Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser..

8

15 oktober 2015

                                      


Programma feest/jubileumweek 50 jaar Airborneschool

Komende week wordt een bijzondere week. We bouwen de feestvreugde langzaam op.
Maandag: Wij maken met de kinderen slingers en versieren de school.
Dinsdag: De kinderen verven de nieuwe decoraties (ontwerp van de kinderen zelf) op de verstopborden op het plein. Dit gebeurt onder begeleiding van ouders. Wij kunnen hiervoor nog wel wat hulp gebruiken. Bent u in de gelegenheid om te helpen, dan kunt u zich aanmelden d.m.v. een e-mailtje naar directie@airborneschool.nl.  De kinderen gaan schilderen met acrylverf op waterbasis. Het is belangrijk dat de kinderen kleren aan hebben die een spatje verf mogen hebben. Wilt u dus uw kinderen op deze dag “oude” kleren laten aantrekken?!!!!
Woensdag: Om 12.00 u. is de officiŽle opening van de school. De openingshandeling zal verricht worden door burgemeester Gebben en wethouder Verstand. Na deze handeling zullen de jongste en oudste leerling van de school ons nieuwe gezonde schoolplein openen. Daarna maken de leerlingen een run om de school waarna ze naar huis mogen. Dit zal tussen 12.15 u. en 12.30 u. zijn. Wilt u er dus rekening mee houden dat de kinderen iets later naar huis gaan.
Vervolgens is er open huis tot 15.00 u. Alle belangstellenden zijn welkom om onze mooie school te bezichtigen. Wilt u dit ook vertellen aan mensen die nog een school zoeken voor hun kind? Het open huis is een mooie manier om een eerste indruk van onze school te krijgen.
Donderdag: Dit wordt een fantastische theaterdag. Samen met twee acteurs maken de kinderen een voorstelling met de titel “Opa en de Reismachine”. Elke groep studeert een onderdeel van de voorstelling in. ’s Middags wordt de voorstelling opgevoerd in de gymzaal aan de Bram Streeflandweg. Alle ouders van de kinderen zijn van harte welkom om de voorstelling bij te wonen. De voorstelling begint om 13.30 u. en is om 14.30 u. afgelopen. Na de voorstelling kunt u uw kind meenemen naar huis. Ouders, die niet bij de voorstelling kunnen zijn, maar wel hun kind ophalen, willen wij vragen om naar de gymzaal te komen. De gymzaal is naast de Vita Veraschool.
Met banken en klapstoelen willen we de nodige zitplaatsen creŽren, maar bij veel belangstelling is de kans groot dat de overige belangstellenden moeten staan. Na afloop van de voorstelling is er bij de uitgang een collecte voor War Child en bestrijding van de onkosten van deze dag.
Vrijdag: Wij besluiten de week met een muziekfeest. Dhr. Willemsen verzorgt ’s ochtends een muziekfeestje voor de kinderen van groep 2 t/m 4. ’s Middags mogen de kinderen van de groepen 5 t/m 8 laten zien dat zij goed kunnen dansen. Op deze dag krijgen de kinderen ook een cadeautje mee als aandenken aan het 50-jarig jubileum.
’s Avonds is er een reŁnie van 19.00 u. tot 21.00 u. in de school. Alle oud-leerlingen en collega’s zijn dan welkom. Er zijn al bijna 100 aanmeldingen. Dit wordt vast erg gezellig. Bent u een oud-leerling van de school en u heeft zich nog niet opgegeven, dan kunt u dit nog doen door een e-mail te sturen naar directie@airborneschool.nl.  

De ouderraad ondersteunt ons bij al deze activiteiten. Geweldig dat jullie dit willen doen. Dank je wel.

A.s. zaterdag klussen op het schoolplein

Zaterdag 17 oktober willen we een parcours voor de karren van de kleuters verven op het schoolplein. En we gaan de voorbereidingen treffen voor het verven van de schotten. Hiervoor kunnen we ook ouders gebruiken die een tekentalent hebben. Tevens zijn er nog enkele andere klusjes te doen op het plein. Hiervoor is het ook handig als een enkele kruiwagen, bezems en scheppen worden meegenomen. Wij beginnen om 9.30 u. en stoppen uiterlijk om 12.00 u. Helpt u ons mee? U kunt zich aanmelden d.m.v. een e-mailtje naar directie@airborneschool.nl.  
Naast gezelligheid is er ook koffie, thee en wat lekkers.

Gezocht een overblijf ouder voor groep 2 op dinsdag

Voor maandag en donderdag hebben wij al een ouder gevonden die om 12.00 u. met de kinderen wil eten, zodat de juf even 15 minuten pauze kan hebben. Wie wil dit op dinsdag doen? U kunt zich aanmelden d.m.v. e-mailtje naar directie@airborneschool.nl.  

Even voorstellen              

Hallo iedereen! Ik ben Laura Drenth en loop de komende tijd stage bij groep 2. Dit doe ik 4 keer ťťn week, daarna ben ik te vinden bij een andere groep. Daar zal ik ook 4 keer ťťn week stage lopen.
Ik studeer aan de CHE en zit nu in mijn 1e jaar. Ik heb er heel veel zin in! Tot nu toe heb ik vooral meegekeken met juf Lysbeth en juf Cornelieke, maar ik ga binnenkort ook lessen geven. Wat ik het leukste vind aan deze groep is de manier waarop de kinderen denken. Zoals toen juf Lysbeth een opdracht aan het uitleggen was. De kinderen gingen een kasteel maken met wc-rolletjes, eierdozen en vlaggetjes. De juf liet een foto zien van een wit kasteel. De lucht was roze gekleurd door de zonsondergang. Toen zei een kleuter: ‘Juf, de kleur is weggewaaid…’.
Ik zie uit naar de tijd die nog komt en als jullie nog vragen hebben, kunnen jullie me natuurlijk een keer aanschieten.

Telefonische bereikbaarheid

De mobiele nummers waarop vorig jaar de verschillende locaties bereikbaar waren, zijn komen te vervallen.
Wij zijn weer gewoon bereikbaar op ons oude nummer 0317-312567.
Onze intern begeleider Margreeth Honkoop is te bereiken op nummer 0317- 840519. Bij geen gehoor op het IB-nummer verzoeken wij u gewoon het schoolnummer te bellen.

HOERA! KOMENDE WEEK ZIJN DEZE KINDEREN EN LEERKRACHTEN JARIG :

16 oktober   Timo Kwak groep 3
17 oktober   DaniŽl Steenbergen groep 7
18 oktober   Sara van Zoest groep 3
23 oktober   Noah Keukens groep 3
23 oktober   Juf Josien
24 oktober   Duke de Best groep 8
                                                                      

We wensen jullie een feestelijke dag toe!

AGENDA
21 oktober      OfficiŽle opening van de school om 12.00 u.
23 oktober      ReŁnie van 19.00 tot 21.00 u.
26 oktober t/m 30 oktober Herfstvakantie
02 november   Voorlichtingsavond over het voortgezet onderwijs voor ouders van groep 8.
05 november   Luizencontrole
11 november   Nationaal schoolontbijt en minitheater groep 6, aanvang 11.30 u.
18 november   Minitheater groep 1, aanvang 11.30 u.
23 november   Contactavond en voor groep 8 voorlopig adviesgesprekken
25 november   Minitheater groep 2, aanvang 11.30 u.
                       Contactavond en voor groep 8 voorlopig adviesgesprekken

 

Meer nieuwsbrieven...

afmelden voor de nieuwsbrief | gegevens aanpassen | nieuwsbrief doorsturen