Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser..

28

26 maart 2015

   

Tweede plaats op de Renkumse zwemkampioenschappen

Zondag 22 maart was het dan zover. Met 6 teams verschenen wij aan de start bij de Renkumse schoolzwemkampioenschappen. Voor een aantal kinderen was het inmiddels een bekend verschijnsel, maar voor velen ook een nieuwe ervaring. De spanning was bij sommigen dan ook hoog opgelopen, want wat stond hen te wachten? Het werd uiteindelijk een gezellige middag, waarin flink werd gestreden om de titel Renkumse schoolzwemkampioen 2015.
Wat heeft iedereen zijn best gedaan en wat ging iedereen met veel enthousiasme door het water! Sommige kinderen waren natuurtalenten en vlogen door het water. Voor anderen was het alweer een tijdje geleden dat ze de borstcrawl hadden gedaan en zij moesten flink werken om vooruit te komen. Het was echter goed te zien dat iedereen er helemaal voor ging, en dat was voor de meegekomen familie en vrienden ook heel leuk. Het spektakelstuk van de middag was de vlottenrace waarbij twee kinderen en een bal droog naar de overkant gebracht moesten worden.
Aan het eind werden de winnaars bekend gemaakt. De Airborneschool ging naar huis met een 2de, 4de, 5de, 7de, 9de en 11de plaats. Fantastisch gedaan allemaal en wat was het leuk om te zien dat er zoveel kinderen meededen. De Airborneschool leverde de helft van het aantal deelnemende teams.
De foto’s die gemaakt zijn zullen binnenkort op de website staan. Via onderstaande link kunt u een artikel uit Hoog en Laag lezen. http://www.hoogenlaag.nl/lokaal/paasbergschool_wint_renkumse_schoolzwemkampioenschappen_3559567.html#.VRHEq_mG-Sp  

 Paasviering

Dit jaar vieren we op donderdag 2 april met de kinderen het Paasfeest gezamenlijk in de Gereformeerde Kerk. Aangezien we op verschillende locaties zitten, vinden we het fijn om Pasen samen te vieren. Wij willen u vragen de kinderen om kwart voor 9 naar de Gereformeerde Kerk aan de Utrechtseweg in Renkum te brengen. Na afloop gaan de kinderen met de eigen leerkracht terug naar de eigen locatie. De kinderen van de groepen 2 en 3 lopen met de eigen leerkracht terug naar hun eigen klas. De kinderen van groep 1 worden met auto’s naar hun klas gebracht. Tussen de middag zorgt de oudercommissie voor een heerlijke paaslunch. De kinderen hoeven dan geen eigen lunch mee te nemen.

                                                                                 
Het thema van de viering is Opbloeien.
Pasen wordt gevierd op de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente. De keuze voor ‘Opbloeien’ als paasthema is dan ook niet zo verwonderlijk. Het sluit aan bij de beleving van het voorjaar waarin de natuur opleeft en tot bloei komt.
Een bloeiende plant geeft kleur en geur, is op zijn mooist. Ook mensen kunnen floreren en het mooiste van zichzelf laten zien, wat in de knop aan mogelijkheden verborgen zit, moet de kans krijgen om tot bloei te komen.

De kinderen worden zich ervan bewust dat mensen, net als planten, voeding nodig hebben en verzorging. Ze denken na over hoe zij zelf graag behandeld willen worden zodat ze zich echt kunnen ontpoppen. Aandacht, vertrouwen en ruimte zijn dan belangrijke voorwaarden. Basisbehoeften, net zo hard nodig als water en voeding.

De evangelisten beschrijven hoe Jezus voortdurend bezig is om mensen te bevrijden van wat hen klein houdt. Hij neemt er geen genoegen mee dat een mens wordt afgedankt. De lamme die al achtendertig jaar aan de rand van het geneeskrachtige water van Bethesda ligt te verkommeren, zet hij op eigen benen. MattheŁs, gemeden als de pest omdat hij als tollenaar geld ophaalt voor de gehate Romeinen, spreekt hij aan en neemt hem als mens serieus.

Met Pasen wordt de metafoor ook van toepassing op Jezus zelf. De hoop op bevrijding bloeit op onder het joodse volk omdat deze Jezus de Messias moet zijn die het land gaat bevrijden van de Romeinen. Voor de joodse leiders is de vrijheid waarmee Jezus spreekt en handelt in naam van de God van IsraŽl, onacceptabel. Zij zien hem als onkruid dat verwijderd moet worden voordat het verder woekert. Pasen, geen opbloeien zonder strijd.
Maar uiteindelijk: opstaan, durven hopen, toekomst zien.


Vakantierooster

De Renkumse basisscholen hebben voor het schooljaar 2015-2016 het volgende vakantierooster met elkaar afgesproken:
Herfstvakantie                        26-10-2015 t/m 30-10-2015
Kerstvakantie                         21-12-2015 t/m 01-01-2016
Voorjaarsvakantie                   22-02-2016 t/m 26-02-2016
Paasvakantie                          25-03-2016 t/m 28-03-2016
Koningsdag                            27-04-2016
Meivakantie                            02-05-2016 t/m 13-05-2016
2e Pinksterdag                       16-05-2016
Zomervakantie                       25-07-2016 t/m 02-09-2016

HOERA! DE KOMENDE WEeK ZIJN DEZE KINDEREN:

27 maart   Justin Kuijper groep 5
29 maart   Erin en Mirre v. Amersfoort groep 8
29 maart   Ruben Bosveld groep 6
  4 april     Dayenne Wolven groep 3
  5 april     Rebecca van Kan groep 1
  5 april     Lotte van der Wal groep 5

                                                                  

We wensen jullie een feestelijke dag toe!

AGENDA

  2 april    Paasviering op school en in de kerk met alle kinderen
  3 april    Tulp/Krokustoernooi
  6 april    2e Paasdag, kinderen zijn vrij.
21 t/m 23 april Groep 8 Cito eindtoets
27 april    Koningsdag, kinderen zijn vrij.
  4 mei t/m 15 mei Meivakantie

 

Meer nieuwsbrieven...

afmelden voor de nieuwsbrief | gegevens aanpassen | nieuwsbrief doorsturen