Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser..

18

14 januari 2016

AGENDA

20 januari     Minitheater groep 7 aanvang 11.30 u.
27 januari     Minitheater groep 3 aanvang 11.30 u.
04 februari   Studiemiddag team, de leerlingen zijn vanaf 12.00 vrij.
09 februari   Contactavond, groep 8 definitief schoolkeuze adviesgesprekken
11 februari   Contactavond, groep 8 definitief schoolkeuze adviesgesprekken
15 februari   MR
22 februari t/m 26 februari Voorjaarsvakantie
29 februari   Eerste schooldag na de vakantie

                                           

“Bibliotheek op school” is vandaag gevierd met kinderboeken schrijver Marcel van Driel

Lezen vinden wij erg belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Daarom werken wij werken zeer intensief samen met de openbare bibliotheek. Onze schoolbibliotheek heeft nu ook een grote collectie boeken uit de openbare bibliotheek, waaruit de kinderen boeken mogen lenen. Sinds vandaag zijn wij officieel een “Bibliotheek op school”- school. Om dit te vieren heeft de openbare bibliotheek kinderboeken schrijver Marcel van Driel uitgenodigd om de kinderen te vertellen over zijn werk. De kinderen van de groepen 3 t/m 8 hebben vanmorgen genoten van zijn presentatie.

Gebruik van sociale media

De kinderen van nu groeien op met sociale media. Zij leren gebruik maken van e-mail, Facebook, WhatsApp, enz. Op deze manier kunnen kinderen berichten aan elkaar doorgeven en dat heeft veel positieve kanten. Maar helaas merken wij ook dat kinderen deze media soms gebruiken om berichten aan elkaar door te geven die niet altijd prettig zijn voor andere leerlingen.
Wij geven in de bovenbouw lessen sociale media, waarbij ook het WhatsApp gebruik aan de orde komt, met name het gebruik van een groepsapp. Wij bespreken wat je wel kunt doen en wat niet hoort.
Op school mogen de leerlingen een mobiele telefoon niet gebruiken. Het gebruik van sociale media (waaronder WhatsApp) vindt buiten schooltijd plaats, waardoor wij hier geen zicht op hebben. Helaas werken deze dingen soms wel door op school.
Graag willen wij uw medewerking vragen t.a.v. het sociale media gebruik van de kinderen.
Zo kunt u regelmatig even meekijken wat er b.v. op Facebook of WhatsApp gebeurt. U kunt met uw kind spreken over wat goed is en wat je hierop niet moet doen

Mocht u of uw kind signaleren dat er op een negatieve manier gebruik wordt gemaakt van sociale media en dus ook het WhatsApp gebruik, wilt u dit dan met uw kind bespreken en er melding van maken op school, zodat wij er, indien nodig, ook aandacht aan kunnen besteden.


Typecursus “De Typetuin”

Wij kregen dit schooljaar een aantal vragen of er op school weer een typecursus gegeven kon worden. Wij zijn op zoek gegaan naar een organisatie die dit op school kan geven. De organisatie Succes Society kan dit verzorgen met de typecursus “De Typetuin”. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 hebben vandaag een folder meegekregen, waarin alle informatie staat. Aanmelden kan via www.typetuin.nl. Vergeet dan niet de code “airborneschoolV2016” te vermelden, zodat u 30 euro korting krijgt.


HOERA! KOMENDE WEEK ZIJN DEZE KINDEREN JARIG :

18 januari   Elin van Toorenburg groep 3
19 januari   Michelle Jager groep 3
19 januari   Joeri de Leeuw groep 7
20 januari   Imke Hofman groep 3
20 januari   Marlijne Moons groep 7
21 januari   Joran Riezebos groep 8
24 januari   Rick Beekhuizen groep 7
24 januari   Julia Temmink groep 2

                                                        

Van harte gefeliciteerd!

 

 

Meer nieuwsbrieven...

afmelden voor de nieuwsbrief | gegevens aanpassen | nieuwsbrief doorsturen