Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser..

2

15-09 2016

Weeknieuws 2

 


Weeknieuws nr. 2
15 SEPTEMBER 2016

AGENDA

15 en 20 september Contactavond
17 september Airborneherdenking Heelsum groep 6, 18.00 uur
18 september Airborneherdenking Oosterbeek groep 7/8, 10.15 uur
26 september Schoolfotograaf


Intekenlijst hulpouders

Tijdens de contactgesprekken liggen er bij elke klas intekenlijsten. Hierop kunt u aangeven of en waarbij u wilt helpen met activiteiten of klussen van de school. Wilt u de ingevulde lijst meteen bij de leerkracht inleveren? Alvast bedankt!
Wij vinden het prettig als er ouders zijn die zich opgeven voor een taak.
Speciale aandacht voor de tuin/pleinklus: zijn er ouders die vorig jaar plaats hebben genomen in deze werkgroep? Zijn er ouders die naar de workshop tuin/ plein beheer zijn geweest? Wilt u dat laten weten?

Thema wij zijn één grote familie in de onderbouw
Na 2 weken even wennen aan het naar school gaan, starten we in groep 1,2 en 3 volgende week met een nieuw thema. “Wij zijn één grote familie”. Daarbij denken wij aan jong & oud, baby-peuter- kleuter, opa’s & oma’s, ooms & tantes en natuurlijk pappa’s en mamma’s. Ook zal het gaan over vroeger & nu, wat was er toen anders, enz.
Wilt u met ons meedenken? Dat hebben we graag! Misschien wilt u vertellen over vroeger (of zijn er grootouders die dat willen). Of heeft u nog voorwerpen van vroeger? Wij hebben graag spullen voor de aankleding van de themahoeken.
Voor het thema willen we in groep 1 en 2 graag foto's van de kinderen als baby en hun geboortekaartje. De foto's worden opgehangen in de klas met de geboortekaartjes. Als het project is afgelopen krijgen de kinderen de foto en het geboortekaartje weer mee naar huis.

Thema Amerika in de bovenbouw

In de bovenbouw zijn de groepen gestart met het thema Amerika. Iedere groep, vanaf groep 4, zal bezig zijn met Amerika. Bent u zelf bedreven in een vorm van kunst, weet u van een onderwerp veel af, of kent u iemand die iets te vertellen heeft, dan horen wij dat graag! U kunt hierover dan contact opnemen met de leerkracht van uw kind.Mocht u ons hierbij kunnen ondersteunen, dan horen wij dat graag.
Maandag starten we het thema officieel met elkaar. Hoe? Dat is nog een verrassing!

OUDERS/ VERZORGERS VAN GROEP 1 EN 2

Wilt u uw zoon/dochter bij de leerkracht ophalen? Op die manier heeft de leerkracht er zicht op dat uw kind veilig naar huis gaat. Misschien kunt u dit thuis ook nog even bespreken met uw kind?

Diverse folders over typecursus, tijdschriften, enz.
Aan het begin van het schooljaar komen er altijd heel wat verschillende folders bij scholen binnen met vaak een aantrekkelijk aanbod voor ouders en kinderen. Omdat wij niet voor u willen beslissen geven wij dit materiaal met de kinderen mee naar huis, zodat u zelf kunt bepalen of het voor u interessant is. Niets is dus verplicht. In het oude schoolgebouw was er een organisatie die typeles gaf na schooltijd in de hal. Op dit moment hebben wij geen afspraak lopen met deze organisatie. Heeft u interesse in typeles voor uw kind, dan adviseren wij u om het aanbod uit de folders eens te bekijken. (Dit aanbod is vaak voor leerlingen uit groep 6 t/m 8).

Doppen verzamelen voor een goed doel

Er mag weer worden gespaard: doppen! Doppen van de melk, de pindakaas, de wasverzachter, zolang ze van plastic zijn is het goed! De plastic doppen worden thuis ( en bij sommige ouders op het werk) verzameld en wanneer er weer een zak(je) vol is, kunt u de doppen boven aan de trap inleveren. De doppen gaan naar een adres, en daar vandaan worden doppen naar België gebracht. Daar is een fabriek die plastic doppen verzamelt. Voor iedere ingeleverde kilo doppen doneren zij een bedrag aan de stichting hulphond, die daar dan vervolgens hulphonden van kan opleiden.
Het is een kleine moeite voor een goed doel!
Helpt u mee verzamelen? Wilt u meer weten? kijk dan een keer op de website van de stichting: http://www.geleidehond.nl/doppen?gclid=CODVibKW6scCFSgGwwodQaIJSA

HOERA! KOMENDE WEEK ZIJN DEZE KINDEREN JARIG :

17 september Alexander Bakker groep 2

17 september Bas van Iterson groep 3

19 september Thomas van Kan groep 4
21 september Lisa Arentsen groep 1
Gerrit Rochat groep 7

We wensen jullie een feestelijke dag toe!

Meer nieuwsbrieven...

afmelden voor de nieuwsbrief | gegevens aanpassen | nieuwsbrief doorsturen