Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser..

13

26 november 2015

 AGENDA

30 november   MR
  2 december   Groep 1 is vrij
  4 december   Sinterklaasfeest op school, groep 1 is dan ’s ochtends wel op school.
17 december   Kerstfeest
18 december   Groepen 1 t/m 4 zijn vrij.
21 december t/m 1 januari Kerstvakantie

                                             

Groep 3 op excursie

In deze periode is het thema van onze school 'kleding'. In groep 3 zijn we daarom gisteren naar een echt naaiatelier gegaan. We gingen eerst naar Zwarte Piet toe, die in de winkel 'ByBakker' in Renkum ons ontving. Hij legde ons uit wat er gebeurt als de rits van je broek kapot is gegaan: dan wordt het naar het naaiatelier in Zevenaar gebracht. Die Piet weet ook alles! Daar mochten wij ook naar toe. We hebben daar de voering van de jas van Timo laten maken en mochten alles zien in het bedrijf. Het was geweldig en we hebben veel geleerd, want we weten nu waar Ún hoe iets wordt gemaakt. Alle ouders en het bedrijf: hartstikke bedankt. We hebben genoten.

Groep 1 heeft a.s. woensdag vrij

Zoals u op de jaarkalender heeft kunnen lezen zijn de leerlingen van groep 1 op woensdag vrij, zodat zij op vrijdag 4 december het Sinterklaasfeest op school mee kunnen vieren.


Sinterklaas komt op bezoek

Wij hebben bericht gekregen dat Sinterklaas komende week met zijn Pieten erg actief is in Renkum en Heelsum. Het zou kunnen zijn dat de Pieten onze school deze week een keer gaan gebruiken als slaapverblijf.
Op vrijdag 4 december komt Sinterklaas onze school bezoeken. Wij verwachten hem rond 8.40 u. Wij beginnen de dag in de eigen klas, maar gaan weer snel naar buiten. Sinterklaas komt via het Schutterspad naar onze school.
Als het weer het toelaat wordt Sinterklaas buiten welkom geheten op het “terras” tussen het schuurtje en de glijbaan. Ouders met jonge kinderen zijn ook welkom bij het ontvangst van Sinterklaas. Bij het welkomstwoord mogen zij op de trap naast de glijbaan gaan staan.
Na ontvangst van Sinterklaas gaan de leerlingen van groep 5 t/m 8 in hun eigen klas het feest vieren met hun surprises. Bij de andere groepen komt Sinterklaas op bezoek.
De groepen 1 t/m 4 zijn om 12.00 u. uit. De groepen 5 t/m 8 gaan om 14.30 u. naar huis.

                                                       

Herinnering vrijwillige ouderbijdrage

Begin deze maand heeft u een brief gekregen van de oudercommissie voor de jaarlijkse vrijwillige ouderbijdrage. Als u dit nog niet heeft overgemaakt naar de oudercommissie, wilt u dit dan z.s.m. doen, want in de maand december heeft de oudercommissie alweer heel wat uitgaven voor de leerlingen.
U kunt € 35,-- per kind overmaken naar IBAN nr. NL73 RABO 0150957610 t.n.v. Oudercommissie Airborneschool, Bram Streeflandweg 53, 6871 HV Renkum. Graag met vermelding van de voor- en achternaam van uw kind of kinderen.

Oproep PLUIS TEAM

Zoals u misschien wel weet bestaat er op de Airborneschool een team van vrijwilligers dat enkele malen per jaar alle kinderen controleert op de aanwezigheid van hoofdluis. Het doel van deze pluisacties is om ervoor te zorgen dat wanneer er een geval van hoofdluis op school wordt geconstateerd, dit zo snel mogelijk thuis behandeld kan worden, zodat uitbreiding van de hoofdluis binnen de school vermeden wordt.
Na iedere schoolvakantie is er een controlemoment en als er levende luis wordt gevonden zal er een week later hercontrole in de desbetreffende groep(en) plaatsvinden. Mede door deze aanpak hebben we ervoor kunnen zorgen dat er de afgelopen jaren geen grote hoofdluisuitbraken zijn geweest op de Airborneschool.
Dit schooljaar zijn we begonnen met 9 moeders als pluisteam. Momenteel zijn we nog met 7 vrijwilligers en dat is voor deze taak al vrij krap. Aan het einde van dit schooljaar zullen er 3 moeders stoppen, omdat hun jongste kinderen de Airborneschool gaan verlaten. Dat betekent dat voor volgend schooljaar dringend minimaal 4 extra (groot)ouders nodig zijn voor dit team.
Wat kun je als lid van het pluisteam verwachten? Na iedere schoolvakantie wordt er op donderdagmiddag van 12.30 tot 14.30 controle gehouden. Dit zijn 5 vaste momenten in een schooljaar. Van te voren is niet in te schatten hoe vaak er hercontrole nodig is, maar daarvoor kunnen de vrijwillige ouders rouleren, omdat het dan vaak om 1 groep gaat. Er is 1 ouder die de co÷rdinatie voor zijn rekening neemt en contact heeft met de schoolleiding.
Op dit moment staan er voor ons nog 3 controles ( donderdag 7 januari, 3 maart en 19 mei 2016 ) op de planning. Iedereen is van harte welkom om dan een kijkje te komen nemen en uitleg te krijgen over het luizen pluizen. Alle kinderen en ouders van de Airborneschool zijn gebaat bij deze controles. Wanneer er niet genoeg vrijwilligers zijn, is de kans op hoofdluis bij uw eigen kind enkele malen groter dan wanneer het pluisteam actief is.
Geef u op bij Wim Koenen of spreek 1 van ons aan op het schoolplein.
Het pluis team: Gesua de Kruijf, Jacqueline Middelbos, Jose Riezenbos, Saskia Kerkhof, Sanne vd Kolk en Fabienne Streefkerk.

De oudercommissie kan nog leden gebruiken

De oudercommissie kan nog leden gebruiken die het team ondersteunen bij diverse activiteiten voor de kinderen. Het is ook een mooie manier om meer betrokken te raken bij de school. Heeft u zin om ons lekker praktisch te ondersteunen? Of wilt u meer informatie over de oudercommissie? Neem dan contact op met Wim Koenen, directie@airborneschool.nl of met Annieta Crum, voorzitter van de oudercommissie.

HOERA! KOMENDE WEEK ZIJN DEZE KINDEREN EN LEERKRACHT JARIG :

30 november   Gebke de Vries groep 2
30 november   Amy Willemsen groep 4
03 december   Luuk Bekkers groep 1
03 december   Tim Bekkers groep 1
03 december   Manon Hofman groep 7
03 december   Juf Annemarie
04 december   Lukas Appel groep 1
04 december   Amy Driessen groep 6
05 december   Yorick van Driel groep 7

                                                        

We wensen jullie een feestelijke dag toe!

 

Meer nieuwsbrieven...

afmelden voor de nieuwsbrief | gegevens aanpassen | nieuwsbrief doorsturen