenemen, zodat zij die niet in het zwembad hoeven te lenen. Voor kinderen die dat niet hebben, zijn er in het zwembad uiteraard vleugeltjes beschikbaar.
Wilt u aan de leerkracht melden als er zaken zijn waarbij we met de zwemles rekening moeten houden.
Kinderen moeten uiteraard zwempak/broek, handdoek, borstel of kam, muts (bij koud weer) meenemen! En houdt u er ook rekening mee dat u die dag niet al te ingewikkelde kleding bij uw kind aantrekt!
Groep 2 zwemt van 12.45 – 13.30 uur.
Groep 1 zwemt van 13.30 – 14.15 uur

Wilt u zich melden bij de leerkracht van uw kind als u mee wil doen met deze gezonde activiteit!

Groep 3 gaat op excursie naar het distributiecentrum van Plus in Wijchen

Op woensdag 10 december zal groep 3 een bezoek brengen aan een distributiecentrum in Wijchen, waar de Plus in Renkum zijn spullen van krijgt. Ton Pansier van de Plus zal ook zelf met ons meegaan en wellicht een en ander vertellen!. U begrijpt dat dit een vervolg is op ons bezoek eerder aan de supermarkt. We vertrekken die dag om ongeveer 10.00 uur en zijn tegen 12.00 uur weer terug.
Andy en Annieta (de moeders van Ilse en Shanon), onze klassenouders hebben u waarschijnlijk al benaderd of u kunt rijden. Zo niet, schiet hen dan zelf even aan als u kunt en wilt rijden.

Jule en Willemijntje


Renovatie

Deze week is de vloer gestort op de 1e etage. De opbouw van de muren is begonnen. De nieuwe contouren van de school worden elke week iets duidelijker.

                                                          

Lege flessenactie bij de Plus supermarkt

Als u bij de Plus supermarkt uw lege flessen inlevert en de flessenbon in het daarvoor bestemde “busje” doet, levert dit weer een kleine bijdrage op voor ons nieuwe schoolplein.
Wij zijn blij dat de Plus supermarkt ons deze gelegenheid biedt om nog wat extra geld te sparen voor het schoolplein.

HOERA! KOMENDE WEEK ZIJN DEZE KINDEREN EN JUF JARIG :

  5 december Yorick van Driel groep 6
  7 december Sven Kerkhof groep 5
  7 december Tarik Maciantowicz groep 8
  7 december Vince de Roos groep 1
  8 december Pien Hendriksen groep 2
11 december Lorenzo ter Horst groep 2
11 december Cate Oosterveld groep 4
12 december Emma Sabandar groep 7
13 december Evert Jan de Kruijf groep 2

We wensen jullie een feestelijke dag toe!

AGENDA

  5 december   Sinterklaasfeest (Groep 1 gaat nu ’s morgens naar school)
  8 december   MR
  9 december   Spreekuur maatschappelijk werkende CJG (aanmelden bij juf Margreeth)
18 december   Kerstfeest (’s avonds in de kerk)
19 december   Groep 1 t/m 4 zijn vrij
22 december t/m 2 januari Kerstvakantie

 

Meer nieuwsbrieven...

Bram Streeflandweg 53 6871 HV Renkum 0317 - 312567 of bij geval van nood 06 48963016 - directie@airborneschool.nl